Kas notiek Latgalē

šodien atkal biju foreļupē un cerēju uz kādu foreli bet nekā! daži asari viens sapals un viena līdaka ap 1,5kg. man liekas ka tur foreļu tajā posmā nav jo pilns ar asariem un līdakām ;)
14.augusts 2013, 19:28 | links

Šodien pienāca nepārbaud. inf. no diezgan uzticama avota, ka esot izvilkts +- 2kg. asars, uz gruntenes, uz tārpa. Esot bilde un copētāji bijuši skaidrā. Ja dabūšu bildi - noteikti ielikšu. It kā neliels karūsu-līņu ezers netālu no Rolixa fazendas.
14.augusts 2013, 19:21 | links

Pāgājušajā naktī Rāznā zušu palika mazāk un tā turpināsies vēl n-tos gadus. Nāk rudens, zušķērājs dragā ar pilnu jaudu. Vajadzētu iebraukt un nožmiegt kādu arī azarā, bet vējš, zaraza.
14.augusts 2013, 08:56 | links

Šodien Sīvers palika bagātāks ar pāris tūkstošiem jauno zutēnu.

Malikis2011, 13.augusts 2013, 20:15

Ku laba zinja!
14.augusts 2013, 08:49 | links

Eduk bļitkupucēšana un pulēšana ir laba lieta, bet pagājušogad Ašukainim pirms copes bija tāda tradīcija pulēt kumeliņu.

Ivars1703, 13.augusts 2013, 17:24

Šis jau nopulēts,būtu tā kā laiks skatīties pēc cita...
14.augusts 2013, 07:15 | links

Šodien Sīvers palika bagātāks ar pāris tūkstošiem jauno zutēnu.
13.augusts 2013, 20:15 | links

Eduk, agad navv laika ne pulēt ne bļitkas, ne kumeliņu :DDDD
13.augusts 2013, 18:45 | links

Eduk bļitkupucēšana un pulēšana ir laba lieta, bet pagājušogad Ašukainim pirms copes bija tāda tradīcija pulēt kumeliņu.
13.augusts 2013, 17:24 | links

Ašukaini, jāsāk jau tagad gatavoties Peipim, bļitkas drāzt un pulēt, ragutiņas, kasti, makšķerītes savest kārtībā. To visu pa pastu jānosūta uz Igauniju, kkur blakus Peipim, lai būtu iemesls braukt pakaļ un pie reizes arī uz Peipja ledus uzrāpties! :)
Kā Tev ideja!? :D
13.augusts 2013, 09:42 | links

Par mahiem. Man ir budžeta New Hunter ar testu 10 - 30 gr un nav ne smags ne ļumīgs. Augusta beigās parasti braucam uz Nagļiem pirms aizsprosta uzpludinājumā ķert brekšus no laivas - kaifs neizsakāms :)
12.augusts 2013, 22:09 | links

Valnānu Janka, nabļiuzņej toļka! :DDD
Visam savs laiks, šobrīd rukāju kā niģers, bet nāks rudens, i vysas zives byusj munas :DDDD
12.augusts 2013, 21:25 | links

Ashukaini! Ar mahu Peipī ziemā toč ķeras sliktāk...
12.augusts 2013, 21:08 | links

Jā un piemirsu piebilst par lielāku zivju izvadīšanu, t.i. sapali līdz 2 kg un brekši, parasti pavadiņu lietoju 0,12, tādēļ pirms uzsākt izvadīšanu zivīte ar pieturēšanu ir jānokausē, jo sasteidzot tiek pārrautas pavadiņas vai arī zivīte iepinas krasta zālē un čau. Pazīstami veči ar mahiem brauc pavasara vimbās un vasarā uz karpām, ezeros velk līņus un brekšus 2-3 kg dzīvsvarā.
12.augusts 2013, 20:40 | links

Ašukaini
Ar mahu ir ģēla, bet vajag normālu mahu. Ja garums 9 m(iespēju robēžās garāks) tad super. Īsāku tu vienmēr dabūsi...noņemot kādu posmu.
Bauda makšķerēt. man kādreiz bija 7m, tas sacensību pirmsākumos. Smags (lielākai daļai tādi bija...neskaitot tā laika profus.man liekas ka NG pat tad vēl nebija pievērsies sporta copei:-)), bet neviens nesūdzējās kā rokas sāp. Toties zivis ķērām pa 2-3kg dzīvsvarā, un nelūza . Vienīgais tiem lētākajiem...ļumīgi.:-)
12.augusts 2013, 20:21 | links

Senci, Ivar un Johanson, paldies par izsmeļošu info :))

Agrāk visu laiku copēju ar vecajām krievu laiku pīckām i viss bija ok, tad vajadzēja nopirkt mačkātiņu nejauši - no tās reizes krievu laiku kātiņu nevienu neesmu rokās paņēmis..... arī tos lētos stiklašķiedras kātiņus vairs copē neizmantoju..... Tad vajadzēja fīderīti nopirkt nejauši, arī visi agrākie spiningi aizmirsās uz kuriem tika karināts un lidināts līdz gramiem 80 smagumi (gruntes) :DDDD
It kā jau saka, ka jāapgūst katrs copes veids tā riktīgi līdz pēdējai niansei, bet man tas ar laiku apnīk, neapgūstot visas nianses, sagribās apgūt ko jaunu copē....
Tāpēc arī radās vēlme pamēģināt mahu..... Būs cītīgāk jāpacilpo pa copes bodēm, moš kaut kur kaut kas acīs iekrīt, lai gan lielākas cerības jāvelta Rīgas božu apmeklējumam.... jāsāk smelties informācija par mahu internetā, jo liekās, ka vajadzētu būt pa skaisto :))
Vēlreiz paldies par info!
12.augusts 2013, 20:05 | links

Johansonam īsti piekrist negribētu, jo viņa nosauktie mah kāti 8- 9m garumā būs virs 100 ls noteikti, bet tie būs augstas kvalitātes ogļšķiedras un protams ārkārtīgi viegli. Ar savu kātu dienu nocopējot nekādu nogurumu rokās nejūtu. Toties copējot upē pluda vadīšanu un pieturēšanu nevar salīdzināt ne ar bolonēzi, ne arī ar maču, protams , ja neskaita 7m un garākas bolonēzes, bet tur aprīkots kāts ir krietni smagāks par tāda paša garuma mahu. Mačmakšķere ātrā straumē manuprāt nekam neder, tādēļ maču lietoju stāvošos ūdeņos slīdošajiem pludiem t.sk. vāgleriem. 7 metrīgo bolonēzi lietoju tad un tur kur līdz zivij netieku ar mahu. Kaifs no zivs izvadīšanas un pati cope manuprāt kaifīgākā ir ar mahu. Līdzi vienmēr uzsietas saivas ar pludu celtspēju no 1,5,gr- 6 gr. viss smuki kastē salikts un nekas nepiņķerējas. Par copi specīgā vējā piekrītu, bet tas nav noteicošais, lai atteiktos no šāda kāta. Secinājums mahs ideāli pimērots tiem, kam nepatīk ņemties ar spolēm un copei straumē un gūt maksimālu kontroli un kaifu no copes. Ir nopērkami arī lētāki "new hunter" karbona kāti, kuru cena un kvalitāte ir ļoti ok, daudzi paziņas tādus iepirkuši copē un priecājas. Tas ir tikai mans personīgs viedoklis, nevienam negribu neko pierādīt, tādēļ savu rakstīto nevēlos paraut vaļā jaunu tēmu līdzīgi kā "BOTĀNIĶI", atvainojos sajaucu "GAĻENIEKI".
12.augusts 2013, 19:31 | links

Ivar, a uz maha ir interesanti copēt? -Man visu laiku ir vēlme pamēģināt, bet nekur neko sakarīgu no mahiem veikalā neesmu manījis, vismaz Rēzeknē :((

ashukainis, 12.augusts 2013, 09:05

Labu mahu es arī Rīgā veikalā neesmu redzējis :)... Nu gan jau, ka kaut kur var nopirkt, bet parasti tos sūta no katalogiem, jo labs mahs (Milo, Maver, Sensas...) labi arī maksā un veikalos tādus diez ko daudz neieved...

Vēl ir jāņem vērā tas, ka ne visās vietās ar to veiksmīgi varēsi ķert. Ar garo mahu vējainā laikā ķert arī būs pasmagi. Vēl ar mahu (8, 9 m), pat ja tas būs ļoti labs kāts, visu dienu ķert būs smagāk, nekā ar labu 5-6 m bolonēzi vai garo mačkātu.

Visādi citādi ar mahu protams ķert ir feini, bet nu vai interesantāk kā ar mačkātu vai vieglu, labu, jūtīgu bolonēzi - nu tas laikam ir gaumes jautājums... Vispār man patiktos teikt, ka katriem apstākļiem savs rīks... Tas no manas pieredzes...
12.augusts 2013, 10:42 | links

Pamēģināsi ar mahu, visas spoles makšķeres nometīsi malā :)(protams, ja nopirksi labu kātu). Kad man uzdāvināja pirmo kātu, mahs kļuva mans mīļākais pludiņmakšķerēšanas veids.
12.augusts 2013, 10:09 | links

Ivar, a uz maha ir interesanti copēt? -Man visu laiku ir vēlme pamēģināt, bet nekur neko sakarīgu no mahiem veikalā neesmu manījis, vismaz Rēzeknē :((
12.augusts 2013, 09:05 | links

Ālantam laikam nebija apetītes.
12.augusts 2013, 06:37 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager