Labdien kungi, feina diskusija, manuprat zivis ar tikliem tik strauji nemaz nevar izkjert, it ipasi tada ezeraa kaa Razna. Nozveja ar tikliem manuprat vairak ietekme zivju pierastos migracijas celjus un sezonalas uzturesanaas vietas. Ta saucamais tiklu presings liek zivim mainit pierastas uzturesanas vietas, jeb pierastas makskernieku copes vietas. Mani personigi kaitiaja, tas, ka tikli tiek likti lielakoties pa pierastajam copes vietam. Un Jamekle jaunas, zivs nav muljke, ta pabidas.
otrs faktors vajai gruntenju copei no krasta manuprat ir pedejo gadu zemais ezera udenslimenis, tapec plakanais neizvelas tuvoties krastam.
treskart mes zinam (GRIBAS DOMAT)ka plakanais uz krastu nak pamieloties ar dreisenu kolonijam, iespejams vairums noests, tapec ari plakana zivs ir retak sastopama...runajot par asari, tani petijuma smiekligakais ir, ka tika nokerts tikai viens snetoks, kas lielajam asarim ir baribas baze ezeraa, asaris izvelas uztureties dziljumaa, kur miit sii maza garsigaa zivtinja, tapec copmanji retak labu asari satiek uz seklu malaam. Jatiek valja no snetoka un tad lielais asaris bus spiests iznakt uz sekljiem. Sito man stastija cilveki, kuri atceras, kad bija vasaras, kad snetoks bija izslapis, tad visi, pat brivdienu copmani tika pie labiem lomiem.Tadas manas pardomas par visu so. Dabas liegums butu aktivak jakontrole, pa ziemu vienreiz esmu saticis inspektorus, tas ir maz.
28.marts 2017, 11:21 |
links