Babītes ezers

Ieteicamākie mānekļi, cope un ap to Babītes ezerā!
Babītē ķeru jau 40 gadus, vismaz reizi gadā, reizes vari saskaitīt :) pieredze ir! :)

... jābrauc pret "sarkanajiem" jumtiem (no Vecupeniekiem pa kreisi, no Ezerniekiem pa labi, no Dālderiem taisni-pa labi) tur dziļums 1-2m (atkarībā no līmeņa) un var ar viskautkādiem mānekļiem (rotiņi, cūkas, peto) izvērsties... zivju-veikals, īsāk sakot :)
4.septembris 2024, 17:20 | links

Kungi, redzot cik karstasinīgi un labprāt palīdzat ar auklas jautājumu. Babīti vēl mācos, iepazinis esmu labi ja 5% no potenciāla. Atklāju (vismaz man tā šķita), vietu, kur dzīvo mammas. Saskāros ar problēmu, man mānekļi tai vietai nekam neder, katrs metiens un pēc novilktiem ~5m galā ir zāles. Mēģināju ar offsetu tai skaitā, tur labi, ar āķi nesaķer, bet viss purns noaug. Varbūt ir kāds ieteikums, ko man izmantot? Varu atļauties līdz max 40g. Ar cūku mēģināju, ari offsets, bet bez svara, uz to atsaucība nulle, tapēc zuda cerība pret mānekli. Chatteri tur mest ir neiespējami, vismaz man, jerku, kurš iegrimst uz max 20cm arī. Varbūt es tomēr daru visu pareizi, varbūt tā ir visiem, ka spēj tik ņemt zāles nost un spēli vari izvadīt tikai sākumā. Piebildei, makšķerēšanā esmu zaļāks par tiem puņķiem, kas tagad peld pa virsu, 2 sezona kopš vispār kātu turu rokās.
4.septembris 2024, 17:02 | links

BrunoL [4.sep]: Raimi, štrumiem jābūt kā ledum! Pie zacepa lai nav problēma pievilkt laivu un galvenais, intensīvi mētājot tievāki diegi griež pirkstā. Ir dienas un stundas, kad 5-6 pilni metieni no vietas. Ir, kad metri trimmerē lēpes.
Kāts Shimano Lesath 24M + Stella vai Certate. Parādoties lēpenēm, lieku jaudīgāku spoli ar #2.00
Mānekļi 99,9% šūpi. Svarā 22gr- 28gr Daži 32gr
Joprojām pasmaidu par piecirtējiem un zivi sienošiem kātiem
Ķeltiem un jūras forelēm spoles tās pašas, kāts 3m 15-45gr
Lašiem 3m 20-60gr + Stella4000
Vienīgā lašupe Latvijā, kurā obligāta FC pavada- Daugava!
Mānekļi- 99% šūpi.
Kur pie mums ir jāķer lašveidīgas ar 28-32g dzelžiem?!
4.septembris 2024, 16:53 | links

tas gan Daugavā, ne Babītē...
4.septembris 2024, 15:55 | links

Redzēju, kā kompanjonam šogad nokoda 0,85mm FC. Vieta tāda, kur nekādi super lielie eksemplāri netika ķerti, bet, redz, nokoda.

Hotentots, 4.septembris 2024, 08:32

Nokoda.
A man sams 0.45 fļuru (15 kg tests), plīsa aukla, ne mezgls, fiķ, copes brīdī aiznesa... bija smuks - parastajā eholotā 7mm svītra ar baltu vidu... pamataukla pītene... likās, ka 1mm par resnu...
lošara :((
4.septembris 2024, 15:52 | links

0,16mm pītā tie varētu būt augšējie griesti vieglajam līdaku kātam.

RaimisD, 4.septembris 2024, 15:15

Jāpiemetina, ka tas attiecas tikai uz bezinerces spolēm. Kaut gan zāļainajos ezeros arī šī aukla būs par knapu, ja paķers brangāks eksemplārs un copmanis mēģinās to neielaist lēpenēs. Ja lēpeņu vai sakritušu zaru nav, tad gan var lietot smalkas auklas saprāta robežās. Zāļainos ezeros, kur iemetiena attālumam vispār nav nozīmes, es lietotu PE 1.2, lai var no puduriem un zāļu mučkuļiem drošāk raut ārā, vieglajiem multiem sākot ar PE 2.5 - gan mēnekļi netiks ziedoti, jo agri vai vēlu būs bārda, gan metru pirms lēpenēm varēs ātrāk savaldīt.
4.septembris 2024, 15:41 | links

Raimi, štrumiem jābūt kā ledum! Pie zacepa lai nav problēma pievilkt laivu un galvenais, intensīvi mētājot tievāki diegi griež pirkstā. Ir dienas un stundas, kad 5-6 pilni metieni no vietas. Ir, kad metri trimmerē lēpes.
Kāts Shimano Lesath 24M + Stella vai Certate. Parādoties lēpenēm, lieku jaudīgāku spoli ar #2.00
Mānekļi 99,9% šūpi. Svarā 22gr- 28gr Daži 32gr
Joprojām pasmaidu par piecirtējiem un zivi sienošiem kātiem
Ķeltiem un jūras forelēm spoles tās pašas, kāts 3m 15-45gr
Lašiem 3m 20-60gr + Stella4000
Vienīgā lašupe Latvijā, kurā obligāta FC pavada- Daugava!
Mānekļi- 99% šūpi.
4.septembris 2024, 15:40 | links

RaimisD [4.sep]: Willy [24m]: Ko topiku pie.irs!?pats audzini visus,lai tā nedara!;))Vainīgs Willy.

;)
4.septembris 2024, 15:34 | links

Willy [4.sep]: Ko topiku pie.irs!?pats audzini visus,lai tā nedara!;))
Vainīgs Willy.
4.septembris 2024, 15:31 | links

RaimisD [4.sep]: tad FC pietiktu arī 0,6 mm. (Labāk ieteiktu sieto titanu.)
Nekonezinu. Ja Tu lieto FC tik dēļ tā, lai līdakai pavadu būtu grūtāk pamanīt. Tad tā arī ir.

Daudzi uzskata ka tas viss ir fufelis un uz titānu ņem vienlīdz labi. Arī viņiem ir taisnība.

Viss ir copmaņa galvā, ticībā savam inventāram.
4.septembris 2024, 15:30 | links

Nekonezinu [3.sep]: Sveiciens visiem! Vēršos pēc padoma pie pieredzejošakiem makšķerniekiem! Šodien makšķerejot Babītes ezerā pirmo reizi sanāca tāda situācija, paņėma lielā līdaka un nokoda visu līdz auklai ( māneklis Chatterbait; pavada flurakarbon 1mm, 15 cm garš, aukla 0.16). Ka izslēgt tādas situācijas?
Uzreiz liels PALDIES VISIEM par padomu!!!
Tādu situāciju 100% izslēgt nekas nevar. Līdakai plosoties , uztinot sev virsū pavadu, tai trāpot žaunās arī metrīgu var nogriezt.

Kāds ieteikums gan ir.

Līdakai pavadu vajadzētu ne mazāku kā 30cm. Tas vieglajam kātam. BB teiktu ka vajag vairāk.
Ja darbojies ar ,,met un velc" mānekļiem. Tādiem kā čaters, šūpiņš, vobleri ar savu spēli, tad FC pietiktu arī 0,6 mm. (Labāk ieteiktu sieto titanu.)

Ja ar valcātām trubiņām, tad vienīgi paša gatavotu un pārbaudītu. Pirktās valcētās liela daļa nelietojamu mēslu, vai valcējuma kvalitātes dēļ, vai kādas dumjas aizdares dēļ. Vai trausla titāna dēļ.

Ja darbojies tviča tehnikā, džerkiem, raustāmiem vobleriem. Tad resnāks FC , kāds 0,8mm būtu ok.
Pavadas stīvums neļaus saķert mānekļa āķus rāvienos. FC bez griezuļiem neslīcinās Suspenderus voblerīšus.

0,16mm pītā tie varētu būt augšējie griesti vieglajam līdaku kātam.
4.septembris 2024, 15:15 | links

RaimisD [4.sep]: BrunoL [10:08]: Muļķīgi nesabalansēts kpl. līdaku copei un vispār 0,16 + 1,00mm!!!???
Līdaku un lašu copē izmantoju #1,5 vairāk #2,00 Tikai ne Varivas.
Par pavadām. Pamatā lietoju titāna, apm. 30cm. Sienu, izmantojot labu furnitūru. Griezuļi ar gultni utt.1,5 vairāk #2,00 +titāns +griezuļi ar gulti. Līdakas copei. Ja makšķerē no krasta, tad vēl ir sava loģika šādam aprīkojumam. Tīri , lai zacepus var izraustīt.

BrunoL noprotu, ka tā nav multa
komplektācija, bet vecā labā bezinercene. Mānekļi vobleri, šūpiņi, rotiņi , gumijas max 5" mānekļi svaros ne vairāk kā 30g.

Laivotājam ( Babītes kontekstā) šāds komplektējums šķitīs dīvaināks kā Nekonezin 0,16mm pītā + 1.0 FC

1,5 vairāk #2,00 +titāns +griezuļi ar gulti. Kam tāds laivā būtu noderīgs ?
BB kātam bišķi pa švaku, tur sāk ar #3.0 auklām
Vieglajam kātam 7-27g #2.0 kam tik resnu vajag?

Vēl titāns ar milzonīgo gultņa griezuli kas padarīs jebkuru SP vobleri par grimstošu. Kas tik seklā ezerā galīgi nav labi, jo īpaši rudens copei tuvojoties.
Ko topiku pie.irs!?pats audzini visus,lai tā nedara!;))
4.septembris 2024, 15:09 | links

Gultņu griezuļu dažādi.
4.septembris 2024, 14:56 | links

BrunoL [4.sep]: Muļķīgi nesabalansēts kpl. līdaku copei un vispār 0,16 + 1,00mm!!!???
Par pavadām. Pamatā lietoju titāna, apm. 30cm. Sienu, izmantojot labu furnitūru. Griezuļi ar gultni utt.
1,5 vairāk #2,00 +titāns +griezuļi ar gulti. Līdakas copei. Ja makšķerē no krasta, tad vēl ir sava loģika šādam aprīkojumam. Tīri , lai zacepus var izraustīt.

BrunoL noprotu, ka tā nav multa
komplektācija, bet vecā labā bezinercene. Mānekļi vobleri, šūpiņi, rotiņi , gumijas max 5" mānekļi svaros ne vairāk kā 30g.

Laivotājam ( Babītes kontekstā) šāds komplektējums šķitīs dīvaināks kā Nekonezin 0,16mm pītā + 1.0 FC

1,5 vairāk #2,00 +titāns +griezuļi ar gulti. Kam tāds laivā būtu noderīgs ?
BB kātam bišķi pa švaku, tur sāk ar #3.0 auklām
Vieglajam kātam 7-27g #2.0 kam tik resnu vajag?

Vēl titāns ar milzonīgo gultņa griezuli kas padarīs jebkuru SP vobleri par grimstošu. Kas tik seklā ezerā galīgi nav labi, jo īpaši rudens copei tuvojoties.
4.septembris 2024, 14:41 | links

kikizozo [4.sep]: Ir copmaņi, kas izmanto tikai stīgas. FC vai titāns var pievilt nepiemērotā brīdī...
Arī man dzīvē bija tāds posms, tomēr pievīla biežāk kā titāns, tādēļ atteicos. Taisīju no gičas stīgām, var jau būt, ka cits materiāls jāizvēlas...
4.septembris 2024, 10:47 | links

Arī tīru gadiem. Ne tikai riņķus, arī blanku. Finālā “iepulēju” ar silikonu!
Muļķīgi nesabalansēts kpl. līdaku copei un vispār 0,16 + 1,00mm!!!???
Par pavadām. Pamatā lietoju titāna, apm. 30cm. Sienu, izmantojot labu furnitūru. Griezuļi ar gultni utt. . Bet ir savi BET. Lūzušas, zaudējot medīgu, veikalā nenopērkamu mānekli. Tiesa, dienas slodze liela, jo līdakas spiningoju tikai maijā. Spiningojot zandartus titānu sienu 50- 70cm pat garāku. Kāpē ne fļuru? Tāpē, ka māneklis “jānodzen” pie zandarta “mūļa”!
4.septembris 2024, 10:08 | links

Ir copmaņi, kas izmanto tikai stīgas. FC vai titāns var pievilt nepiemērotā brīdī...
4.septembris 2024, 09:13 | links

Redzēju, kā kompanjonam šogad nokoda 0,85mm FC. Vieta tāda, kur nekādi super lielie eksemplāri netika ķerti, bet, redz, nokoda.

Par titānu - man jau ļoti patīk. Lietoju caurulīšu variantu un tas ir gluži OK. Taisu pats un ja ir fēlers, tam būtu jāparādās uzreiz - paraustot pēc uzkošanas. Ja kaut kas nav labi, pārtaisām. Ja ir, tad visdrīzāk kalpos labi.
Copes kompanjonam sanāca nelāgi ar pirktajām Mistrall pavadām - tur vai caurulītes nebija normāli saspiestas, vai ko, bet kad viņam dienas laikā 2 dažādas nelielā slodzē izjuka, tad sekoja lamuvārdi...
Es gan savulaik no pirktajām atteicos pamatā tāpēc, ka bija švaka izvēle - ej nu dabū vēlamo garumu, diametru un vēl ērtas sakabes.
4.septembris 2024, 08:32 | links

Davis-Di [3.sep]: Kopš es sāku visus savus mezglus pārbaudīt uz svariem - daudz ko jaunu uzzināju. Nav 100% ka pārkoda tev auklu. Tik pat labi mezglā var pārtrūkt vai atsieties

kikizozo, 3.septembris 2024, 22:52

:)
Laikam ko mums te ekspertam stāstīt.

Pašķirsti lapas FC un FC pārkošanas tematika ir diezgan pieminēta.
Es nerunāju par FC mezgliem, bet gan kā tiek piesieta pītā aukla - tur arī var nolažoties. 8kg uz iepakojuma neko nenozīmē, ja mezgls sūds.

FC ar parasto mezgls+mezgls šogad norāvām Savage Gear mānekli. Pītā izturēja, FC mezglā plīsa. Tāpēc es tādus nesienu.
4.septembris 2024, 08:08 | links

Un man likās, ka es esmu pedantisks.

paiks, 3.septembris 2024, 23:43

Noteikti neesmu pedantisks, bet gadu gaitā ir veidojusies saprašana par šo un to.
Par auklas un mezglu slodzēm nāk no carpfishinga, par netīriem riņķiem pamatā no Babītes, bet kā teicu arī ķerot raibos to ar ļoti labi var novērot it sevišķi ziemas mēnešos mūmijas ķerot, kad ir paaugstināts līmenis ar duļķi.

Paši papētiet riņķus, ne man mācīt un pieņemiet lēmumu vajag patīrīt vai nē.
4.septembris 2024, 00:30 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager