Babītes ezers

Ieteicamākie mānekļi, cope un ap to Babītes ezerā!
No vobleriem strādā tādi, kas ir bez mēlītes ar iegrimi 0-30cm, max 50cm. Cik veči stāsta, ir tā sauktie Babītes burkāni - paštaisīti, spilgti krāsoti koka mūdži, ko taisi kaut kāds vietējais speciālists (cik redzēju, tad Ezerkrastu bāzēs tos var nopirkt vai vismaz dabūt kontanktus tam masteram). Vēl kau var strādāt arī ar vieglām gumijām.
Šķiet katram ir sava pārbaudīta recepte, atkosta tehnika un īpašās vietas.
19.septembris 2011, 21:23 | links

normāli rotiņi (mepps, mosca) seklajos ezeros iet labi, vajag tikai laicīgi sakt vilkt, lai neuzķer zāles grimstot. Pat, ja ir zāles, bet lapiņa griežas reizēm līdaka paķer arī ar visu zāli uz āķa. :)
19.septembris 2011, 17:12 | links

Ko lai saka ir jāpiešaujas!

Lielizmēra rotiņš starp lēpenēm šancē labi - it sevišķi kopā ar asākiem rāvieniem, kad jūt kad tomēr uzsēžas lēpene!
19.septembris 2011, 16:54 | links

Paldies, vienīgi ieteikumam par lielizmēra rotiņu nepiekrītu, to mēģināju, bet tāpat uz āķa kaudze ar zāles putru.

Bija tāda sajūta, ka manā arsenālā ir mānekļi visām udenstilpnēm, izņemot Babīti, kurai vajag ko īpašu :)
19.septembris 2011, 16:52 | links

To:sigi

Tās zāles traucē visiem :)
Vienkārši tehnika, piertedze un izjūtas!
1. vējš noliec zāles - līdz ar to strādā pa vējam vai pret , nevis sānus!
2. Rudenī zāles trūkst līdz ar to ar asāku rāvienu zāles var noraut no mānekļa (protams izmantojot pīto lai nestiepjas)
3. Ja neizmanto augstāk minēto tehniku - tad var izmantot nezacepļaikas vai lielos rotiņus kā Mepps Aglia Nr. 4 un 5 - lielajiem roteriem lapiņa aizsargā āķi no zālēm!

Te viss ir uz pacietību un pārliecību - ja tev ir pacietība strādāt un pārliecība ka zālē ir līdakas tad ja tu no 40m metiena novelc bez zālēm kautvai 5m tev ir iespēja noķet to līdaku!
19.septembris 2011, 16:17 | links

Klau, uz ko jūs ķerat babītē? Es sestdien izmēģinājos dažāda dziļuma voblerus, mūdžus un gumijas. Dabūju tikai mazizmērus (lielākā 48cm). Tad iebraucu vietā, kur visapkār lēpenes un dūņaina zāle, tā, ka katra metienā vobleris ar zālēm aplipis. Tai pat laikā divi džerkotaji brīvi met un velk līdakas. Tad vēl viens dzekins kliegdams viens pats laivā izvilka ko lielu (likās ka 5 no tāluma- subjektīvs vērtējums) un arī mētājot ko lielu tur, kur man visu laiku zāles.

Nesaprotu, kā viņiem tās zāles netraucē, jo neizskatījās, ka tie būtu peldošie mānekļi...
19.septembris 2011, 16:02 | links

Kā kuru nedēļu no 8 līdz pat ~42 , ja karpās tad vienā nedēļā pat var sanākt līdz 96h, bet ja vidēji ņem tad tās 8-12h vien sanāk.
Bet tā vasarā mēģinu vismaz vienreiz nedēļā kaut kur aizbraukt!

šogad ļoti daudz ir bijušas rīta copes, lai diena nav izpurgāta 4-8 ; 4-9;
19.septembris 2011, 15:53 | links

...afigeķ, skaidrs kur tās zivis palikušas...ja tādas tās lietas, tad es ar sačoku neņemtu un vēl āķiem atskabargas novīlētu... :)

cik stundas nedēļā pavadi pie ūdens? :)
19.septembris 2011, 15:03 | links

Nu izvilkts neskaitās apēsts!!!

Bet vienmēr esmu teicis ka ar makšķeri/spiningu var noķer vairāk, kā ar 100m tīklu!
19.septembris 2011, 15:03 | links

Nu re, a mēs satraucamies par tīklu licējiem :)
19.septembris 2011, 15:01 | links

Man šogad ir jau trisciparu skaitlis, kurš nesākas ar viens :)
Šogad esmu piestrādājis pie līdaku copes, bet paliekot malā diezgan karpu copi!
19.septembris 2011, 14:57 | links

daddy j nomierināji. Es domāju, ka tikai man tā :)
19.septembris 2011, 14:35 | links

speciālists kā grib, tā iznesās :) es šogad pa visu gadu neesmu 10 līdakas noķēris un nekādi nevaru teikt vārdus "Bieži pat redzot ka līdaka ir ..." :)
19.septembris 2011, 14:20 | links

Nav tā mocīšanās - no sečuka ir bieži mocīšanās, kad āķi saķerās krustām šķērsām jo līdaka vēl paspēj savērpties!
Man sečuks vienmēr ir laivā, bet kā jau teicu izmantoju tikai trofejām un sacensībās, rets izņēmums kad baigi gribas ēst - šogad esmu ar sečuku paņēmis kādas ~10 līdakas!
Bieži pat redzot ka līdaka ir lūpas galā - ar sečuku varētu iesmelt, bet mēģinu ar roku - sportiskāk un adrelīns lielāks!
19.septembris 2011, 14:07 | links

..nu i nafig vajg tas mocīšanas..izskatās, ka labs uztvēramais mūslaik ir baigi rēta, dārga un neerta manta, kurai mašīnā vienmēr trūkst vietas...šītā? Man piemēram ir pavasaru un rudens sačoki..
19.septembris 2011, 13:47 | links

25 gadus jau spiningoju, ptu ptu ptu - pār plecu, bet nevienu reizi nēsmu apmetis laivu vai apkāzies!

Visu vajag darīt ar prātu - pelai bortu nevajadzētu dabūt ūdens virsmas augstumā, iet runa par koka laivām kurām jau tā ir zemi borti uzliekot celi uz borta borts ir kādi 5-10cm no ūdens virsmas!!!
19.septembris 2011, 13:40 | links

točna...kreņķis būtu, ja aprautu laivu uz mutes, izsētu visus vizuļus un pats izmīcītos pa dūņām...nu i idejas jums :)
19.septembris 2011, 13:15 | links

To: Akella

Pilnīgi normāla lieta, piespiež drusku bortu tuvāk ūdenim un ar roku iesmeļ, ieceļ līdaku laivā!
Es personīgi ļoti reti sečoku izmantoju - tikai pie tofejām!
19.septembris 2011, 12:50 | links

Duglas, riktīgs ekstremāls esi!!!! šādu līdaku ievilkšanas variantu vel nebiju ne redzēji , ne arī dzirdēts...pats arī nemeģināšu!!!!
19.septembris 2011, 10:59 | links

Sestdien biju no 6:00-14:00, rezultivitātes ziņā varu pateikt droši, ka man labākā cope šajā desmitgadē! Lielākā gan man bija tikai 2kg.

Līdzīgi kā AkachiTeam, no rīta līdz 10:00 bija diezgan daudz tukšo copju un shodu, bet vēlāk palika drusku retākas copes bet stabilākas!
Strādāja košas krāsas un pa zālēm.

Sesdien lielākai daļai ir bijusi laba cope un cik dzirdēju tad Dalderos tika izvesta 6.5kg, pats gan redzēju, ka no laivas veči izcēla tādu ap 4-5kg.
19.septembris 2011, 09:52 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager