Nu ko, copēšanas liegums no laivām straujiem soļiem tuvojas, tādēļ makšķerēšanas apsēstie vēl izmanto pēdējos mirkļus, lai pamētātu dažnedažādos mānekļus no peldlīdzekļiem :) Var jau būt, ka es līdz 1.martam vēl izraušos paairēt, bet pastāv arī iespēja, ka nākamreiz tikai 1.maijā. Tad nu īsumā par šodienas copi. Ierodoties Vecupenieku bāzē, pamazām sāku saprast, ka šodien līdaka dabūs trūkties, jo ne tik daudz copmaņu skaits pārsteidza, cik konkrētie sava aroda lietpratēji. Tāda sajūta, ka visi trofejlīdaku copēšanas guru tieši šodien nolēmuši Babītē uzrīkot mačus :D Tomēr lielajām līdakām kāds par šo pasākumu būs devis ziņu, tādēļ tās bija uzmanīgākas kā parasti - skaitliski es nevaru sūdzēties, pat sanāca normu salasīt (50; 56; 57; 68; 72 cm), bet tas izmērs šoreiz nav diez ko spīdošs. Tāda sajūta, ka es ar rotiņu spiningoju nevis ar 98-gramīgo mānekli :) Interesanti ir tas, ka visas palaidnes noķertas ar 1 mānekli - Bandītu (džerks), kurš sen jau cīņā zaudējis 1 aci, tomēr tas viņam netraucē aktīvi medīt zaļsvārces. Zinu, ka ir copmaņi, kuri tic, ka māneklis, kuram izkritušas acis, ķer zivis krietni čābīgāk, es gan pie šīs teorijas piekritējiem nepiederu :))) Kas vēl interesanti, tad man džerki atgādina augļu kokus - tie man strādā caur sezonu. 2018.gadā šansēja uz urrā, pagājušajā gadā tie bija salīdzinoši klusi, šis gads atkal iesācies tīri labi priekš cietajiem mānekļiem :) Redzēs, kāds būs turpinājums :) Visiem ne asakas, eļļojam spoles, pucējam mānekļus, tiekamies pēc nelielas pauzes, kad pirksti vairs nesals, atkal pie ūdeņiem! :))