Babītes ezers

Ieteicamākie mānekļi, cope un ap to Babītes ezerā!
MT9 [10.aug]: Gribējās šodien tusnīgos asarus pamēģināt piemānīt un "piezvejā" kādu zaļsvārces copi izbaudīt, bet kaut kā galīgi mana zivtiņa bija kūtra - sākoties stiprajam vējam to interese vispār pierima. Sajutu 3 asaru copes, bet līdz laivai tika tikai 1 smukulis (39 cm), un bija tikai 1 līdakas cope, kas arī realizēta (60 cm). Tagad Oskaram būs garāka pauze bez spininga rokās, tādēļ lūgums neizķert visas zivteles Babītē, pataupiet kādu smukāku arī man! Visiem ne asakas! :))
Smuks asaris! Šodien arī biju ezerā.Divi līdacēni,52 un58.Kā jūs šitādā vējā laivu noturat kaut cik uz vietas?Biju no Dālderu bāzes, divus gadus nebiju tur bijis,izbraucu klajumā, bet pārsteigums, kā aizaudzis,lēpes un kaut kādā trakā zāle apakšā:( Vējš, zāles,ezers mainījies,smagi gāja:)
10.augusts 2024, 18:36 | links

Asarīša bilde super, riktīgi dusmīgs.
Tik liels vietējais asaris uzskatāms par trofeju.

RaimisD, 10.augusts 2024, 16:43

Paldies, asaris patiešām glīts, kaut arī vēl nav uzaudzējis punci :) Tā kā nesen uzstādīju savu personīgo rekordu asariem, tad šis vairs neliekas tik iespaidīgs, bet jāpiekrīt, ka arī 39 cm priekš Latvijas skaitās glīts strīpainis :)
10.augusts 2024, 17:30 | links

MT9 [10.aug]: Gribējās šodien tusnīgos asarus pamēģināt piemānīt un "piezvejā" kādu zaļsvārces copi izbaudīt, bet kaut kā galīgi mana zivtiņa bija kūtra - sākoties stiprajam vējam to interese vispār pierima. Sajutu 3 asaru copes, bet līdz laivai tika tikai 1 smukulis (39 cm), un bija tikai 1 līdakas cope, kas arī realizēta (60 cm). Tagad Oskaram būs garāka pauze bez spininga rokās, tādēļ lūgums neizķert visas zivteles Babītē, pataupiet kādu smukāku arī man! Visiem ne asakas! :))
Gadās arī tādas dienas.
Būs citas ;)
Asarīša bilde super, riktīgi dusmīgs.
Tik liels vietējais asaris uzskatāms par trofeju.
10.augusts 2024, 16:43 | links

Gribējās šodien tusnīgos asarus pamēģināt piemānīt un "piezvejā" kādu zaļsvārces copi izbaudīt, bet kaut kā galīgi mana zivtiņa bija kūtra - sākoties stiprajam vējam to interese vispār pierima. Sajutu 3 asaru copes, bet līdz laivai tika tikai 1 smukulis (39 cm), un bija tikai 1 līdakas cope, kas arī realizēta (60 cm). Tagad Oskaram būs garāka pauze bez spininga rokās, tādēļ lūgums neizķert visas zivteles Babītē, pataupiet kādu smukāku arī man! Visiem ne asakas! :))
10.augusts 2024, 14:33 | links

MT9 [9.aug]: Vai 5km/h ātrums elektro 42 lb motoram ir norm? Tas 5.ātrumā.

marchegs, 9.augusts 2024, 22:44
Domāju, ka jā, jo man 55-cinieks bezvējā Waze rāda starp 6 un 7 km/h.
50lb minikota max - bezvējā ar pretzāļu spuru 5km/h-6, ar parasto tie paši 7.
Lielākā vējā ar pretzāļu spuru var būt smagāk un lēnāk, kā ar parasto.
10.augusts 2024, 12:17 | links

Laivu depo viņiem testam ir motors ar garo kāju...vismaz bija pāris gadu atpakaļ...Babē būs ļoti problemātiski.Šim motoram arī nepatīk zāles,to var just braucot.Tīrīšana samērā neērta (man vēl laivai ir sēdeklis ļoti plats (dziļš).Motora vadība ir ļoti jūtīga.Bet atdeve un kapacitāte ir ļoti laba.Man arī XS kāja.Ar parastiem elektromotoriem nevar salīdzināt.Braucu straumē,kur parastie nevelk...
Cepuri nost Laivu depo džekiem - iedeva motoru testam pat neprasot ķīlu un dokumentus!
10.augusts 2024, 09:18 | links

Vai 5km/h ātrums elektro 42 lb motoram ir norm? Tas 5.ātrumā.

marchegs, 9.augusts 2024, 22:44

Domāju, ka jā, jo man 55-cinieks bezvējā Waze rāda starp 6 un 7 km/h.
9.augusts 2024, 23:07 | links

Neko nespriedelēju. Pēdējās 4.reizes cope ar pārbraucieniem t.s. pa diagonāli velcējot pāri babītei. Copes laiki bija no 6h līdz 7h. Vienreiz uzlādēju 65%. Pārējās reizes jālādē 55-60%. Ātrums no waze man ir 5km/h

kikizozo, 9.augusts 2024, 22:57

Vienkārši tu rakstīji, ka tev aiziet vidēji 10Ah stundā, bet kādam aiziet 20Ah, tādēļ arī rakstīju, ka šādi spriedelēt var ilgi. Ja uzraksta, ka 55Lbs motors tērē 40Ah stundā pilnā klapē, tad tur viss skaidrs. Pārējais jau atkarīgs no copmaņa ieradumiem, konkrētās ūdenstilpes un vēja ātruma.
9.augusts 2024, 23:06 | links

MT9 [9.aug]: Savage Gear 55lb un LiFePO4 100Ah vienam copējot ar pābraucieniem 5.ātrumā vidēji 10Ah/stundā aiziet

kikizozo, 9.augusts 2024, 16:55
Mu ja tā spriedelēt, tad var arī nedēļu copēt ar vienu uzlādi, galvenais maz pārvietoties :) Man 55-cinieks tērē no 30-40A braucot pilnā klapē. Ja 100Ah aķis, tad sanāk 2,5-3h darbības laika. Ja nav stipra vēja, var pilnā klapē nemaukt, ātrums kritīsies minimāli, bet par procentiem 30 samazināsies enerģijas patēriņš. Anda motoram labi tas, ka ir jaudīgāks un biku ātrāks par ierastajiem Minn Kota motoriem, ja nu kādreiz gribās biku raitāk aizslīdēt uz spotiņu vai arī stiprā vējā būs lielāka vilkme, bet, domāju, ka zāļainajā Babē nedaudz grūtāk notīrīt dzenskrūvi no zālēm, jo nevar pievilkt klāt pie laivas, bet tikai pacelt to. Kaut gan pārsvarā laivai klāt nevelk, galvenais, lai nav pārāk gara kāja... Šogad Babe vispār mūs lutina, salīdzinoši maz aizaugusi, puņķu pa virsu vispār nav. Citus gadus, no Dušeļiem iebraucost, pat ar airiem bija grūti izlauzties cauri puņķiem un tad vēl zāles pļava priekšā bija, kur zāle auga centimetrus 10 virs ūdens :) No savas pieredzes saku, ka ar Endura Max 55-cinieku un litija dzelzs fosfāta 100Ah aķi man dienai Babītē pietiek.
Neko nespriedelēju. Pēdējās 4.reizes cope ar pārbraucieniem t.s. pa diagonāli velcējot pāri babītei. Copes laiki bija no 6h līdz 7h. Vienreiz uzlādēju 65%. Pārējās reizes jālādē 55-60%. Ātrums no waze man ir 5km/h
9.augusts 2024, 22:57 | links

Vai 5km/h ātrums elektro 42 lb motoram ir norm? Tas 5.ātrumā.
9.augusts 2024, 22:44 | links

Savage Gear 55lb un LiFePO4 100Ah vienam copējot ar pābraucieniem 5.ātrumā vidēji 10Ah/stundā aiziet

kikizozo, 9.augusts 2024, 16:55

Mu ja tā spriedelēt, tad var arī nedēļu copēt ar vienu uzlādi, galvenais maz pārvietoties :) Man 55-cinieks tērē no 30-40A braucot pilnā klapē. Ja 100Ah aķis, tad sanāk 2,5-3h darbības laika. Ja nav stipra vēja, var pilnā klapē nemaukt, ātrums kritīsies minimāli, bet par procentiem 30 samazināsies enerģijas patēriņš. Anda motoram labi tas, ka ir jaudīgāks un biku ātrāks par ierastajiem Minn Kota motoriem, ja nu kādreiz gribās biku raitāk aizslīdēt uz spotiņu vai arī stiprā vējā būs lielāka vilkme, bet, domāju, ka zāļainajā Babē nedaudz grūtāk notīrīt dzenskrūvi no zālēm, jo nevar pievilkt klāt pie laivas, bet tikai pacelt to. Kaut gan pārsvarā laivai klāt nevelk, galvenais, lai nav pārāk gara kāja... Šogad Babe vispār mūs lutina, salīdzinoši maz aizaugusi, puņķu pa virsu vispār nav. Citus gadus, no Dušeļiem iebraucost, pat ar airiem bija grūti izlauzties cauri puņķiem un tad vēl zāles pļava priekšā bija, kur zāle auga centimetrus 10 virs ūdens :) No savas pieredzes saku, ka ar Endura Max 55-cinieku un litija dzelzs fosfāta 100Ah aķi man dienai Babītē pietiek.
9.augusts 2024, 17:57 | links

Savage Gear 55lb un LiFePO4 100Ah vienam copējot ar pābraucieniem 5.ātrumā vidēji 10Ah/stundā aiziet
9.augusts 2024, 16:55 | links

Os555 [9.aug]: Ok, tas ar gumijniecēm. diez cietās laivas ilgāk ies? 6h tas ir diezgan maz. oktobrī no gaismas līdz gaismai dažreiz sanāk copēt tuvu 0 C. Bet nu arī vai pilna ručka ir vajadzīga, ja es tagad ar Minn kotta 55lbs braukāju visu dienu. Gan jau epropulsion ir stipri ātrāks.
Paņem Laivu Depo to motoru uz testu un viss būs skaidrs!tikai nav zināms cik svaigs viņiem būs aķis!
Babei svarīgi kāda izmēra motoram kāja un laivas tranča augstums!Man propellers ir 2cm zem grīdas! XS kāja un 42cm tranča augstums!kkā tā!:)
9.augusts 2024, 15:15 | links

Ok, tas ar gumijniecēm. diez cietās laivas ilgāk ies? 6h tas ir diezgan maz. oktobrī no gaismas līdz gaismai dažreiz sanāk copēt tuvu 0 C. Bet nu arī vai pilna ručka ir vajadzīga, ja es tagad ar Minn kotta 55lbs braukāju visu dienu. Gan jau epropulsion ir stipri ātrāks.
9.augusts 2024, 14:53 | links

Protams,laivas tips un masa svarīga.Man ir LATREX 440 DH (110 kg laiva + 95 kg mani)
9.augusts 2024, 10:40 | links

Ja brauc lēnām (trollingo) ,tad motors tur ilgi - 6 h vismaz.Ja mauc pilnā ručkā - 1h.
9.augusts 2024, 10:39 | links

No Ezerkrastiem aizmaucu līdz Spuņciemam

Willy, 9.augusts 2024, 09:39

Pēc viļņa spriežot, iet labi... vismaz 5 mezgli (9km/h)
9.augusts 2024, 10:01 | links

Os555 [9.aug]: Šodien uz bb ne copes!:) cik aprunājos visi tukšā,bet sauļojas!:))..No Ezerkrastiem aizmaucu līdz Spuņciemam

Willy, 7.augusts 2024, 18:24

Kā tas motors Babītē darbojas? Cik ilgi tur baterija braucot pilnā ātrumā? FB kaut kas rakstīja, ka pilnā ātrumā Babītē 50 min tik baterija iet? tā ir? Kā pa zālēm iet cauri? Ja zems līmenis, vispār var viņu izmantot?
Atceros vienu gadu gids braukāja ar tādu un Vecupeniekos katru nakti lādēja.
Darbojas labi,cik ilgi var nobraukt pilnā ātrumā nekad neesmu testējis!nosēdies nekad nav!uz ekrāna var redzēt cik vēl atlicis attiecīgā ātrumā,pa zālēm iet cauri kā tanks,protams lēnāk!zemā līmenī Babē neesmu bijis,bet ja kas pacel un plēs matus!;)lielā vējā par 4h ilgāk neesmu bijis!nesen 6h copē izbraukāju krustu,šķērsu ezeru,tad gan no 10 iedaļām nosēdināju 6!pārbraucieni pilnā ručkā!nezinu...cik spicākie copmaņi nēsājas nav ne jausmas,kādas kuram prasības,cik purni laivā,kāda laiva,cik kuram smaga pakaļa,pribambasi utt...Babe nav Lielupe tas skaidrs,arī es pēc copes liku lādēt,bet apm.5h jau pilns!:)
Man jau liekas,ka ja ir normāls motors un aķis,vai vairāki viss ir ok!
Galvenais,lai kkas grabina!;)...kā Tavs vārdabrālis saka,jāgaida 5hp!par labu cenu!:)
...FB redzēju Credo Guntis tirgo Torqueedo ar 2 aķiem!:)
9.augusts 2024, 09:39 | links

Šodien uz bb ne copes!:) cik aprunājos visi tukšā,bet sauļojas!:))..No Ezerkrastiem aizmaucu līdz Spuņciemam

Kā tas motors Babītē darbojas? Cik ilgi tur baterija braucot pilnā ātrumā? FB kaut kas rakstīja, ka pilnā ātrumā Babītē 50 min tik baterija iet? tā ir? Kā pa zālēm iet cauri? Ja zems līmenis, vispār var viņu izmantot?
Atceros vienu gadu gids braukāja ar tādu un Vecupeniekos katru nakti lādēja.
9.augusts 2024, 09:00 | links

RaimisD [16:14]: Willy [Vakar]: Kkas tomēr tur grabina!:)jātrenējas!55,99,60,70!vēl pāris mēri un copes!Un grabina galīgi neslikti.
Tos 99ņus galīgi nevarēja pastiept :)))
Šķiet Babītē Tev pirmais metrs šogad , vai nē ?Nu nekādi!:)mērīju ar lentu uz laivas!
Šodien uz bb ne copes!:) cik aprunājos visi tukšā,bet sauļojas!:))..No Ezerkrastiem aizmaucu līdz Spuņciemam

Šodien biji piebraucis pie mums. Beigās vienu 63 dabūjām. Vel pāris nācieni līdzi bija.
7.augusts 2024, 23:21 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager