Vēdzeles

Ar ko un kā tās labāk ķert
Un kur Tu to zemmēru liksi?Manas domas ,ka vēdzelei mēru vajadzētu noteikt sākot no 40cm.
Tos saucamos mērus var ja nu vienīgi buļjonā.:)))
3.novembris 2014, 15:36 | links

un kur to 30cm vēdzeli bāzt?!
bet nu džeks laikam kārtējais pilsētnieks, nekad pēc vētras nav lasījis ezera bidenā atstātos voblerus kuriem pēc laika āķi nopūst un šie uzpeld, tieši tas pats notiek zivī, tas āķis ļoti ātri sadalās viņā, ja vēl kāds strīdēsies, ka traumas tādas, ka neizdzīvos, tad laikam nekad nebūs noķēris līdaku ar troiņiku vēderā, vai līdaku kurai nav puse žaunu, vai vēdzeli kuri apēdusi pirms laika aprauto sistēmu un ēsmu. it īpaši šitajā aukstajā ūdenī nevajadzētu būt nekādu problēmu
3.novembris 2014, 15:19 | links

Tāpēc es ieteiktu likuma grozījumu - jā ir pieķerusies zemmēra zive, bet atlaist bez āķa nav iespējams, tad atlaist to zivi nedrīkst..

fish_a_man, 3.novembris 2014, 14:56

Ka tik tad neiznāk situācija, ka pēkšņi stipri daudziem tie zemmēri bija "nu tā ierijuši, nu tā ierijuši...".
Neesam tik godprātīgi, lai šādu labojumu likumā ieviestu.
3.novembris 2014, 15:01 | links

kā jums liekas? Tas lielais naktenes āķis vai arī ne tik liels to zivi nenobendēs tuvākajā laikā..? ņemto vērā kā ieķeras āķis, man neliekas , ka viņš kādreiz varētu izkrist no vēdzeles gaļīgās mutes vai rīkles dobuma..
Un ja to zivi dabā apēd kāds cits dzīvnieks vai zivs, tāpat tas āķis ir kā tāds nāves nesējs citiem..
Tāpēc es ieteiktu likuma grozījumu - jā ir pieķerusies zemmēra zive, bet atlaist bez āķa nav iespējams, tad atlaist to zivi nedrīkst..
3.novembris 2014, 14:56 | links

vakar Liepājas kanālā-0
3.novembris 2014, 08:50 | links

Šodien Gaujā ap 33cm vēdzele uz pusēm pārgrieztu asarīti. Bija labas copes krēslā un tad līdz 7 kluss kā izlīda mēness tā mērs paņēma. Loms atbrīvots ar visu āķi :)
3.novembris 2014, 00:04 | links

Šodien kanālā ~17-21:oo 2,2kg un 600g, kolēģim menca 38cm + viena laba cope... Copēju uz renģi,karūsa+tārps.
2.novembris 2014, 22:49 | links

Lielupe, no 15:00- 22:00, 2 smukas mēra vēdzeles- 19:00 un 20:00, pēc tam klusums.

Līdz tumsas iestāšanās, copēju ar Nr.2 slieku un copju bija daudz, bet visas tukšas.. moš vajadzēja āķa lielumu pamainīt..bet varbūt tikai sīkie gramstījās. Ar tumsas iestāšanos copes apsīka un pārgāju tīri uz vēdzelēm.. nēģis bija nosacītā topā (nosacītā, jo tikai pie 2 tiku)
2.novembris 2014, 17:23 | links

Vakardien Gaujā Valkas tuvumā principā pilnīga nulle, divi mazi kurkulēni un vēl divas vājas copītes.
2.novembris 2014, 15:09 | links

Vakar Ventā....bijām 5ci!
Viena uz nakteni trāpijās!
Laiks bija pārāk labs...jāmēģina, kad paliks biki vēsāks.
2.novembris 2014, 12:27 | links

Pilnīgi iespējams, ka daļa no tiem grabinātājiem ir tieši nelieli zaņģuki, kā arī man piektdien gadījās! It sevišķi ja īsākas pavadas, zandarts neierij, bet nograuž ēsmu, vai beidzot izspļauj to ēsmu, dēļ savas kaulainās mutes tā arī neaizcērtoties! Vasarā nereti man tā gadījās ķerot zandartu uz zivs gabaliņiem, nelielā straumē.
2.novembris 2014, 11:14 | links

man uz to garneli un reņģi visu laiku kaut kas grabināja, bet nu tik nepārliecinoši... no 17-20 nullēē

chainsaw, 1.novembris 2014, 23:20

Visu laiku un nepārliecinoši grabina vēži :)

kola, 2.novembris 2014, 07:51

tās copes kur knapi knapi regulāri nograbināja uz to arī gribēju norakstīt, bet bija arī pārliecinošākas copes, mok resnie vēži :D
rekur mana pirmā oktobra vēdzele, paņēma uz pus raudiņu
2.novembris 2014, 10:52 | links

Zandarts paņēma uz reņģes gabaliņu ar nakteni, cope bija ļoti vāja, nācās piecirst!
Arī iepriekš tur redzēju, ka vēdzeļojot, kāds vietējais uz raudas gabaliņu ar slieku piecērtot izvilka nelielu zaņģuku!
2.novembris 2014, 10:15 | links

Piktdienas vakar, arī zem Ķeguma klusums, nosēdēju līdz 22.00, viena cope, un tas pat zemmēra zandarts!

vitenahemots, 2.novembris 2014, 09:33

Uz ko zandarts paņēma?
2.novembris 2014, 10:07 | links

Vakar uz 3 vīriem 3 vēdzelītes, tas viss Ventā.
2.novembris 2014, 09:47 | links

Vakar pierīgas ūdeņos no 16-22.00 4 copmani 3 zivis krasta no tām 1 mērs ap 50 cm, vairākas nerealizētas copes. Škiet ka vēļ apetīte nekāda, naktenieku iesūc mutē un sēž, kā sāc vilkt atspiežas pret kanti un nost ir, nju nervi netur gaidīt kamēr iesūks dziļāk,a ja zemmērs, kā atbrīvot.
nju bet tā teikt viss notiek.
2.novembris 2014, 09:33 | links

Piktdienas vakar, arī zem Ķeguma klusums, nosēdēju līdz 22.00, viena cope, un tas pat zemmēra zandarts!
2.novembris 2014, 09:33 | links

man uz to garneli un reņģi visu laiku kaut kas grabināja, bet nu tik nepārliecinoši... no 17-20 nullēē

chainsaw, 1.novembris 2014, 23:20

Visu laiku un nepārliecinoši grabina vēži :)
2.novembris 2014, 07:51 | links

Domatajs

Jap mēs.Kā jums veicās?
2.novembris 2014, 07:42 | links

Divi kurkuļi, vēl kādu stundiņu pasēdēšu.
2.novembris 2014, 00:20 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager