Ap un par velcēšanu...

Produktīvā velcēšana
Sveicināti kungi! Palīdzat izdarīt izvēli. Vēlos nopirkt metoru laivai, velcēšanai, bet nevaru saprast kādu labāk 2t. Vai 4t. Tādu ap 4-5hp. Ar 4t esu velcējis , bet ar citiem vobleriem takā prasijas lēnāku atrumu, bet lēnāk vairs nevar, tad jau slāpst nost motors. Kādas ir atšķirības 2t un 4t, kurš būtu labāks, pemērotāks?

Janis.ba, 24.septembris 2017, 08:35

Ar peldošo enkuru neesi mēģinājis piebremzēt? Ja nav, tad var izmantot parastu plastmasas spaini!
24.septembris 2017, 08:39 | links

Sveicināti kungi! Palīdzat izdarīt izvēli. Vēlos nopirkt metoru laivai, velcēšanai, bet nevaru saprast kādu labāk 2t. Vai 4t. Tādu ap 4-5hp. Ar 4t esu velcējis , bet ar citiem vobleriem takā prasijas lēnāku atrumu, bet lēnāk vairs nevar, tad jau slāpst nost motors. Kādas ir atšķirības 2t un 4t, kurš būtu labāks, pemērotāks?
24.septembris 2017, 08:35 | links

Sveiki,
Lēnām meiģinot apgūt velcēšanu, rodās viens jautājums.
Velcējot relatīvi seklās vietās, uz sēkļem, vai ir svarīgs attālums no laivas līdz māneklim?
Šķiet, ka zivis varētu izbīties pārpeldot ar laivu 2-3m dziļumā, ja māneklis seko 20-25m.

mariszarins, 31.jūlijs 2017, 14:51

Ja līdaka zandarts vai asars ir noskatījis tavu mānekli, viņam ir pie sāna kāds ir dziļums.
Šodien Plaudī uz velcīti divi mēri un divi zemmēri. Dziļums 2-3,5m. Māneklis 11gr. Buma vizulis.
6.augusts 2017, 14:29 | links

Sveiki,
Velcējot relatīvi seklās vietās, uz sēkļem, vai ir svarīgs attālums no laivas līdz māneklim?
Šķiet, ka zivis varētu izbīties pārpeldot ar laivu 2-3m dziļumā, ja māneklis seko 20-25m.

mariszarins, 31.jūlijs 2017, 14:51

Ja velcē ar elktro motoru,tad nekādas problēmas,ja benzīnieks,tad varbūt citādāk.Kaut gan teiksim Burtniekā līdakas tik pieraduša pie motoru rūkoņas,ka ņēma metra dziļumā pie motora
31.jūlijs 2017, 15:03 | links

Sveiki,
31.jūlijs 2017, 14:51 | links

Ezs87 [Vakar]: Pirms 3 gadiem man bij līdzīgi, ilgi nevarēju saprast kā uz velci cope izskatās un kur nu vēl kko noķert. Bet pamazām, pacietīgi eksperimentējot esmu to štelli atkodis! Tagad jau apsveru savu microjig komplektu spert ss'ā iekšā galīgi vairs nevilina! Velce Daugavā augšpus PHESa gan riktīgi vilina...žaņi un līdakas jau sāk apnikt, tagad ar nepacietību gaidu pirmo ūsaino...to gan vēl neesmu atkodis, vai vnk nav paveicies! :DTā jau ir, ka pašam jāizkož, bet rezultātu gribās pēc iespējas ātrāk :D
Man gan jig ir lielā mīlestība, bet varbūt ar laiku, tas mainīsies. :D

Karls7, 28.jūlijs 2017, 11:14

Džigoju vairs tikai līcī kad kvantums ienāk, tā tīri sporta pēc. Upēs, ezeros pa vienam ganīt vairs nepatīk, tad labāk pāris līdakas/zandarti pa dienu nekā pāris asari... Vecējot savās vietās(netikai - arī svešās) pagājušo un šito vasar tukšā vēl neesmu palicis. Ir kad zemmēri tik trāpās, bet rokas sanāk sasmērēt vienmēr! "cerams ņenakarkal!" :D:D:D
28.jūlijs 2017, 21:35 | links

Ezs87 [27.07.17]: Pirms 3 gadiem man bij līdzīgi, ilgi nevarēju saprast kā uz velci cope izskatās un kur nu vēl kko noķert. Bet pamazām, pacietīgi eksperimentējot esmu to štelli atkodis! Tagad jau apsveru savu microjig komplektu spert ss'ā iekšā galīgi vairs nevilina! Velce Daugavā augšpus PHESa gan riktīgi vilina...žaņi un līdakas jau sāk apnikt, tagad ar nepacietību gaidu pirmo ūsaino...to gan vēl neesmu atkodis, vai vnk nav paveicies! :D
Tā jau ir, ka pašam jāizkož, bet rezultātu gribās pēc iespējas ātrāk :D
Man gan jig ir lielā mīlestība, bet varbūt ar laiku, tas mainīsies. :D
28.jūlijs 2017, 11:14 | links

Iegādājos divus ivog pieminētos velcēšanas kātus, katru par 50 EUR:
http://www.copeslietas.lv/m/bildes/bilde-85179.htm
Izmēģināju, bet...
Esmu gatavs pārdot abus par 50 EUR.
28.jūlijs 2017, 09:23 | links

Sveiki!

Es lēnam esmu sācis apgūt velcēšanus mākslu. Pāris dienas esmu nodarbojies ar velcēšanu Daugavā zem ķeguma hesa, esmu velcējis gan gar kantēm, gan pāri bedrēm, bet vēl līdz šim nav bijusi neviena cope, tādēļ ir sācis rasties jautājums, ko es daru nepareizi. Pirmais, kas man ir ienācis prātā ir tas, ka ātrums kurā es velcēju ir par ātru, jo uz vismazākajiem motora apgriezieniem eholote rāda, ka ātrums staigā starp 4,6 km līdz 5 km vai šāds ātrums nav par ātru?
Ja ātrums par ātru kā to samazināt?
Vai arī varētu būt kāda cita kļūda, ko es pieļauju?
Paldies par palīdzību!

Karls7, 26.jūlijs 2017, 14:44

Pirms 3 gadiem man bij līdzīgi, ilgi nevarēju saprast kā uz velci cope izskatās un kur nu vēl kko noķert. Bet pamazām, pacietīgi eksperimentējot esmu to štelli atkodis! Tagad jau apsveru savu microjig komplektu spert ss'ā iekšā galīgi vairs nevilina! Velce Daugavā augšpus PHESa gan riktīgi vilina...žaņi un līdakas jau sāk apnikt, tagad ar nepacietību gaidu pirmo ūsaino...to gan vēl neesmu atkodis, vai vnk nav paveicies! :D
27.jūlijs 2017, 22:01 | links

Paldies par informāciju, spinieris! Pameiģināšu paregulēt.

Sasha1974, cik man šķiet, ātrums ir nedaudz par lielu tiem vobleriem, kurus esmu iegādājies. Tagad pameiģināšu samazināt ātrumu motoram un, tad skatīties, jo, manuprāt, esmu iegādājies labus voblerus un kamēr neredzu vismaz kaut kādu rezultātu negribās vairāk investēt naudu viņos.
27.jūlijs 2017, 09:29 | links

Sveiki!

Es lēnam esmu sācis apgūt velcēšanus mākslu. Pāris dienas esmu nodarbojies ar velcēšanu Daugavā zem ķeguma hesa, esmu velcējis gan gar kantēm, gan pāri bedrēm, bet vēl līdz šim nav bijusi neviena cope, tādēļ ir sācis rasties jautājums, ko es daru nepareizi. Pirmais, kas man ir ienācis prātā ir tas, ka ātrums kurā es velcēju ir par ātru, jo uz vismazākajiem motora apgriezieniem eholote rāda, ka ātrums staigā starp 4,6 km līdz 5 km vai šāds ātrums nav par ātru?
Paldies par palīdzību!

Ātrums atkarīgs no mānekļa. Ar gumijām 2 - 3,5 km/h, vobleri atkarībā no ražotājā, jāpiemeklē ātrums. Ir vobleru grupas kas strādā pie 3,5 - 4,2 Ir grupas kas strādā pie 4,7 - 5 un ir vobleri kas jāvelk ar ātrumu 5,5 - 6. Pie ātruma 4,7 - 5 es izmantoju YO ZURI, BOMBER, JACKALL voblerus.
26.jūlijs 2017, 16:01 | links

spinieris, 26.jūlijs 2017, 14:52

Ātrums ir par lielu noteikti, vajag 2,5-3,5 max4. Sākumā, kas tev par verķi stāv uz laivas? To var darīt arī karburātoram apgriezienu skrūvi regulējot, ja dzīnējs ir uz minimumu un zemāk nevar, jāmaina propelleris uz lēnāku. Citi vel aiz laivas bremzējošus štruntus, bet nu nezinu vai tas ir tāds labs risinājums.

spinieris, 26.jūlijs 2017, 14:57

Man ir suzuki 20hp četrtaktu dzinējs, es vairāk domāju par veidu kā samazināt ātrumu neiejaucoties dzinējā. Es domāju par peldošo enkuru, bet vai viņš kaut ko līdzēs?

Karls7, 26.jūlijs 2017, 15:04[/quote]

Nekāda baigā iejaukšanās jau nav, kad atver vāku pagrozi gāzi un redzēsi atdures skrūvi gāzes trosītei, to pagriežot varēsi samazināt minimālos apgriezienus nogriežot gāzi uz min. To būtu labi darīt gaitā uz priekšu, lai saprastu vai dzinējs neslāpst nost un pietiek jaudas pie minimālākiem apgriezieniem. Tikai vāku noņem uzreiz nost, daži ir noslīcinājuši tā :))
26.jūlijs 2017, 15:11 | links

Ātrums ir par lielu noteikti, vajag 2,5-3,5 max4. Sākumā, kas tev par verķi stāv uz laivas? To var darīt arī karburātoram apgriezienu skrūvi regulējot, ja dzīnējs ir uz minimumu un zemāk nevar, jāmaina propelleris uz lēnāku. Citi vel aiz laivas bremzējošus štruntus, bet nu nezinu vai tas ir tāds labs risinājums.

spinieris, 26.jūlijs 2017, 14:57[/quote]

Man ir suzuki 20hp četrtaktu dzinējs, es vairāk domāju par veidu kā samazināt ātrumu neiejaucoties dzinējā. Es domāju par peldošo enkuru, bet vai viņš kaut ko līdzēs?
26.jūlijs 2017, 15:04 | links

Sveiki!

Paldies par palīdzību!

26.jūlijs 2017, 14:57 | links

Sveiki!

Paldies par palīdzību!

26.jūlijs 2017, 14:52 | links

Sveiki!

Paldies par palīdzību!
26.jūlijs 2017, 14:44 | links

Biju sestdien jaunā paziņu lokā saorganizētā velcītes pasākumā. Plānots pasākums, tāpēc copes laiks bija tikos, cikos visi saremšas laivā ar copes pričendāļiem. Protams, ka tas sākās tad, kad rīta cope praktiski ir beigusies. Dienas karstums izbraukāts tika praktiski pa tukšo, cerības jau bija praktiski izsīkušas, kad tuvojoties vakara copes laikam parādijās arī pirmās copes un pirmie rezultāti.Kopumā ņemot cope varēja būt labāka bet kas izdarīts tas izdarīts un mēs no savas puses centāmies cik varēdami, tikai zivis mūsu centību neatbalstija kā gribējās :)
Dienas beigās pavelkot strīpu bija tā, katram vismaz 3 laivā ieceltas zivis, pa kādai notirinājās vēl tur pat aiz borta. Bija apmēram puse uz pusi, līdakas un zandarti. Uz mājām ko paņemt tikai viena līdaka kolēģim. Toties līdaka bija smuka, mērīta un svērta netika bet uz manu aci apmēram 5-5,5 kg vajadzētu būt gan. Gan jau kolēģis vēlāk pateiks svaru. Pārējās zivis tika palaistas paaugties.
Tā kā ēdam desmaizes un gaidam nākošās brīvdienas.
Ak jā, tas viss pa augšējo baseinu.
28.maijs 2017, 23:20 | links

kā lai zin kur ezerā sams dzīvojās
19.maijs 2017, 07:20 | links

Tur tak piebraucamais ceļš pieiet pie pašas upes un un dziļums no paša krasta! Iemetot grunteni, aukla aiziet gandrīz vertikāli lejā.
19.maijs 2017, 07:11 | links

veliks, pa ezeriem arī velcē samus ?
19.maijs 2017, 07:02 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager