Ap un par velcēšanu...

Produktīvā velcēšana
Šeit nebūšu eksperts ar dziļu pieredzi, tik dalīšos ar savu nelielo pieredzi retās velcēšanas reizēs, vairāk rudeņos. Liekot šaurā kocenē 2 kātus - viens līdz 40gr, otrs bez testa - bomis Alu CCCP laiku ar ņevu - vilnī tieši otrs ņem stabilu virsroku. Pieļauju domu ka tas aiz nevienmērīgas spēles, ko citi velcētāji panāk ar kāta raustīšanu.
20.maijs 2021, 07:51 | links

Mūsu darba lauks arī dažkārt ir ir Likteņupe. Visi kāti ir maksimums līdz 30-40 grami. Vobleriem mēles tādas, ka nodzen līdz 7 līdz 9 metriem. Proti, milzu mēles. Mērķa zivis ir zandarti un līdakas, taču sami 6-7 kg nāk ārā normāli - ar adrenalīnu taču nemaitājot inventāru. Lielāka svara kātiem es nez - neredz vispār voblera spēli. Ir reizes, kad pieķerās krokodīls. Tad neko - līdz šim visi korkodīļi ir zaudēti, bet tieši mums tos gaļas kilogramus nevajag. ;)

Vai kāts ar testu 10-35g ir OK velcēšanai? Paši vobleri pārsvarā tik smagi nav, bet prātoju, vai dziļi ejošajiem vobleriem, kam lielas mēles un liela pretestība, beigās nebūs par švaku.
Karabineris, 19.maijs 2021, 18:20
Lieksies ripā, ja uzliksi ko nopietnāku ar norm. lāpstu, tā ka no copes sanāks viena perversija. Ja ezerā, tad kāts no 100 līdz 300 gr. Bet ja domā Daugvā uz ūsaino, tad arī virs 300 gr pašā reizē. Bet vispār atkarīgs, kādus voblerus izmanto. Ja gan mazus, gan lielos, tad vēlams vismaz pārs kātus, līdz un virs 100 gr. Es pārsvarā dauzos pa Likteņupi Latgalē, lietoju palielus voblerus, kāts virs 300 gr, multiks spole un pītā aukla. Ar šitādu testu kāti maksā tīrās kapeikas, tā kā pa budžetu īpaši nesit. Spoles izmantoju Salmo Diamond Troll 2, cena un kvalitāte ideāli.

WILKS, 19.maijs 2021, 21:54
20.maijs 2021, 02:27 | links

WILKS [19.05.21]: Willy,
protams, ja liec virsū sīkus voblerus, ar mazu lāpstiņu līdz 1.8-2 metri darba dziļumu, tad jau jā. Bet ... kas der seklās ūdenstipnēs, tas ne visai der dzīiļajās. secinājums: katrai mānekļu grupai, savas kategorijas kāts, jo šai jomā nekas nevar būt universāls katram dzīves gadījumam.

To Karabinieris
Priekš maziem voblerīšie ok, bet ja domā pastrādāt pa dziļākām vietām ar lielākiem mānekļiem, iesaku paņemt arī cietāku pagali, vismaz 100 gr.
Nu nezinu vai 12cm ar darba dziļumu-3,5m skaitās sīks!?
...katrai mānekļu kategorijai vajag savu kātu,tas arī viss!:)
19.maijs 2021, 23:13 | links

Willy,
protams, ja liec virsū sīkus voblerus, ar mazu lāpstiņu līdz 1.8-2 metri darba dziļumu, tad jau jā. Bet ... kas der seklās ūdenstipnēs, tas ne visai der dzīiļajās. secinājums: katrai mānekļu grupai, savas kategorijas kāts, jo šai jomā nekas nevar būt universāls katram dzīves gadījumam.

To Karabinieris
Priekš maziem voblerīšie ok, bet ja domā pastrādāt pa dziļākām vietām ar lielākiem mānekļiem, iesaku paņemt arī cietāku pagali, vismaz 100 gr.
19.maijs 2021, 23:02 | links

Karabineris [19.05.21]: Mjā, lūk, man tās pašas pārdomas, ka beigās iznāktu par švaku, bet, par cik pieredze velcēšanā maza, tad grūti spriest. Pārdevējs ieteica 10-35.

Vai kāts ar testu 10-35g ir OK velcēšanai? Paši vobleri pārsvarā tik smagi nav, bet prātoju, vai dziļi ejošajiem vobleriem, kam lielas mēles un liela pretestība, beigās nebūs par švaku.
Lieksies ripā, ja uzliksi ko nopietnāku ar norm. lāpstu, tā ka no copes sanāks viena perversija. Ja ezerā, tad kāts no 100 līdz 300 gr. Bet ja domā Daugvā uz ūsaino, tad arī virs 300 gr pašā reizē. Bet vispār atkarīgs, kādus voblerus izmanto. Ja gan mazus, gan lielos, tad vēlams vismaz pārs kātus, līdz un virs 100 gr. Es pārsvarā dauzos pa Likteņupi Latgalē, lietoju palielus voblerus, kāts virs 300 gr, multiks spole un pītā aukla. Ar šitādu testu kāti maksā tīrās kapeikas, tā kā pa budžetu īpaši nesit. Spoles izmantoju Salmo Diamond Troll 2, cena un kvalitāte ideāli.

Tas tak atkarīgs no tā ko kārsi galā!un ko gribi noķert!:)
Līdz 35gr.normāls kāts,protams ne uz samiem...
Es parsvarā velcēju ar kātiem līdz 17,5gr...arī metru ar tādu esmu izvilcis!
19.maijs 2021, 22:51 | links

Mjā, lūk, man tās pašas pārdomas, ka beigās iznāktu par švaku, bet, par cik pieredze velcēšanā maza, tad grūti spriest. Pārdevējs ieteica 10-35.

19.maijs 2021, 22:31 | links

Personīgi man velcei patīk multiplikators, jo atrodas virs kāta, līdz ar ko nebakstās pret kājām sēžot laivā, tas ir ērti. Ar bezinerceni baigais ģemars. Ja pa ezeriem, es pat ieteiktu mazo budžeta muļtiku, Daugavā šis gan nederēs, tur citas slodzes(viens tāds tika nokauts pa sezonu).
19.maijs 2021, 22:02 | links

19.maijs 2021, 21:54 | links

19.maijs 2021, 18:20 | links

Sistēma ir atkarīga no dziļuma, tādu sistēmu izmanto dziļos ezeros ar tīru grunti, svins ar grunti un māneklis no muguras..
ja velcēsi kur būs zāle, lapas tad protams vilksi kušķi līdzi. Tādām vietām ir citi paņēmieni.
Downrigers ir ar ko novadi LABU mānekli noteiktā dziļumā kur viņš pēc dabas neiet. Ir elektriskie mūsdienu kas prot no grunts ieturēt noteiktu attālumu:)
27.augusts 2020, 23:18 | links

Ezs87 [27.08.20]: Protams, tik priekš velces tā ir speciāla sistēma - downriger saucās. Parasto džigojamo sistēmu jau diez vai.
Dauņringers ir tomēr kas cits. Atvadu var ļoti labi valkāt, jo sevišķ nevis fokusējoties uz to, bet pārvietojoties no vietas uz vietu. Lielupē vecajie valkā sistēmu, kur apakšā ir smaga džiggalva ar mānekli un klāt tam visam vēl atvods.
27.augusts 2020, 21:09 | links

Protams, tik priekš velces tā ir speciāla sistēma - downriger saucās. Parasto džigojamo sistēmu jau diez vai.
27.augusts 2020, 16:20 | links

Vai mēdz velcēt ar "отводной поводок" ?
27.augusts 2020, 15:58 | links

Ezerā drikst tikai ar 0.7
20.novembris 2019, 21:51 | links

Andris87 [20.11.19]: Andris87 [13:15]: Laba diena!
Brīvdienās plānots pavelcēt, par cik man 4 tā velces diena dzīvē un mērķ zivs zandarts, tad rodas jautājums, kur?
Pats no Siguldas, viss kas 100km rādiusā ir labi!
Skatos uz Ķīšezeru, Burtnieku, Alaukstu.
Par Daugavu sapratu, ka tur nav, ko darīt ja nemāk darīt!

No velces saprotu tieši tik daudz cik esmu pārlasījis forumu, principā mācīšos darot!
Eholota man, kas varētu apgrūtināt šo situāciju, bet skatos netā ir pieejamas dziļuma kartes.Un, laivu nopirku pavisam nesen, 6zs motors virsū, tiesību, protams, vēl nav!
Neizčakarēs?
Aiz 6inieka pielīmē nulli.
20.novembris 2019, 21:46 | links

Andris87 [20.11.19]: Laba diena!
Brīvdienās plānots pavelcēt, par cik man 4 tā velces diena dzīvē un mērķ zivs zandarts, tad rodas jautājums, kur?

No velces saprotu tieši tik daudz cik esmu pārlasījis forumu, principā mācīšos darot!
Eholota man, kas varētu apgrūtināt šo situāciju, bet skatos netā ir pieejamas dziļuma kartes.
Ehalots palīdz šad tad.Protams iespēja pastāv arī uz dullo ko novelcēt.Ieteikt tev varu Lielupi,jautājums cik lielu noķersi,bet iespējamības moments ir augstāks.Tev kā iesācējam jo īpaši viena lielā pienākas :))
20.novembris 2019, 21:46 | links

Eholota man, kas varētu apgrūtināt šo situāciju, bet skatos netā ir pieejamas dziļuma kartes.Un, laivu nopirku pavisam nesen, 6zs motors virsū, tiesību, protams, vēl nav!
Neizčakarēs?
pārlīmē motoram novelceni uz 5zs
20.novembris 2019, 21:41 | links

Paldies par atbildēm!

Alaukstā ir kāda kustība?
20.novembris 2019, 21:28 | links

Neizčakarēs?
pa Gāti ar var vālēt...no Siguldas ap 80km,bet žanis tur nebūs
20.novembris 2019, 17:28 | links

Lielupē pie Kalnciema tilta rajona nekad nevienu policiju neesmu redzējis. Tur arī pārsvarā visi velcē.
20.novembris 2019, 16:57 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager