visas problēmas rodas no tā ka kāds sadirsas ar vietējiem. piecūko apkārtni, kaut ko nozog vai salauž, līdz ar to vietējie ne visai mil copetājus, bet ja cilvēcīgi parunā un pat samaksā, tad problēmu nav. pat pie cirīsa zinu vienu saimnieku kur pa 1 euro diena pie majas var atstāt auto.
swordfish216, 14.janvāris 2019, 15:43
Tur jau tā lieta, ka starp makšķerniekiem ir tādi kas aiz sevis atstāj visu kas pagadās, un salauž visu kas ir krastā, bet tos es neuzskatu par makšķerniekim, bet gan par atpūtniekiem-iemetejiem.
Tādu "atpūtnieku" dēļ man bijušas problēmas pie Lielupes (Jelgavas novads) sarunāt ar kādu vietējo nolikt mašīnu, sarunāt ka vasarā atbaukšu pāris reizes pacopēt (tikai es, viens pats), piedāvāju pat maksāt sotaku, divus!!! par va-sa-ru!!!, bļāviens pat tādi varianti neiet cauri. Atbild vinkārši - vai tad nav citur vietas??? Vieta jau būtu, bet kad tu copē vairākas reizes, it kā sevis izvēlētā brīvā vietā, tad drīz vien kādā reizā tur priekšā būs jautra kompānija, un vēl pēc laika copes vieta pārvēršas par miskasti. Tur jau tā problēma.
Bet krastā dzīvojošam nevar izlūgties pat par maksu.
Šovasar vispār man plāns pat runāt ar kādu saimnieku par krasta zonas izīrēšanu. Bļāviens, citas izejas vairs nav, ja gribi copēt sevis izvēlētā vietā, prom no citu acīm.