Kas notiek Latgalē

Lubānas seklumā atrast ,pa nakti barojošos brekšus būs pagrūti.Citus gadus pamēģināju,pietrūka braukāt pacietības,jo bez zināmām barošanas niansēm Lubančikā neiztikt.Bet uz ''cūceni",kas zin,ir jau kam var paveikties.Ne asakas.
26.februāris 2015, 10:10 | links

Vakar Raaznaa tika izpildiita gan kajkjprograama gan arii kotlewmasas programma - kopuma ap 10 kg . un parsvaraa kadi 9 kg Raaznas ukleikas. kas tika padaliits kas kakjim atdaliits. bet tagad gandriiz 6 kg zivju jamalj kotleteem. Tiesa tas kvantums uz diviem bet cope zem pasha ledus un praktiski cope nonstopaa iisti par ne taaju padzert i sapiipot laika nebija
26.februāris 2015, 10:04 | links

Teiksu ka esmu vietejai . Bet ar lubanu sakrs mazs vairak pa Aivieksti nu neko jastiep riņki bus zogs
26.februāris 2015, 09:36 | links

pirms gadiem 3-4 bij interesanti, braucām no copes ( Lubančiks ziema) un tieši pret to vietu, kur vasarās parasti Rēzeknes upē ķeram 5!!! vilki pāri ceļam skrēja... tād tā iedomājāmies vot ja atnāktu ciemos vasarā copējot tie vilki..... tā jau smuki suņuki, tik zobu par daudz un pārāk asi :D
26.februāris 2015, 09:33 | links

Lai jau paskraida tie vilciņi, kas vainītes ;D
26.februāris 2015, 09:22 | links

NEzinu, nav dzirdēts, ja nu vienīgi, kads vietējais....
Tik nebrīnies, ka kāds vilks atnāks ciemos pa nakti brekšojot, ne viens vien dzirdēts stāsts, par vilkiem, kas šķērso Lubāna ezeru....
26.februāris 2015, 09:08 | links

Viri gribeju pajautat vai kads ir sedejis pa nakti ludana uz breksiem un kā?
26.februāris 2015, 08:50 | links

Ilmār, ne Tu viens apmaldijies šodien Lubančika miglā.... draugs kurš parasti no Aiviekstes puses Lubančikā ruduļos ķer, stāstija, no rīta uzgājis uz ezera, migla tāda,ka nevarējis saprast kur atrodās un uz kuru pusi jāiet, ilgi baigi gājis ( moš pa riņķi pat) apnicis iet, jo zināja ka viņa zāles tik tālu nav bijušas, apsēdies copēt, nekas īpass necopējis, vien daži ruduļi, gandrīz domājis braukt mājās.... ap 14. pazudusi migla skatoties kur atrodās, izrādās 50 metri līdz savām īstajām niedrēm nav aizgājis, tajās ruduļus kādus 5-6 kg nokēris un vakarā atkal čušššš..... beigās vēl laime pilnīga, iznāk krasta pēdējais, a mašīnai tāda sajūta, ka aķis vispār nebūtu.... pat salonā lampiņa nedeg.... It kā laikam miglinieces bij atstājis un aizmirsis izslēgt, kas uz atsevišķa slēdža ieslēdzās ..... tā nu pa mēmāko miglu ar bobiku vakarā bišk pirms 19 braucu pakaļ.... nu i nafig pa tumsu un tāāādu miglu braukt.... ar visiem lukturiem, migliniecēm un prožektoriem tālāk par degunu nevar redzēt.... logus arī ar bobiku momentā aizmetu jo logu ta viņš nevar notīrīt.... tā nu jautrība izvērtās liela... pabrauc bik, apstājies notīri logu, pabrauc, notīri.... saucās pamakšķerēja....
25.februāris 2015, 22:41 | links

Nākošreiz vien maz gurķīt līdzi paķeršu :)
Aaķis
Tie aizmugurē ir "zaļie cilvēciņi"?:)))
25.februāris 2015, 22:09 | links

Šodien Sventē patirinājām. No rīta miglā 2 veči piegāja, jautāja, kur pionieru nometne :)
Ašuks copēja līdz 11, tad šur tur pa retam pasīks. Man sezonas lielākais ašuks trāpījās, 600g un atkal 10cm repsis. Šoreiz izsmaržoju šo no visām pusēm, ņi gurķu, ņi tomātu, ņi kāpostu vai nu man iesnas :) Korišs šo nosauca par "siļavu". Man kopā ar Mur-murjeviča cienastu kopā 2kg, čomam kādi 5-6 gabali diezgan smuki, bet man lielākais, toties 1 :)))))))))))

tontons7, 25.februāris 2015, 19:40

Jā, pie mums Latgalē, tiešām, repšus par siļavām sauc - tiešām Tav laikam bija iesnas, lai arī ne stipri, bet pēc izvilkšanas pēc gurķīša smaržo. Rāznā, ja var ticēt netā drukātajam un dzirdētajam, arī valnānam un lackijam pa repsim ir bijis :)...
25.februāris 2015, 21:45 | links

Mācās,kā jāķer!
25.februāris 2015, 20:02 | links

Šodien Sventē patirinājām. No rīta miglā 2 veči piegāja, jautāja, kur pionieru nometne :)
Ašuks copēja līdz 11, tad šur tur pa retam pasīks. Man sezonas lielākais ašuks trāpījās, 600g un atkal 10cm repsis. Šoreiz izsmaržoju šo no visām pusēm, ņi gurķu, ņi tomātu, ņi kāpostu vai nu man iesnas :) Korišs šo nosauca par "siļavu". Man kopā ar Mur-murjeviča cienastu kopā 2kg, čomam kādi 5-6 gabali diezgan smuki, bet man lielākais, toties 1 :)))))))))))
25.februāris 2015, 19:40 | links

mja, gps vai kaut kā līdzīgi uz Lubāna bij slikti, aizmaldījos, labi, ka telefonā gogles mapes kaut strādāja - krastu atradu D
kā braucu šodad - negants vējš vai migla..
gandrīz vai vajadzēja braukt pie Aiviekstes..
25.februāris 2015, 18:26 | links

Būtu jautri, uz Burtnieku copmaņi brauc līdakas un zandartus velcēt, bet uz Lubančiku mašīnas uz velci ķert :D
Par to golfiņu runājot jā.... bij viens kaimiņš agrāk kurš savu moskviču un žigulīti nomazgāja ar šļūteni vispirms mašīnu no ārpuses, runājamies ar šo, šis bez emocijām atver durvis un iekšā moskvičam ar ūdenii visus paneļus, krēslus, paklājiņus, grīdu izmazgā - mēs bijām šokā, a šis bez emocijām vēl aizmuguri visu izmazgā iekšā moskvičā.... skatamies, beidz mazgāt, paņem palielu dvieli, ieklāj šofera beņķī, aizbrauc pie dārza, visas durvis, bagažnieks vaļā - caurumu grīdā izpuvušu bij gana- pa turieni liekais ūdens iztecēja, paris dienas tā vasaras saulītē paturēja moskviču un braucām tālāk uz copi sausos beņķos, ne putekļu nekā... :DDD Tā ka ezerā izmazgātam, ar elektroniku nepārbāztam auto nevajadzētu būt ne vainas, tik šobrīd ar to izžāvēšanu tā pasūdīgāk....
25.februāris 2015, 18:02 | links

Žēl, ka izvelk. Savādāk, vasarā velcējot, varētu tikt pie kāda opelīša vai fordiņa, ja noveicas, tad ko labāku pacelt. Nu a spečuki, kuri labi ezeru pazīst, varētu arī kādu Q7 vai X5 dabūt :))) Tas tāds melnais humoriņš protams :)
25.februāris 2015, 15:58 | links

Es jau domāju,ja neizvelk,tad īpašnieks būtu pelnījis pāris štukas soda naudiņas par kaitējumu dabai.Nosacīti jaunajās mašīnās ap 2000 gadu un uz augšu jau ir tik daudz elektronikas,ka pēc pāris dienu pagulēšanas Lubančikā,domāju,Tolmets ir neizbēgams.Otro golfu var izpeldināt,izkaltēt un braukt tālāk,ceturto jau diezi vai..
25.februāris 2015, 15:51 | links

Paldies, Dievam visas automašīnas ir izvilktas, kas ir ielūzušas.
25.februāris 2015, 15:46 | links

Aldēn, gaidi kas būs pavasaris, augstāks ūdens līmenis, moš pie krasta piestums autņus, ja būs pareizais vējš :D Varēs uz tolmetu nogādāt un kapeiku kādu vēl pat nopelnīt.... Tas tā jokam...
Es nezinu vai tā ir vai nav, agrāk vismaz biju dzirdējis tādu lietu, ka t'aautomašīna obligāti esot jāizvelk, ja ne, tad soda naudas par piesārņošanu utt draudot, bet nezinu, vai kāds ir sodīts vai ne... ja jau glaunu mašīnu noslīcina, gan jau ka saimnieks pats ieinteresēts izvilkt, bet ja benzīnnieku vecāku golfa vai passata vai vecāka gada gājuma audi, tad nebrīnītos, ka to autiņu turpat i atstāj un neliekās ne ziņas, tik jāieņurko pēc reģistrācijas Nr pakaļ :D
25.februāris 2015, 14:12 | links

Aizmirsu: šodien, ezerā, Lubāns, vēl viens auto noslīka.........

televiks, 23.februāris 2015, 18:35

Tos auto izvelk ārā,vai tā arī viņi tur paliek?
25.februāris 2015, 14:02 | links

Bail pat iedomāties, kas uz Lubančika br[īvdienās darīsies.... Jo šodien pie Aiviekstes mašīnas 30 bijušas un visas krasta niedres aizņemtas.... Ruduļi ķeroties, tā dzirdēju....
24.februāris 2015, 20:21 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager