saimnieks1 [Vakar]: Mana šī sezonas kļūda… no PE 1.5 pārgāju uz 1.0….Pārplīsa auklā #1.0 (0.16mm) ?
Bezinerces komplekts.
Tobiš rāvi ar spēku lielāku kā 18lb (8,1kg)
Ja runa ir par vieglo līdaku kātu , kura augšējais tests nepārsniedz 30g. Tādas slodzes ražotājs noteikti nebūtu paredzējis. Riskēji salauzt kātu.
Ja grib vinčoties vai droši raustīt #1.5 tad tur galīgi nesanāk nekāds veglais kāts, spoli un kātu arī vajag attiecīgi jaudīgāku.
Es saprotu ja tādu komplektē krasta copei, bet copei no laivas neredzu loģiska pamata to darīt.
Ziedot tālmetienu, jūtību, komfortu no copes ar piemērotu mērķa zivij inventāru. Veidot frīku, lai varētu raustīt ārprātā.
Es saprotu, ka slinkums celt enkuru un braukt klāt. Negribās sadirst arī cerīgu vietu ar trobelēšanu. Riskēt salauzt kātu, čakarēt spoli, pakāst kādu dārgu mānekli, pārsieties.
Manā skatījumā nav racionāla izvēle. Es labāk izvēlos braukt klāt.
Viedoklis subjektīvs. Man vieglajam līdaku kātam nav bijusi rupjāka pītā kā #0.6 ( 0,12mm 12lb 5,4kg) vairāk kā pietiekoši.
sorry, atkal piespamoju tēmu.
RaimisD, 5.septembris 2024, 09:41
Nu Raimi... tik dziļi reti kurš iebrauc, jūs jau sacensību frīki tās nianses izkopjat. Es nupat nokāvu 30 gadus veco spiningu, kas bija ideāls manai universālajai copei un derēja asariem uz lielajām gumijām un līdakai uz vieglajiem mānekļiem. Nopirku jaunu ar diviem parametriem - garums un lai Nr.3 mepsu var iemest :DDDD Viss. Es to tāpat rokās reti paņemšu. Bet jauda seklajos ezeros ir vajadzīga, īpaši šajā laikā, kad dūņa sāk pūt un celties augšā. Līdaķeles mauc pa zālēm, ka prieks un bieži jāvelk tādi lieli kušķi laukā, ka līdaku apakšā nejūt. Pēdējā reizē es pat noliku pie malas asaru spiningu un paņēmu savu jauno kātu, lai nebūtu jāairē klāt katrai zivij purvā :D Ja atklāti - roka reāli sāpēja no tās zāļu kušķu šlepēšanas ar zemmēriem apakšā :D
5.septembris 2024, 09:50 | links