Tikko atvilkos no ezera.
Rīts sācies jautri(ar mani vienmēr jautri ), patiesībā jautrība sākās vakar vakarā, kad izdomāju aizbraukt pie kaimiņiem, nakts jau, atpakaļgaitā braucot aizmirsu, ka beigās celiņš nedaudz ar līkumu, nu esmu virs grāvja, līdzena vieta, mašīna nekust. Cits kaimiņš pateica, lai 6 no rīta būtu pie viņa, labi ka par nakti sniegs nokusa no ceļa, viņam sliktākas riepas nekā man, izvilka un ar to viss nevar beigties - pārdūru riepu. Kamēr nomainu riepu, pabaroju lopus un sevi jau 9, uz ezera tikai 9:30 tiku. Ar vasaras riepu foršā braukšana. Šodien izdomāju braukt tālāk no mājām, tur kur ļaudis saka, ka zivju nav.
Savu pirmo līdaku mūžā noķēru 12:45. 61 cm, 1.6 kg.
Grasos vilkt ūdu ārā, zars iztaisnojās, skrienu, pametu ragavas pusceļā, bet ragavās āķis(kuru šodien uztaisīju, jutu ka šodien ir mana diena). Velku, bet nevelkas, nodomāju, ka raudiņa kā parasti aizķērās aiz niedrēm, atlaižu - aukla velkas lēni, tātad līdaka. Iebāžu purnu caurumā, āķa nav pa rokai. Sirds sitas, kaut kā izvelku, mēģinu āķi izņemt - līdaka pārkož cieto pavadiņu. Labi, ka rezerves bija, turpinu meklēt līdaku - neveiksmīgi. Jau 15:00, laiks doties mājup.
Apģērbos siltāk, divas bikses - pakaļa putās. 50 caurumi, 4 km, ūdeni nepaņēmu - mute sausa. Atpakaļceļš vēl labāks - dubļi, ar grūtībām izbraucu pirmajā ātrumā.
Paēdu ātri mājās, pārbaudīju vēl vienu ezeriņu, jau tumšs, mašīnu nevaru izkustināt uz līdzenas, cietas vietas. Paldies pelniem, kaut kā izkustu. Atpakaļ pa to pašu ceļu izlemju nebraukt - pārāk daudz kalnu. Metu līkumu 8km.
P.S. Pamēģināju paķert parastās zivis, tikai vienreiz stipri paraustīja un viss.