Ap un par velcēšanu...

Produktīvā velcēšana
ivog. Usmā eju ar daunrigeri lai varētu kopēt dziļumus. Posmos kur ir konstants dziļums - praktiski zivju nav. Usmā jācopē sēkļu kantīs. Fiksējamos svarus uz auklas izmantoju tikai ar ''planieriem'' lai varētu regulēt vizuļa dziļumu vairākos slāņos.
11.maijs 2017, 19:46 | links

tas nav intresanti vairs copēt ja tev ir pilns ekipējums copējot ar visādiem bribambasiem..... zivis mēdz būt dažados dziļumos ... parasti aizmetu cik var un ja jūtu ka vēl vajag dziļak tad palaižu auklu .ja picīte rautās tad ir par dziļu pa grunti iet māneklis....mēdz gadīties ka jāpārmet jo zāles jau saķērušas uz mēlites un āķiem...
11.maijs 2017, 19:44 | links

Dziļumu kontrolē ar eholoti. Citi gan ir iepraktizējušies attālumu kontrolēt arī bez skaitītāja, bet to arī dara cilvēki ar pieredzi.
11.maijs 2017, 15:53 | links

Zivju atrašanās vietas atrast palīdz pieredze. Savukārt voblera pieskāršanos gruntij parāda spicītes spēle. Piem. - skaitītājs noskaita 50 metrus un spicīte sāk raustīties. Tātad dibenu vobleris sasniedz ar izlaistiem 50 metriem. Es tādā vietā ietinu kādus 2-5 metrus auklu atpakaļ un zinu, ka vobleris kopēs grunti. Citi varbūt to dara savādāk, bet es tā...

Maris_C, 11.maijs 2017, 15:34

OK, sapratu tagad. kaut gan šāda teorija darbojas tikai pie konstanta dziļuma. Bet vai atsvara piekabināšana nebūs labāks risinājums kaut vai dēļ tā, ka iespējams izmantot jebkuru vobleri vai gumiju, kā arī vobleris kopēc grunti arī pie mainīga dziļuma?
11.maijs 2017, 15:45 | links

Zivju atrašanās vietas atrast palīdz pieredze. Savukārt voblera pieskāršanos gruntij parāda spicītes spēle. Piem. - skaitītājs noskaita 50 metrus un spicīte sāk raustīties. Tātad dibenu vobleris sasniedz ar izlaistiem 50 metriem. Es tādā vietā ietinu kādus 2-5 metrus auklu atpakaļ un zinu, ka vobleris kopēs grunti. Citi varbūt to dara savādāk, bet es tā...
11.maijs 2017, 15:34 | links

Katrs jau dara, kā pašam tīk. Es zinu, ja man vobleris ir jādabū 2.80m dziļumā, tad bez auklas skaitītāja to nevaru izdarīt. Piem. - ar 0,17 pīto auklu varu novilkt vobleri 2.80m dziļumā, izlaižot 50 metrus, tad ar citu spoli, kur ir , piemēram 0,14, vajadzēs izlaist 45 metrus. Zivi taču jāmēģina atrast tur , kur viņa ir - tātad arī vobleris ir nevis jāvizina aiz laivas, bet jānovada tur, kur zivij vajadzētu būt.

Maris_C, 11.maijs 2017, 14:36

Viss jau ir pareizi, bet kā Tu vari zināt, kādā dziļumā iet vobleris, izlaižot konkrētu auklas garumu? Vai to var kā izmērīt? Otrs jautājums protams ir - kā zināt, kur vajadzētu būt zivij? Teorētiski uz gultnes, bet praktiski?
11.maijs 2017, 15:18 | links

Katrs jau dara, kā pašam tīk. Es zinu, ja man vobleris ir jādabū 2.80m dziļumā, tad bez auklas skaitītāja to nevaru izdarīt. Piem. - ar 0,17 pīto auklu varu novilkt vobleri 2.80m dziļumā, izlaižot 50 metrus, tad ar citu spoli, kur ir , piemēram 0,14, vajadzēs izlaist 45 metrus. Zivi taču jāmēģina atrast tur , kur viņa ir - tātad arī vobleris ir nevis jāvizina aiz laivas, bet jānovada tur, kur zivij vajadzētu būt.
11.maijs 2017, 14:36 | links

Varbūt man ir par mazu pieredze, bet es nesaprotu kā var velcēt, nezinot cik metru auklas ir iztīts.

Maris_C, 11.maijs 2017, 12:42

Varbūt tā arī ir, bet, varbūt, nav vienkārši piedomāts. Risinājums zināms. Ir labas auklas, kurām ik pēc zināmu metru skaita mainās krāsojums. Piemēram, YGK G-soul Jigman. Elementāri. Māri_C!

Winnie, 11.maijs 2017, 13:08

Nez, es par šito nekad neesmu iesprindzis. Cik izlaidu tik ir, es gan parasti cenšos (vismaz Usmā) kādus 100m izlaist, citur seklākās vietās mazāk. To jau aptuveni jūt cik auklas uz spoles atlicis. Protams, man īsti nav skaidrs vai vobleris peld gar pašu grunti vai 2 m virs, ja vien laiku pa laikam neāķējas aiz kaut kā. Bet šogan man plānots upgrade - likšu svinu pavadā, tad tā lieta +/- droša.
11.maijs 2017, 13:17 | links

Varbūt man ir par mazu pieredze, bet es nesaprotu kā var velcēt, nezinot cik metru auklas ir iztīts.

Varbūt tā arī ir, bet, varbūt, nav vienkārši piedomāts. Risinājums zināms. Ir labas auklas, kurām ik pēc zināmu metru skaita mainās krāsojums. Piemēram, YGK G-soul Jigman. Elementāri. Māri_C!
11.maijs 2017, 13:08 | links

Nu un kā tad tavuprāt agrāk velcēja, kad nebij ne tikai skaitītāju, bet arī pīto auklo, motoru utt ... :))) karote ar trīsžuburu pār bortu, metāla spinings laivā, 0,5mm Klinskaya uz pirksta un airē svilpodams ... :)) drīz jau Olte stāstīs, ka bez airātora, 9-skatu eholotes, zemūdens kameras un elektroenkura nemaz pie zivs nav iespējams tikt :))
11.maijs 2017, 13:03 | links

Ar mazo spoli nekāda velcēšana nesanāks. It īpaši, ja ir magnētiskā bremze. Es tādas izmantoju tikai tvičam. Ja vēlies velcēt ar vieglo spoli, tad kādēļ skaties uz multiplikatoru? Tad bezinercene ir labāka.

Maris_C, 11.maijs 2017, 08:58

Diez' vai! Jebkurš multiplikators velcei ir labāks par bezinerces spoli. Jauda/mūža ilgums, plus ērtības, pagarinot distanci.
11.maijs 2017, 13:02 | links

11.maijs 2017, 12:42 | links

Uzskatu, ka skaitītājs ir vajadzīgs. Ir tāds velcēšanas veids kā deepdraivers (disks ar svina balansu ), kur bez skaitītāja nav iespējams strādāt.
11.maijs 2017, 11:02 | links

Ar mazo spoli nekāda velcēšana nesanāks. It īpaši, ja ir magnētiskā bremze. Es tādas izmantoju tikai tvičam. Ja vēlies velcēt ar vieglo spoli, tad kādēļ skaties uz multiplikatoru? Tad bezinercene ir labāka.
11.maijs 2017, 08:58 | links

es tikai pa ezeriem pagaidām
11.maijs 2017, 07:28 | links

Skaidrs. Varbūt ir kāds iesakāms multiplik. modelis?

ivog, 10.maijs 2017, 15:54

Sogad Penn (ASV juras inventara razotajs) ir izlaidis multiplikatora spoli Rival Level Wind 15 ar skaititaju, kuru loti veiksmigi var izmantot velcei. Si spole ir gan uz kreiso, gan labo roku. Veikala cena ap 80eur. Septembri paradisies ari jaunums no Abu Garcia. Multiplikatora spole ar elektonisko skaititaju. Cena ap 95eur. Ari sai spolei ir ganaba, gan kreisa roka.
10.maijs 2017, 21:52 | links

Velcēju jūrā un tikai ar multiplikatoru, jo ''planierus'' ar bezinerceni būtu ļoti grūti pavilkt. Bezinerceni tinu ar kreiso roku, bet multiplikatoru labāk izmantot labās rokas. Esmu mēģinājis arī kreiso, bet tos daudzos metrus ar slodzi ir grūti uztīt.
10.maijs 2017, 20:39 | links

es ar parasto bezineceni ...ar vobleriem kas iet dziļumā līdz 4.5 m ir kā ir vilkt mētājot ... velcējot aizmetu cik var un lēnām airēju ja uzsēžās žanis cenšos visu svaru turēt uz kāta un bet spolei ietinu auklu lieko
10.maijs 2017, 18:15 | links

Skaidrs. Varbūt ir kāds iesakāms multiplik. modelis?
10.maijs 2017, 15:54 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager