Babītes ezers

Ieteicamākie mānekļi, cope un ap to Babītes ezerā!
Strīdos dzimst patiesība! :)
Nezutveru filozofiju pārāk nopietni, bet piekrīti, likumiņš izskatās tāds nedaudz dīvains (lasi: kādam iepiķots). Nu kāda ezeram starpība, vai es ar savu pūsli iebraucu no Gātes, nolaižu no dambja, iebraucu no kanāliem vai no bāzes.
Ja nu vienīgi vēl uzskaitei, visas bāzes apzvanam, uzzinam, ka visas laivas krastā, droši varam braukt pakaļ iepriekšējā vakarā izliktajiem tīkliem.
21.jūnijs 2011, 16:58 | links
 
Headhunter

Vēl viena mūsu sabiedrības problēma ir tā, ka mēs cenšamies normatīvos aktus pēc sava subjektīvā viedokļa. Likumi nav ne labi ne slikti - tie vienkārši ir likumi (Sed lex, dura lex!), kurus var vai nu pildīt vai nepildīt un attiecīgi būt gatavam konsekvencēm. Katrai sabiedrībai ir tādi likumi u.c. normatīvie akti kādus izstrādājuši tās demokrātiskā kārtībā izvēlēti likumdevēji...


P.S. Neuzņememiet manu filosofiju pārāk nopietni :)
21.jūnijs 2011, 16:49 | links
 
Zaraza, kāds likumpārkāpums? Tīrs bāzu lobijs tas likums. Varētu padomāt, ka tās bāzes kādreiz kaut ko ir izdarījušas ezera labā...ne zivis laiž, ne zāles pļauj, tikai iekasē piķi.
21.jūnijs 2011, 16:42 | links
 
Headhunter

Tu taču kā likumpaklausīgs pilsonis tā nedarīsi :)
Tevi taču pēc tāda pārkāpuma sirdsapziņas pārmetumi noēdīs...


A ja nopietni, tad šī jau ir mūsu sabiedrības viena no galvenajām problēmām. Pie mums ir normāli uzskatīt normatīvo aktu prasības par nebūtiskām, ja tās neviens nekontrolē un par to nesoda. Un pēc tam paši brīnamies, ka likumi šķībi...
21.jūnijs 2011, 16:38 | links
 
wimba

tā varētu būt, ka salaiduši auzās, bet nu fakts paliek fakts... a tas "drīzumā" var ievilkties uz hvz kādu laiku... tagad vasara, atvaļinājumi , pēc tam referendums, vēlēšanas, iespējamā figūriņu maiņa utt. Koroče domāju,ka labi ja uz nākošo sezonu kāds ko uzdzemdēs i to pie nosacījuma, ka kādam tas liksies aktuāli...
21.jūnijs 2011, 16:33 | links
 
Bet es tā arī nesapratu, kā tiek kontrolēts, no kurienes es braucu iekšā ezerā. Tiešām Gātei būs priekšā šlagbaums? :D
21.jūnijs 2011, 16:28 | links
 
to: zaraza
Patiesībā tādu haļavu Babītē VARAM neesot domājuši ieviest, bet tas esot gadījies nejauši. (Pie viņiem, gan ne pirmo reizi).
Drīzumā taisīōt atkal grozījumus grozījumos un viss būšot apmēram tā kā agrāk.
21.jūnijs 2011, 16:08 | links
 
Neko nešauju vienkārši dalos pieredzē. Sestdienu pavadīju laivā no Dālderu bāzes, svētdienu no Spuņciema. Personīgi man patīk attieksme, ka pie laivas noīrēšanas tieku noinformēts par notiekošo ezerā un citām "aktualitātēm". Dālderos manīju tikai lielu uzrakstu "cope 2011"
21.jūnijs 2011, 15:31 | links
 
Domenix-nevajag šaut par strīpu.
Ne spuņupes Lb ne ezerkrastu LB ne dalderu LB neorganizē copi ezerā.
Dalderos var katrs kas nav iepriekš iepazinies un kurš māk lasīt, iegūt informāciju par Babītes ezeru kā arī par kuģošanas noteikumiem iekšējos ūdeņos kuri vien ir UZ 20 A4 formāta lapām.
NE VIENS SLIņķIM NEKO SKAIDRI NEVAR PARāDīT UZ KARTES KRASTā UN IZSTāSTīT KO VAR UN KO NEVAR DARīT EZERā...tas vienkārši nau iespējams.Lai neiebrauktu mistiskajās zonās ieteiktu izrprintēt zonējumu koordinātes izlasīt makšķerēšanas noteikumus, kuģošanas noteikumus ,pašvaldības saistošos noteikumus...droš paliek nedrošs arī satversmi...
21.jūnijs 2011, 15:21 | links
 
Domenix...

Bet sanaak jau, ka Dalderiem taisniiba peec jaunajiem MK - VAR LAIVOT UNCOPEET KUR GRIB VISU GADU (nemot veeraa MN ierobezhojumus) iznjemot pavisam nelielu stingraa lieguma zonu. Noteikumu 19.6. punkts viennoziimiigi nosaka, ka nekaadi ierobezhojumi uz laivoshanu un makskereeshanu neattiecas. Medniekiem gan vareetu nebuut taada haljava...
Nezinu vai tas taa ir bijis domaats vai vienkaarshi peeec parastaas sheemas salaist deelii, bet nu de jure taa pashlaik ir. Savukaart par noteikumu atkaartotu operatiivu atveershanu dotajaa politiskajaa situaacija mani maac shaubas...


JST savaa maajas lapaa to traktee taapat:
http://www.fishing.lv/weblog/index.php
21.jūnijs 2011, 15:04 | links
 
Spuņciema bāzē skaidri un gaiši pasaka, parāda uz kartes kur var un kur nevar. Dālderos samaksā naudu, paņem laivu un dari ko gribi. No apkalpojošā personāla ne pusplēsta vārda par liegumiem un teritorijām.
21.jūnijs 2011, 13:13 | links
 
tā veči es te laikam tups esmu pagadījies, ka nerubī fišku. jautājums vienkāršs vai tagad var copēt Babītes ezerā? no Spuņciema laivu bāzes?
21.jūnijs 2011, 13:04 | links
 
Dalderi

Vai nevarētu sīkāk par to Babītes izvarošanu? Jo noteikumus tik un tā būs jāver vaļā dēļ ZM un vēl citām lietām. Ja ir skaidrs redzējums un plāns - piedalamies, atbalstam.
21.jūnijs 2011, 12:58 | links
 
ZARAZA-saprati pareizi...un tas nozīmē ka noteikumi tiks vērti velreiz vaļā...un lai pārstātu atklātā veidā izvarot Babīti makšķerniekiem,medniekiem, protams,kam nau Babīte vienaldzīga,jāapvienojas savu interešu aizstavībai.
21.jūnijs 2011, 12:13 | links
 
Izlasīju tos noteikumus un, pēc manas saprašanas, tad balstoties uz jau šeit minēto 19.6. punktu, pēc esošajiem noteikumiem ir atļauts jebkurā laikā copēt jebkur ezerā izņemot stingrā režīma zonu, kas MK noteikumos aprunāta atsevišķi. Protams, ievērojot MN un citus saistošos normatīvos aktus. Vai es ko ne tā saprotu?
21.jūnijs 2011, 11:43 | links
 
dzhi-pamēģini iztīrīt kešs atmiņu.Eksplorer mēdz saglabāt lietas savā atmiņā...
21.jūnijs 2011, 11:14 | links
 
un kur tie lomi ir? maajaslapaa nekaa nav
21.jūnijs 2011, 10:07 | links
 
dalderi, jācer, ka Jūsu iniciatīva strādās un arī nebūs jādzird, ka "vietējie" var likt rūtainās makšķeres priekš saviem viesiem.
21.jūnijs 2011, 10:07 | links
 
falx-ieteiktu izlasīt MK noteikumus Nr.409 īpašu uzmanību pievērst 19.6 punktam...
Babīti ir apsēduši pseidoORNITOLOGI un centrāltirgus apgātātāji ar svaigām zivīm...un saimniekot viņiem ļauj tieši makšķernieki ar samierināšanos -par nepamatotu ierobežojumu "uzlikšanu" copei.
Par copi Babītē.Ar šo gadu DALDERI uzsāka pasākumu kopumu Dalderu cope Babītes ez. ar mērķi motivēt copmaņus parādīt lomus.
rezultātus var redzēt www.ekodalderi.lv sadaļā Babītes ezers.
21.jūnijs 2011, 09:52 | links
 
P.S. necenšos nevienu pierunāt :) un laivu bāze nepieder :D domāju, ka līdzīgi jau ir arī citos pierīgas ezeros. Bet man ļotipatīk tieši seklie- labāk saprotu kā dziļos(dziļāki par 3 m)...
Kādi rezultāati Engurē? visi klusē...
21.jūnijs 2011, 09:43 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager