Stintes

gurķīšu zivis!
Neesmu dzirdējis par mākslīgu stinšu pavairošanu. Nez - tas ir iespējams? Bet nu laikam jau esošajām atpūtu vajadzētu dot.
2.marts 2011, 11:53 | links

Redzot to spiedienu uz stintēm(arī citām zivīm) un neko nedarot ir tas pats kas izcirst kailcirtu un vietā neko neiestādīt - kas ta koki, gan jau paši izaugs.
Liepājā ierobežo makšķerniekus ieviešot licenci - nesamērīgie 4 Ls dienā, ok, makšķernieki ir mazāk bet licenču ieņēmumi sadalās - ja nemaldos 30-40% zivju fondam, pārejais LM organizētāja rīcībā(musors, tualetes, utt) bet uz nārstu ejošās stintes pavairotas netiek. Respektīvi - pērciet licenci, tiks nodrošināta kārtība un kaut kādas citas zivis kaut kur ielaidīs par to naudu.
Ventspils - viss notiek pašplūsmā, kontroles praktiski nekādas, liela daļa copmaņu ja ķerās velk ne jau tik atļautos 10 kg, daļa ķer pārdošanai, pa nakti stintes tiek slaktētas visos iespējamos un neispējamos veidos. Var atstāt visu kā ir bet var arī atļaut tai zivtiņai atpūsties un nakts zveju aizliegt.
2.marts 2011, 11:48 | links

Par stintēm (arī citām zivēm). Ja to skaits, daudzums samazinās, tad nepieciešams ierobežot šo zivtiņu ieguvi. Pirmkārt, pateikt kaimiņiem - sorry, stintes maz, dalīties ar jums nevaram, kad būs vairāk, tad laipni lūgti. Domāju, ka ikauņi, kad pienāks brīdis, acis nemirkšķinot, pateiks letiņiem - sorry, asarim krīze, visiem nepietiek. Un viss. Un vēl kompensēs iekšā vedējiem radušos zaudējumus. Tā kā pie mums uz stintēm neviens nekur iekšā neved, tad nekādi tūrisma biznesi netiek izčakarēti. Tā ka sakam - sorry, kaimiņi, un viss.
2.marts 2011, 11:25 | links

Nu redziet, kā vienkāršs jautājums, par to, vai aizliegt pa nakti makšķerēt, vai nē, pāriet pie personīgiem apvainojumiem:))
2.marts 2011, 11:04 | links

Gugumon , es Tevi nepazīstu un nevaru pateikt kāds Tu esi , pazīstu Zacepu , viņš nav ne dīkdienis , ne dunduks , vadīt tādu saimniecību , kādu vada Zaceps , ne katrām ir dots .
2.marts 2011, 10:45 | links

Gugumon,man ir jāaprūpē 130 liellopu liels ganāmpulk,jāaudzina 7 bērni,no kuriem mazākajam 3meneši,ja uzskati,ka esmu dīkdienis un dunduks,tās Tavas tiesības.Ja nespēj saskatīt manu vārdu dziļāku jēgu,tad tur neko nevaru palīdzēt,uz nejēgām neapvainojos,apvainot citus netaktiski,tur jau lielu prātu nevajag.
2.marts 2011, 10:45 | links

zacep...Tu ko ozu pazaudeejis esi? es neraudaaju ka tikai vienu dienu tieku,bet gan kostateeju faktu. un manai gimenei cope neinteresee tapeec netaisos nevienu ar varu vilkt uz ledu,veel jo vairaak 1,5g vecu beernu.... taakaa nestreso un atdziesti.... ja esi diikdienis un vari copeet pa dienu kad iegribas,neviens Tev to neliedz,bet es varu un man ir pilnas tiesiibas to dariit peec plkst 18.30 un nejau tikai 2st kaa to izdomaajusi taadi dunduki kaa Tu..... un nevar copmanji izkert visas zivis,pa sezonu visi kopaa nesarauj tik,cik divi zvejas kugiisi pa meenesi... nolaidies no maakonjiem cilveecinj... ps. nekaa personiiga,bet Tu aizskaari mani un tapeec man ir pilnas tiesiibas Tevi saukt tiesaam par dunduku....... vienk Tu taads esi
2.marts 2011, 10:34 | links

Janisardiviems,kur Tu cienītais izlasīji,ka vajag aizliegt vispār copēt,iet runa par nakts copi ar gaismām.Man jau apnicis par šo tēmu diskutēt,izskatās,ka satraucas tie,kas praktizē nakts copi,varbūt pat ar nolūku pelnīt.Te viens raudāja,ka netiekot,jāstrādā,brīvdienas esot ģimenes dienas,vienīgā iespēja naktī.Tak aizbrauc ar visu ģimeni uz tām stintēm,būsiet visi kopā pavadījuši neaizmirstamu atpūtas dienu,es piemēram jau tā daru vairākus gadus.Un cik ta tās stintes vajag savilkt,lai būtu gana,ja ar dienā ķertajām vēl nepietiek,vajag vēl naktī.
2.marts 2011, 09:10 | links

Šodien padziļā pēcpusdienā BB pārbaudīja nepārbaudīto ziņu par triviālo ziftiņu ēstgribu ventiņos. Rezultāts iepriecinošs- 200% navars!!!, t.i., vienas apgraizītās Rīgas līča stintojas vietā iegūtas divas ventišs stint's un man trīs sāncenšu konkurencē pirmais pleķis! :)))
Vinnēja tie viedie goldingenieši no drauzīgās bandas, kuri reālāk novērtēja šodienas stinšu žoru un copes žūri nomainīja pret hoķa lūri. Lai gan, kurš to lai zin!- mēs bēdīgo galarezultātu saklausījām radioēterā, kā rezultātā varbūt kāds nervs vairāk pietaupījās... :)))
P.s. Tām izlutinātajām, lepnajām un lecīgajām kurlandiešu živelēm tika piedāvāta nedaudz bagātīgāka ēdienkarte, ja godīgi, nekā augstākminēts, pat ar garšas uzlabotājiem, bet vienalga AAA! :)))
1.marts 2011, 23:47 | links

šodien Dzintaros 9m dziļumā luču daudz vairāk nekā gurķu. abas markas gan gaužām maza izmēra salīdzinot ar pērnavas vai sauču vidējo izmēru. viss praktiski uz balto un tirinot. bet sejas vaibsti sarkani kā vēžu papum iekš katla. rodās jautajums...kāpēc lielāka vidējā izmēra zivs dārgajā jūrmalas galā neganās?
1.marts 2011, 23:05 | links

Kautkada kustiba Lielupe pie Baltas kapas ir uz gurkiem?
1.marts 2011, 21:59 | links

Zacep tad varbūt aizliegt Latvijā vispār makšķerēt , lai neizķer zivis. Pēc manām domām vienkārši vajag vairāk kontralēt. Nevis visu naudu no makšķernieku kartēm iegāzt Ogres upē, bet novirzīt atbildīgajiem dienestiem, kas veic kontroli.
1.marts 2011, 21:55 | links

27.februārī biju copēju aptuveni 3m dziļumā,baltie kāpuri un uz stintes fileju ņēma uz abām ēsmām....bet cope nebija no tām labākajām
1.marts 2011, 20:27 | links

Ventiņos svētdien no9līdz13pāri pa80zivtelēm,kolēgam 105
1.marts 2011, 19:37 | links

ehh kā šodien devām pa stintojēm!...... āaa, tas pie slavenās plaisas uz slavenajām "zirgagalvu" sistēmām un slaveno Peipja raudu :)))) Miks noķēra 6 reizes vairāk nekā mēs ar Gunču :))
1.marts 2011, 19:02 | links

man šodien Ventā, Ventspilī pilnīga necope!

p.s. Ventas veči, kādos dziļumos Jūs mēģināt izmānīt viņas?un uz ko? jo redzu, ka daži vismaz rokas vicina. 2 dienas pat nav copīte.
1.marts 2011, 18:34 | links

Toms,nu tad davai,ļaujam lai broļi grāb ko var un paši arī,kamēr vēl ir ko grābt,a pēc mums kaut ūdens plūdi.Nu nesaprotu es šos indivīdus ar šādu domāšanu un šaurajām pierītēm.Nu nevajag te bāzt acīs piemērus no citām valstīm,lai citi lemj paši ko un kā darīt.
1.marts 2011, 18:06 | links

Par copes iespējām starp Dzintariem un Bulduriem. Secinājumi subjektīvi! Es copēju kādus 100m no plaisas. Līdz turienei pa ceļam ir kādas trīs vietas, nu tā...pie niknāka pūtiena var arī kādu strēķi noraut un pabīdīt no krasta kādus padsmit metrus. Ledus biezums ir OK.Ja gadījumā aiziet jauna plaisa un rodas iespēja tam ledus gabalam pavirzīties nostāk no krasta gabala, tad vienmēr ir pietiekami liels laika sprīdis lai varētu satīt makšķeres un pārvietoties drošā zonā.Tie ir mani novērojumi pagājušo sestdien.Kad tā plaisa sāka straujāk veidoties, mūsu kompanī devās kādus 300m tuvāk krastam. Tur atradās kādi pārdesmit copmaņi.Es šiem saku-redz kā jūriņa pavērās. Tiem acis kubā-točna, a pa kuru laiku!?!Secinājums-jājūt vides maiņas kurā tu atrodies un būs labi.Visiem ne asakas un rīt laižam stintēs uz veco vietu pie plaisas!
1.marts 2011, 18:00 | links

Ak vai, ak vai - lietuvieši, maitas, izķer visas MANAS stintes... ppc. Drīz jau jūrā pat kazrags vairs nepaliks....

Kā Jūs domājat - estiņi ir baigā sajūsmā par mūsu bāleliņu viesošanos Peipusā un Pērnavā???

Ālandu salās līdakas bija melnajā sarakstā - varēja nīdēt bez jebkādiem ierobežojumiem... kamēr pie šprices tika latviešu puikas... nepagāji i 10 gadi, kad somi jau bļauj, ka līdaka gandrīz jāieraksta sarkanajā grāmatā!

Domājat, ka norvēģi savos fjordos arī ir starā par vāciešiem, kuri no copes brauc atpakaļ uz Deuchlandi ar refrežeratora piekabi aizmugurē?? Arī letiņi noteikti brauktu ar refrežeratoru, tikai tā rocība nav tik liela, lai gan personīgi redzēju no Ālandiem atgriežamies Mitsubishi Pajero ar 2 saldētavām (lielās sadzīves saldētavas) bagažniekā....
1.marts 2011, 17:20 | links

Boroda
Ja nekas nemainīsies tad izkāsīs arī Tavas puses krājumus, par to nešaubies.
1.marts 2011, 16:21 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager