Kas notiek Latgalē

Vakar po sovetu Copmann pārkāpu savu ES un laidāmies (2) pavēdzeļot Daugavpils adm. teritorijas robežās, vēl jo vairāk ka ēsma bij sagādāta jau iepriekšējā reizē. Līdz ar mijkrēsli 1.cops man un tikko mēriņš galā. Kollega eksperimentēja ar slieciņām ar un drīz tika pie ķīša un pliča. Turpinājumā veicās vairāk man, jo bijām dažādos posmos un rezultātā vēl padsmit copes no kurā iznāca tik 3 vēdzeļuki un mērs bij 2 - pat teikt labs mērs. Kollegam ar vairākas copes uz zivs gabalu, bet galā tā ar neuzsēdās.
Tā ka var arī pie mājām ko saķert. Pilsētas troksnis gan paliels, drazas daudz, pat vienreizējas gumijas peld... Vakarā viena laiva brauca arā, sūkstējās ka uz spini pilnīgs 0.
Līmenis strauji iet augšā - pa vakaru +5-7cm un beigās bija jau daudz zāles un bebra sveicienu, tā ka tuvākajā laikā oblomovičs ar copi.
5.novembris 2012, 10:16 | links

:)
4.novembris 2012, 20:54 | links

Ilmār, man tāds latvisks prieks par Tevi šodien un vēdzelēm :DDD -Prieks, ka ne mani vienu šodien ūdeņi piečakarēja....
4.novembris 2012, 20:20 | links

Dziive nav tikai pavasaris:D

Uhh, kas par mamzeleem manaa kaadreizeejaa Vidzemes poligonaa ganaas...foto viens peec otra;)
4.novembris 2012, 20:13 | links

no skapja piesishanas nekas nesanaaca... bij taada doma, jo valjinaajums saakas
ezeraa ap 9iem, prom ap 13.30
kompanjonam 7 - 1na njemama
man 6 - 2 njemamas (smukas, apaljas (bet ne kaa pakaljas:) ), lielaakaa tik 56cm, bet ljoti smuka
beidzot kaa jau pagaajushajaa rudenii saaka straadaat Buma izstraadaajumi, pa vasaru kautko kluseeja..
,bet shkrobis bij, ka kompanjonam shon labi straadaaja manis uzdaavinaatais pontons..
forshi kopumaa...
vakar galvenais plaans bija izstraadaats uz veedzeljoshanu, bet tagad pievakaree aizbraucaam uz Dubnu, bet - vikusi - liimenis taads, ka tur kur pag.gad seedeejaam omuliigi shodien uudens varbuut 1-1.5m augshaa, taa i aplaiziijushies un peldosho shmuci apskatiijushi atbraucaam maajaas, sacepu ljiidakus un klabinu te kautko ...
4.novembris 2012, 19:59 | links

Copmann, tā laikam viņš ir :((
Bet tas jau sīkums, laiciņš bija super, atpūtos, pabiju vietās, kur laiciņu nebija būts jau... pat zivi redzēju :)) Nu i kas var būt labāks par šo?
BRRR, rīt atkal darba nedēļa sākas....
4.novembris 2012, 19:46 | links

Ar radinieku joka pēc uz ~2h aizšāvām uz Cirīti. Ne uz ko diži jau necerējām, tak jau rudens, taču brīnumainā kārtā līdaka kādu nieku zem mēra iekāroja zaļganu gumiju. Citādi - kā jau bija domāts, ne draņķa.
Redzēju tik vienu konkurentu :)

Šodien no rīta ar pīcku biju aizšāvis atkal no krasta sīkās pamakšķerēt, jo vajadzēja īpašiem nolūkiem. Ko domājies - pat neviena copiņa. Ne asarīša, ne raudiņas, nekā... Zinu, ir jau pavēls rudens, ūdens auksts un zive neaktīva, bet šitādu fiasko neatminos piedzīvojis jau n-tos gadus.

Tāds nu reiz kārtējais bēdu stāsts no manis. Rezumējums - uz ezeru vairs laikam doties jēga maza (neesmu dziļumu velcētājs, netīk tā štelle), jācer vien, ka kaut kad iznāks aizšaut uz kādu upīti, jo tur vismaz vēl kāda aktivitāte.
4.novembris 2012, 19:38 | links

Tas saucas-ot sudjbi ne ujdjosh!!!;DDD
4.novembris 2012, 18:38 | links

Galvenais vajag že tā -pēc kādu 3-4 gadu pārtraukuma aizbraucām turp, un tieši šodien slūžas atvēra..... un viss ūdens uzreiz kafijas krāsā......
4.novembris 2012, 18:29 | links

Upes-pali vai vnk augsts uudensliimenis-zivis koncentreejas pie krasta, appludinaajumos, aizstraumees un bedrees, ka arii iet uz augshu pietekaas vai uzturas uz robezhas. Variantu daudz. Pie zema liimenja pusliidz vienmeeriigi izkaisaas pa posmu, iipashi vasaraa, bedres biezhi ir pustukshas, krasta zona, reljefa izmainjas(kantis), kraaciites, liidzeni galdi-tad tur. Pashlaik der pirmais variants-mekleet appluudushos kruumus, bedres ar ljoti leenu straumi u.c. pirmiit mineetos variantus. Tas par UPEEM;)
4.novembris 2012, 18:13 | links

Kad ir mazs ūdens, zivis atrod un aizlasās turp, kur ir kādas bedres vai padziļinājumi..... Tas tā no maniem novērojumiem.... Bet vienmēr tā nav... Ičā pat paliels ūdens līmenis bija...
4.novembris 2012, 17:30 | links

Saku godīgi,esmu pa tām upēm bremze.Bet vai tā nav,ka jo līmenis ir mazāks,jo tai zivei ir vairāk jākustas/jākeras/?PRI vso depi braucām IČA kērām,bija super.
4.novembris 2012, 17:19 | links

Ja onkas nebūtu slūžas atvēruši Ičā, ta kas viņu zin kā ietu..... Bet nu galvenais ir atpūta, process utt. pēc 2nedēļu bez-copes perioda beidzot pabiju pie dabas..... Iespaids palika labs par upi, zivju ka mudž gandrīz, līdakas divas ļoti smukas apsviedās... mailīšu un ukļejku tāpat kā Aiviekstē pa pilnam.....
Vēl bija 2 mašīnas pie trubas pa labo krastu..... -1 točna ar laivu - piekabīte passatam bija, 2. škoda - gan jau arī ar laivu bija devusies, jo no krasta citus copmaņus nemanijām....
4.novembris 2012, 15:58 | links

Par Aivieksti runājot, paziņa šodien aizbrauca, teica ūdens līmenis ceļoties labai.....
4.novembris 2012, 15:53 | links

Ašuk,zrja Tu par to kumeļu,arī es beidzot pabiju copē,divas pāri mēram un sāku eksperimentēt,kaut kas nesanāca,laikam vecie bleki šodien nestrādāja,laiks super,bet abas gar niedrēm,mans domāt,ka dzilļums vēl paagri,izņemot tās,kas uzturas tur visu laiku.
4.novembris 2012, 15:19 | links

Ko tu meklē Ičā.Brauc uz Aiviekstes kanālu.Tur Latgalietim vienmēr mega lomi.
4.novembris 2012, 15:12 | links

Pabijām Ičā pēc seniem laikiem, viss baigi forši -veseli 2 ašuki.... kā uz pasūtījuma divi onkas atvēra slūžas vaļā- straume ahūnā + zari, zāles visu laiku, ipio!!!
Bet laiciņš super, ekskursija ar!
Vienīgais kumeliņš tāds dubļainā krāsā pārvērties :DDDD
4.novembris 2012, 14:51 | links

Vakar ieklīdām ar spiniem Kustaru lielajā ezerā. Nu aktivitātes gandrīz nekādas, no 3jiem paveicās tik man - 2 amnestijas, 2 mēra, viena gandrīz 4kg. Viss uz mētāšanu gar krastu, velcīte tukšpadsmit. Ezeri lv saits gan dziļuma karti dot seklāku, kā ir patiesībā - padsmit m no niedrēm un jau 7 - 10m....
4.novembris 2012, 11:12 | links

Zivis ēdu labi ja reizi mēnesī, ka ne reizi divos mēnešos :))
95% zivtiņu ir no maksas dīķiem, kur es maksāju par atļauju copēt + vēl par zivtiņām :))
Tas tā, lai nerastos doma par manu gaļeniecismu ...
3.novembris 2012, 22:39 | links

nenjem ljaunaa, tas nebij nopietni domaats, bet ar mazu nopietnuma devu (par piesisto l-skapi)
3.novembris 2012, 22:33 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager