Babītes ezers

Ieteicamākie mānekļi, cope un ap to Babītes ezerā!
Man ir jautājums lielajiem brēcējiem, kam kaut kas pienākas - ko Jūs esiet darījuši, lai Jums kautkas pienāktos - man jau liekas ka Jūs tikai mēģiniet patērēt nedodot neko pretī - tā pat naturālā saimniecībā nevar dzīvot kur nu vēl kapitālismā?

Par to, ka piemēram Dalderu saimnieks varētu izveidot cenu politiku par vienreizēju laivas ielaišanu 2ls un par auto kā jau ir 1ls nevis kā citur 5ls kopā - tas ir cits stāsts!

Dalderu saimnieks sakārto apkārtējo vidi, nodrošina atkritumu izvešanu, nodrošina video novērošanu - līdz ar to veido sakoptu un drošu vidi!

To: Lauric - likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības!

To: sandx__ , ja būtu mana teikšana ierobežotu gan loma apjomu, gan savādāk - jo tagad Lv lielāko ties ir patērētāji nevis radītāji!

PS. Babītei tuvākajā laikā vajag 3x lietas:
1) Ziemā ezerā salikt stabus ar brīdinājumiem par lieguma zonām.
2) Medniekiem atvēlēt 2x dienas nedēļā ar zonām(piemēram 4diena un svētdiena)- kā tas bija agrāk Kaņierī, Engurē un ja nemaldos arī Babītē, jo savādāk agrāk vai vēlāk notiks kārtējā nelaime!
3) Limitētu bet atļauju makškerēt no 1. maija - jo ja makšķernieki būs ezerā, būs mazāk malu zveinieku!

Ja nav viens apsaimniekotājs to visu realizēt droš ka nesanāks jo katrs deķi vilks uz savu pusi + pa vidu ir ornitologi ar dabas liegumu!
13.septembris 2011, 14:28 | links

Kā tur bija babītes ezerā ar motoriem. Vai varēja braukt ar elektromotoru, jo šogad skatos veči vālē. Agrāt bija aizliegts, vai kas mainījies?
13.septembris 2011, 14:24 | links

Lauric - likumi mēdz būt vairāki un bez tiem arī ir MK noteikumi un pašvaldību noteikumi. Ja interesē vari palasīties bez maksas :))http://www.likumi.lv/doc.php?id=231168

Ministru kabineta noteikumi Nr.409
"Dabas lieguma "Babītes ezers" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām"
14.panta otro daļu un 17.panta otro daļu

Ja gribas padziļināti pētīt, ieskaitot cilvēktiesības un administratīvo procesu, tad tā ir maksas konsultācija pie inspektoriem :))
13.septembris 2011, 11:03 | links

Jeb kurā gadijumā šīs runas ir par likuma nepilnību.Babītes ezers ir publiskais,tātad pieejams visiem.Taču kāds augstu sēdošs un neko nesaprotošs cilvēks,bet varbūt vienkārši aizmārša,kādi pie mums Latvijā ir pierasti redzēt augstos amatos,ir izveidojis neapdomātu likumu!Kāds ir pamatojums,ka Babītē iebraukšana ir no laivu bāzēm?Visur apkārt ir privātīpašums?Nu un?!Vai tas nozīmē,ka nedrīkst piebraukt pie ezera vietās,kur tas nav aizliegts?Ja ezeram pieguļošo zemju īpašnieki izvietotu zīmes pie katra ceļa,ka iebraukšana ir aizliegta,tad būtu cita runa,taču tā ne tuvu nav.Un kā es parastais makšķernieks varu zināt kur ir privātīpašums un kur nav,ja nav nekādas norādes?Pateikšu īsi,man sirdsapziņa neļauj šo debilismu ievērot.Es par neapdomāto likumu.Sorry!
13.septembris 2011, 10:33 | links

sandx-50ls gadā par personīgās laivas novietošanu manis izveidotajā laivu bāzē ir pretīmnākšana copmaņiem kam Babītes ez.nav "peļķe","purvs" kur atbraukt kad nav ko darīt.
13.septembris 2011, 08:06 | links

ES esmu apmierināts,ka beidzot var ielaist laivu no laivu bāzēm. Samamaksāju 5Ls un ar mierīgu sirdi varu spiningot visu dienu.Man nav jāuztraucās, ka izbraukšu no ezera un kāds saimniekpaps būs ar traktoru aizvilcis manu auto nezināmā virzienā.Atcerieties ,kungi zivķerāji ,ka skopais MAKSĀ divreiz un ir gadījumi,ka vēl vairāk.Mana vieta ir "Ezerkrasti",ja gribu varu pat atstāt autiņam durvis vaļā ,lai vēdinās,jo auto tiek uzraudzīts. Kur ir jūsu pašcieņa ,ka ņaudiet pa visu valsti 5Ls dēļ. Šijos laikos par visu ir jāmaksā. Piekrītu "Dalderi" ,ja ezeram būs apsaimniekotājs maksāsiet 3reiz vairāk, un būs ezera uzraugi ,kuriem jūs maksāsiet algu ,lai jūs nelīstu ezerā no visiem krūmiem. Ne asakas!
13.septembris 2011, 06:44 | links

Picker, nevajag maldināt cilvēkus, ta vieta par kuru tu runā ir privātīpašums,to ka cēlie prezervatīvmateriālu laivu īpašnieki nolauž uzliktās zīmes ,tas tikai parāda viņu intelektu.Pirms kādam gribi ierādīt kādu vietu ,noskaidro kam tas pieder.Cik esmu dzirdējis, ka vienam otram jau šādas ,tādas nepatikšanas jau ir bijušas.
13.septembris 2011, 06:18 | links

Davis-Di nevajag ierobezhot makskerniekus ta jau to vieninju nau tik daudz kur smuki pacopet uzcep galu vnk vajag inspektorus jo piem es 5gadi copejot ne reizi nesmu tadus sastapis
13.septembris 2011, 05:34 | links

njaa dalderim attieksme pret klientu labaa ....sha visi tures pie tevis laivas pa 50ls - aizver vienu aci kad sapno
13.septembris 2011, 03:23 | links

Es esmu par to, ka Babītē no krasta nevar makšķerēt un lai laivas laiž no laivu bāzēm - cenas jau ir laivu bāzes īpašnieku/ pārvaldnieku ziņā!
Kur ir bonus,
Ja stāv mašīna nestandarta vietā inspektori var novaktēt maliķus - ejam ārā - savādāk katrai mašīnai nepieliksi sargu!

Laivu bāzes īpašnieki, lai arī dažs labs ielaiž kādu zemūdens mednieku, tomēr skatās līdzi un no bāzēm neviens ar 1km tīklu nebrauc iekšā, ārā!!!

To: lauric - ar inspektoru varēsi diskutēt vai nē - principā ja diskutēsi tad komisijā ar komisijas pārstāvjiem!

PS> Babītē zivju pietiek 6dien no 6:30-15:40 - 9mēri - lielākās 4,7 un 4,2 pārējās no 1,3-1,0 + 6 zemmēri (kā bieži notiek lielākā aizgāja mutes platums bija vismaz 15cm).
3x ~1.kg tika liktas ģimenei galdā!
Cope sākās, kad taisijos braukt ārā no 12:30 -15:40,(13 gab.) ja būtu palicis ilgāk domāju ka būtu vēl dabūjis!
13.septembris 2011, 00:54 | links

jeeska-Babītes ez. ir publiskais ezers un publiskā piekļuve nenozimē par velti.
Ja pēkšņi pašvaldība mainītu savu patreizējo nostāju un izveidotu savu teiksim laivu bāzi vai vienkārši autostāvvietu tas nebūtu par velti ,takse būtu 1-2ls...tikai stundā.
12.septembris 2011, 22:30 | links

esmu ievērojis, ka citi vīri brauc ar laivām, kur celš iet uz Ezerkrastu bāzi, bet pirms bāzes ir pagrieziens pa kreisi.Braukājot pa ezeru esmu redzējis ka arī copē tur no krasta
12.septembris 2011, 21:43 | links

Man nav vajadzība atstāt savu laivu bāzē.Babīti apmeklēju vien pāris reizes gadā.Tā peļķe nav mana stihija,bet vienkārši rezerves variants brīvdienu vakaros.Laivu par pliku velti varu glabāt mājās uz skapja! :) Ja tu klientus savā lepnumā sauc par Garāmgājējiem,tad dari tā.Var jau būt lepns,bet vai šajā gadijumā tas ir tavās interesēs!Nedomāju vis.Attieksmi sapratu.Tēma manuprāt izsmelta.Paldies par uzmanību.
12.septembris 2011, 20:00 | links

Dalderi
Ko Tu domā ka es pūsli atstāšu. Ar ko tad es braukšu citos ezeros. Katrā savu laivu pirkšu....tu ko.
Cik tad ir tie cilvēki kas brauc un tur savu laivu Babītē 10-varbūt 50. Daļa bagāti, daļa vietējie.
Vispār jau publiskam ezeram vajadzētu būt arī publiskām pieejām, par kurām pašvaldība rūpējas.

Jā varu paziņot, ka vēlviens publiskais ezers. aiziet nosacītam biznesam...Latgalē...Dagdas. Tas ir LM...vai nav super:-)
12.septembris 2011, 19:57 | links

Es savā īpašumā garāmskrējējus negribu redzēt arī pa 10ls...
Varbūt Lauric katko esi palaidis garām...DāLDERI piedāvā novietot bāzē personīgo laivu,cena 50ls gadā...šo pakalpojumu izmanto 60 personīgo laivu īpašnieku no kuriem -50 šo pakalpojumu izmanto vairāk kā 10 gadus.
12.septembris 2011, 19:24 | links

Privātie jau bloķē piekļuves ceļus pie ezera.Taču cik aizvakar pamaniju,tas makšķerniekus neattur no laivu ielaišanas neatļautā vietā.Arī mani tas neattur.Ja nav uzlikta zīme,ka tas ir privātīpašums un ieeja ir aizliegta,tad veči brauks ezerā nelikumīgi.Arī es.Būs zīme,meklēšu citu vietu.
Ieteiktu laivu bāzēm drusku apdomāt.Saprotu,ka gribas nopelnīt,taču šajā gadijumā sanāk tā,ka gribat nopelnīt,taču nenopelnat nemaz.Ja par laivas ielaišanu būtu 1-2Ls cilvēki brauktu pie jums.Bet par 5Ls....nu sorry,tas ir pārāk šerpi.Par ko jāmaksā?Varat jau mēģināt izmantot likuma nepilnības un cerēt uz peļņu.Katrs dara kā uzskata par pareizu!
12.septembris 2011, 19:06 | links

Lauric-ja vien Tev nepieder daļa ezera krasta maksāt par laivas ielaišanu nāksies tikuntā...vispār par šo ļoti uzmanīgi .ja zaļie funkcionāri jutīs ka dabas liegums Babītes ez. tiek pārslogots, Babīte iegūs apsaimniekotāju un tici man cietīs apmeklētāji un lamātās bāzes...
12.septembris 2011, 18:52 | links

Nu jasna.Jebkurā gadijumā netaisos maksāt neapdomātu likumu dēļ.Braukšu kur parasti un iepūt man.Būs inspektors....padiskutēšu par šo jautājumu.
12.septembris 2011, 18:22 | links

to Lauric: Runājot par oficiālu pieeju ezeram, ir vieta starp Spuņupi un Gātes galu, braucot gar pašu ezeru jeb gar dambi ir viena privātmāja gar kuru līdz pat ezeram iet ceļš, ceļa galā pie privātmājas ir balti vārti caur kuriem jādzenas iekšā....ja esi ar savu laivu tad ezerā tiksi pa 1,5 Ls
12.septembris 2011, 16:26 | links

Es arii laizhu laivu citur nekaa laivu baze. Pazinjam laiva no majam 300m un tur pat ir kur ielaist . Netaisos citur vest.
12.septembris 2011, 14:14 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager