Hotentots [03.05.23]: Cirītī it kā tikšu pie bezmaksas ausvaisa, jo esmu tiešos rados zemes īpašniekam, taču sajūsmas man par to nav nekādas.Cik Cirītī un Rušonā būts, no kontroles ne smakas. Vietējie ar izpletņu gumijām laiž 50 āķus un velk ārā tādus apjomus, ka nograb vien.
1) neticu, ka no tā visa ezeram būs dižs labums;
2) cena (5 eur dienā) - ir kosmiska. Slavenajā Alūksnes ezerā 3. Burtniekā 3 (izņemot maiju). Te 5. Par ko?
3) noteikumi vispār savdabīgi. Atļauta tikai 1 gruntsmakšķere, bet tai toties 3 āķi. No salām aizliegts.
Respektīvi, ja gribu pasēdēt ar 2 fīderīšiem, tad ne šeit. Ar vienu? Ar 3 āķiem? Kasparnahuj?
Man gan nu pilnīgi nav saprotams, kam tad tās traucē. Cirītī plaužus ķer gan ziemā no ledus, gan vasarā ar gumijām valkā. Gan manā bērnībā valkāja, gan tagad valkā, bet tak ļauži velk un neliekas, ka zivis būtu beigušās. Pagājušajā vasarā klausījos stāstus, kā cilvēki vilka un labi vilka.
Izteikšu savu minējumu, ka visdrīzāk šis modelis iedzīvosies tā, ka viss turpināsies, kā tas ir bijis, bet pašvaldībai ienāksies kāds grasis no ne vietējiem, kas svešā vietā nejūtas droši un labāk samaksā. Neticu, ka būs kāda kontrole vai kas tāds. Iespējams, sākumā kādu arī palaidīs apskatīties, bet pārliecināts neesmu.
Rīdzinieku peso pārdalīšana, izmantojot licences, gan nav slikta lieta. Pats uz Ventu vimbās braucot, 10eur nenožēloju par licenci.
3.maijs 2023, 12:41 | links