Babītes ezers

Ieteicamākie mānekļi, cope un ap to Babītes ezerā!
saimnieks1 [Vakar]: Mana šī sezonas kļūda… no PE 1.5 pārgāju uz 1.0….Pārplīsa auklā #1.0 (0.16mm) ?
Bezinerces komplekts.
Tobiš rāvi ar spēku lielāku kā 18lb (8,1kg)
Ja runa ir par vieglo līdaku kātu , kura augšējais tests nepārsniedz 30g. Tādas slodzes ražotājs noteikti nebūtu paredzējis. Riskēji salauzt kātu.

Ja grib vinčoties vai droši raustīt #1.5 tad tur galīgi nesanāk nekāds veglais kāts, spoli un kātu arī vajag attiecīgi jaudīgāku.

Es saprotu ja tādu komplektē krasta copei, bet copei no laivas neredzu loģiska pamata to darīt.

Ziedot tālmetienu, jūtību, komfortu no copes ar piemērotu mērķa zivij inventāru. Veidot frīku, lai varētu raustīt ārprātā.

Es saprotu, ka slinkums celt enkuru un braukt klāt. Negribās sadirst arī cerīgu vietu ar trobelēšanu. Riskēt salauzt kātu, čakarēt spoli, pakāst kādu dārgu mānekli, pārsieties.

Manā skatījumā nav racionāla izvēle. Es labāk izvēlos braukt klāt.
Viedoklis subjektīvs. Man vieglajam līdaku kātam nav bijusi rupjāka pītā kā #0.6 ( 0,12mm 12lb 5,4kg) vairāk kā pietiekoši.

sorry, atkal piespamoju tēmu.

RaimisD, 5.septembris 2024, 09:41

Nu Raimi... tik dziļi reti kurš iebrauc, jūs jau sacensību frīki tās nianses izkopjat. Es nupat nokāvu 30 gadus veco spiningu, kas bija ideāls manai universālajai copei un derēja asariem uz lielajām gumijām un līdakai uz vieglajiem mānekļiem. Nopirku jaunu ar diviem parametriem - garums un lai Nr.3 mepsu var iemest :DDDD Viss. Es to tāpat rokās reti paņemšu. Bet jauda seklajos ezeros ir vajadzīga, īpaši šajā laikā, kad dūņa sāk pūt un celties augšā. Līdaķeles mauc pa zālēm, ka prieks un bieži jāvelk tādi lieli kušķi laukā, ka līdaku apakšā nejūt. Pēdējā reizē es pat noliku pie malas asaru spiningu un paņēmu savu jauno kātu, lai nebūtu jāairē klāt katrai zivij purvā :D Ja atklāti - roka reāli sāpēja no tās zāļu kušķu šlepēšanas ar zemmēriem apakšā :D
5.septembris 2024, 09:50 | links

saimnieks1 [4.sep]: Mana šī sezonas kļūda… no PE 1.5 pārgāju uz 1.0….
Pārplīsa auklā #1.0 (0.16mm) ?
Bezinerces komplekts.
Tobiš rāvi ar spēku lielāku kā 18lb (8,1kg)
Ja runa ir par vieglo līdaku kātu , kura augšējais tests nepārsniedz 30g. Tādas slodzes ražotājs noteikti nebūtu paredzējis. Riskēji salauzt kātu.

Ja grib vinčoties vai droši raustīt #1.5 tad tur galīgi nesanāk nekāds veglais kāts, spoli un kātu arī vajag attiecīgi jaudīgāku.

Es saprotu ja tādu komplektē krasta copei, bet copei no laivas neredzu loģiska pamata to darīt.

Ziedot tālmetienu, jūtību, komfortu no copes ar piemērotu mērķa zivij inventāru. Veidot frīku, lai varētu raustīt ārprātā.

Es saprotu, ka slinkums celt enkuru un braukt klāt. Negribās sadirst arī cerīgu vietu ar trobelēšanu. Riskēt salauzt kātu, čakarēt spoli, pakāst kādu dārgu mānekli, pārsieties.

Manā skatījumā nav racionāla izvēle. Es labāk izvēlos braukt klāt.
Viedoklis subjektīvs. Man vieglajam līdaku kātam nav bijusi rupjāka pītā kā #0.6 ( 0,12mm 12lb 5,4kg) vairāk kā pietiekoši.

sorry, atkal piespamoju tēmu.
5.septembris 2024, 09:41 | links

kikizozo [5.sep]: MT9 [Vakar]: kikizozo [Vakar]: Ir copmaņi, kas izmanto tikai stīgas. FC vai titāns var pievilt nepiemērotā brīdī...Arī man dzīvē bija tāds posms, tomēr pievīla biežāk kā titāns, tādēļ atteicos. Taisīju no gičas stīgām, var jau būt, ka cits materiāls jāizvēlas...Varbūt vari nedaudz ieskicēt kas notika?
Pats skatos varbūt dot iespēju 4mm stīgai, ja sanāks smuki uzlocīt un iztaisnot. Tā kā es bieži mainu mānekļus, tad man 1 galā 100% būs karabīne, bet kā piesieties pie stīgas? ar griezuli ir 1 variants, bet kādi vēl ir?
Ja stīgai uzliek sakabi, un vēl griezuli…tad kāda vairs jēga no stīgas? :D
5.septembris 2024, 09:35 | links

0.4*
5.septembris 2024, 08:27 | links

MT9 [4.sep]: kikizozo [Vakar]: Ir copmaņi, kas izmanto tikai stīgas. FC vai titāns var pievilt nepiemērotā brīdī...Arī man dzīvē bija tāds posms, tomēr pievīla biežāk kā titāns, tādēļ atteicos. Taisīju no gičas stīgām, var jau būt, ka cits materiāls jāizvēlas...
Varbūt vari nedaudz ieskicēt kas notika?
Pats skatos varbūt dot iespēju 4mm stīgai, ja sanāks smuki uzlocīt un iztaisnot. Tā kā es bieži mainu mānekļus, tad man 1 galā 100% būs karabīne, bet kā piesieties pie stīgas? ar griezuli ir 1 variants, bet kādi vēl ir?
5.septembris 2024, 08:27 | links

saimnieks1 [4.sep]: Mana šī sezonas kļūda… no PE 1.5 pārgāju uz 1.0…. Pierasts jau bija raut ārā kā lielajam no lēpēm. Varbūt kādu vienu reizi sanācā noraut. Kā 1 uzliku, kā parauj spēcīgāk pie pierastā rāviena -paldies, braucam meklēt :D
Tā ir, paša pieredze ir labākais skolotājs, bet prasa daudz laika un resursu :)
4.septembris 2024, 23:10 | links

MT9 [4.sep]: 0,16mm pītā tie varētu būt augšējie griesti vieglajam līdaku kātam.

RaimisD, 4.septembris 2024, 15:15
Jāpiemetina, ka tas attiecas tikai uz bezinerces spolēm. Kaut gan zāļainajos ezeros arī šī aukla būs par knapu, ja paķers brangāks eksemplārs un copmanis mēģinās to neielaist lēpenēs. Ja lēpeņu vai sakritušu zaru nav, tad gan var lietot smalkas auklas saprāta robežās. Zāļainos ezeros, kur iemetiena attālumam vispār nav nozīmes, es lietotu PE 1.2, lai var no puduriem un zāļu mučkuļiem drošāk raut ārā, vieglajiem multiem sākot ar PE 2.5 - gan mēnekļi netiks ziedoti, jo agri vai vēlu būs bārda, gan metru pirms lēpenēm varēs ātrāk savaldīt.
Mana šī sezonas kļūda… no PE 1.5 pārgāju uz 1.0…. Pierasts jau bija raut ārā kā lielajam no lēpēm. Varbūt kādu vienu reizi sanācā noraut. Kā 1 uzliku, kā parauj spēcīgāk pie pierastā rāviena -paldies, braucam meklēt :D
4.septembris 2024, 23:01 | links

Klau, atbraucot ar savu elektro motoru var noīrēt tikai aķīti? Babītes bāzēs?

arvis5, 4.septembris 2024, 21:19

Domāju, ka Vecupenieku bāzē var, āķīšu tur pietiek, Lifepo4 arī bija. Iepriekš būtu labi uzzvanīt, apjautāties.
4.septembris 2024, 21:41 | links

Var bet litija manuprāt nekur nedod

kikizozo, 4.septembris 2024, 21:33

Dod, bet tikai sakarīgiem klientiem.
4.septembris 2024, 21:40 | links

Var bet litija manuprāt nekur nedod
4.septembris 2024, 21:33 | links

Klau, atbraucot ar savu elektro motoru var noīrēt tikai aķīti? Babītes bāzēs?
4.septembris 2024, 21:19 | links

Tieši tur arī atklāju, orientieris ir jumts, BET, ne jumta krastā, tuvāk otram, tur atgādināja gulbju ezeru, bet gulbī cita zāle, šeit egle, kas āķos uzreiz ķeras. Nu jau otram krastam tuvāk ievēroju sarkanas bojas līnijā, ezerā taču nav nekādi liegumi, izņemot sarkanās zonas tuvāk varkaļiem un gātei?

Krodzinieks, 4.septembris 2024, 17:34

Tad jau biji īstajā vietā :) "egle" un "aloja" ir īstās līdaku zāles... Un ja vēl duļķīti atrod... Pacietību un drusku veiksmi un garākas pavadas, protams!!

ne asakas!! :)
4.septembris 2024, 17:50 | links

Nu jau otram krastam tuvāk ievēroju sarkanas bojas līnijā, ezerā taču nav nekādi liegumi, izņemot sarkanās zonas tuvāk varkaļiem un gātei?

Krodzinieks, 4.septembris 2024, 17:34

Tieši tā, izņemot Melno caurumu Varkaļa galā, pašlaik ezers ir pilnībā atvērts laivošanai. Bojas vēl no jūnija ezerā, kādam var palīdzēt atrast bāzi ;)
4.septembris 2024, 17:40 | links

Davis-Di [4.sep]: Kungi, redzot cik karstasinīgi un labprāt palīdzat ar auklas jautājumu. Babīti vēl mācos, iepazinis esmu labi ja 5% no potenciāla. Atklāju (vismaz man tā šķita), vietu, kur dzīvo mammas. Saskāros ar problēmu, man mānekļi tai vietai nekam neder, katrs metiens un pēc novilktiem ~5m galā ir zāles. Mēģināju ar offsetu tai skaitā, tur labi, ar āķi nesaķer, bet viss purns noaug. Varbūt ir kāds ieteikums, ko man izmantot? Varu atļauties līdz max 40g. Ar cūku mēģināju, ari offsets, bet bez svara, uz to atsaucība nulle, tapēc zuda cerība pret mānekli. Chatteri tur mest ir neiespējami, vismaz man, jerku, kurš iegrimst uz max 20cm arī. Varbūt es tomēr daru visu pareizi, varbūt tā ir visiem, ka spēj tik ņemt zāles nost un spēli vari izvadīt tikai sākumā. Piebildei, makšķerēšanā esmu zaļāks par tiem puņķiem, kas tagad peld pa virsu, 2 sezona kopš vispār kātu turu rokās.

Krodzinieks, 4.septembris 2024, 17:02

Tagad vienkārši ir smagi, jāgaida kad līmenis pacelsies un zāle kritīs nots.
Bet vari pamēģināt mazo raganu 42gr https://eholotes.eu/maneklis-miuras-mouse-mini-20cm-40gr
Šāds būs japiepērk, bieži redzu jums rekordistiem izmantojot šādus, bet nekad veikalā stāvot nesapratu - kas tas bija, ko viņi izmantoja
4.septembris 2024, 17:37 | links

daddy_j [4.sep]: Babītē ķeru jau 40 gadus, vismaz reizi gadā, reizes vari saskaitīt :) pieredze ir! :)

... jābrauc pret "sarkanajiem" jumtiem (no Vecupeniekiem pa kreisi, no Ezerniekiem pa labi, no Dālderiem taisni-pa labi) tur dziļums 1-2m (atkarībā no līmeņa) un var ar viskautkādiem mānekļiem (rotiņi, cūkas, peto) izvērsties... zivju-veikals, īsāk sakot :)
Tieši tur arī atklāju, orientieris ir jumts, BET, ne jumta krastā, tuvāk otram, tur atgādināja gulbju ezeru, bet gulbī cita zāle, šeit egle, kas āķos uzreiz ķeras. Nu jau otram krastam tuvāk ievēroju sarkanas bojas līnijā, ezerā taču nav nekādi liegumi, izņemot sarkanās zonas tuvāk varkaļiem un gātei?
4.septembris 2024, 17:34 | links

Kungi, redzot cik karstasinīgi un labprāt palīdzat ar auklas jautājumu. Babīti vēl mācos, iepazinis esmu labi ja 5% no potenciāla. Atklāju (vismaz man tā šķita), vietu, kur dzīvo mammas. Saskāros ar problēmu, man mānekļi tai vietai nekam neder, katrs metiens un pēc novilktiem ~5m galā ir zāles. Mēģināju ar offsetu tai skaitā, tur labi, ar āķi nesaķer, bet viss purns noaug. Varbūt ir kāds ieteikums, ko man izmantot? Varu atļauties līdz max 40g. Ar cūku mēģināju, ari offsets, bet bez svara, uz to atsaucība nulle, tapēc zuda cerība pret mānekli. Chatteri tur mest ir neiespējami, vismaz man, jerku, kurš iegrimst uz max 20cm arī. Varbūt es tomēr daru visu pareizi, varbūt tā ir visiem, ka spēj tik ņemt zāles nost un spēli vari izvadīt tikai sākumā. Piebildei, makšķerēšanā esmu zaļāks par tiem puņķiem, kas tagad peld pa virsu, 2 sezona kopš vispār kātu turu rokās.

Krodzinieks, 4.septembris 2024, 17:02

Tagad vienkārši ir smagi, jāgaida kad līmenis pacelsies un zāle kritīs nots.
Bet vari pamēģināt mazo raganu 42gr https://eholotes.eu/maneklis-miuras-mouse-mini-20cm-40gr
4.septembris 2024, 17:34 | links

Kur pie mums ir jāķer lašveidīgas ar 28-32g dzelžiem?!

Abavnieks, 4.septembris 2024, 16:53

Oldschool - resna aukla, mults, gauja.
4.septembris 2024, 17:31 | links

pag. gad. no Vecupeniekiem Gātes ieteku atradām, pēc Google mapšiem... tur gan zāles ohoho, 3x siena priekšā...bet putniem patīk.

Gātē Williju ar ahūno meženi satikām, bet tur jau cita līmeņa navigācija... :)
4.septembris 2024, 17:28 | links

Svaru minēju līdaku bleķiem, bet izcilākais ķeltu Pēterloms no viena pūla pāris stundu laikā, tieši, uz 32gr šūpa. Pat skaitu, īsti, neatceros. Nones, uzsit pa kādu akmeni, atstraumē pietvičo un sāk “kačāt”!
Izvelku, atsēžos uz izgāzta koka pārpīpēju, pāris metieni un atkal tas pats.
Ja kas, Mērnieku Eidis var apliecināt.
Tā kā 20gadus bez pīpošanas, tad ap 2000.g.
4.septembris 2024, 17:25 | links

...pēdējā laikā vairāk dēlam-medniekam par airētāju, putnu gaļai tomēr cits smeķis :)
4.septembris 2024, 17:23 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager