Nu Gaujā tak !
21.janvāris 2020, 13:08 | links
Edza1987 [21.01.20]: Šodien Gauja 4mēra vēdzeles no 17-23.00kurā vietā?
Piepe95 [18.01.20]: Kāds ir bijis Abavā uz vedzelem?Pirms Jaunā gada biju 4 reizes dažādās vietās, rezultāts apaļa 0. Var mēģināt ūdens līmenis tagad labs ja ir ticība vietai.
Mūsas upe ir pie Bauskas
Domaataajs, 15.janvāris 2020, 17:31
Lasīju, ka vēdzelei jāaug 7 gadus līdz KG. Protams, viss atkarīgs no augšanas apstākļiem, bet es ticu, ka + - tā arī varētu būt.
kristers24@inbox.lv, 15.janvāris 2020, 22:31
Varētu padomāt, ka Gauja ir vienīgā upe, kurā ir vēdzeles.
Cik ātri izaugs līdz kaut kādam svaram, ir atkarīgs no tā, kā konkrētā zivs barojas. Ņemot vērā to, ka vēdzele siltākā laikā ir mazaktīva, daži gadi līdz kilogramam LV apstākļos varētu sanākt. Sibīrijā tas varētu notikt ātrāk.
Ar ko atšķiras plēsējs no ūdra?
Domaataajs, 15.janvāris 2020, 19:42
Vien reiz tādai 3 kg līdakai maijā atradu 200 g vēdzeli iekšās,palielā ezerā, kuram cauri tek maza upe.
whoops, 15.janvāris 2020, 20:42
Bralitis [15.01.20]: Beidziet dirst speciālisti. Vēdzele jau nu toč nav tā zivs kas būtu sarkanajā grāmatā ierakstāma. Viņu ir interesanti ķert un vēl interesantāk ir tas ka par viņu praktiski nekas nav zināms. Ir tikai miljons teoriju bet reāli viena no vismazāk izpētītākajām zivīm. Katram ir sava pieredze ,sava teorija un savs ķeršanas stils . Un tas ka divkājainie (mājiens man) viņas izķer - nedirs !! Makšķernieks jau nu vismazāk samazina to populāciju. Vēdzeļnieki ir ļoti ļoti maz . Pirmo reiz pa 20 gadiem ir iespēja visu ziemu ( ja to var par ziemu saukt) viņas ķert un pirmo reiz tiešām var vismaz kaut kādus secinājumus izdarīt . Parasti tas viss paliek kā noslēpums zem ledus kārtas.Un par čakārņiem runājot tas vairāk mazajām upēm, kurās tādi koki ir. Un par gultni neko neesmu teicis, gultne var būt visdažādākā, tas pēc manas pieredzes
Viens gudrinieks te teica ka švaka peldētāja. Tu smagi maldies. Reiz redzēju kā vēdzele diezgan lielā straumītē kā torpēda no dzelmes parādījās un mailīti norija .
Nav arī viegls laupījums citām zivīm. Nekad neesmu līdaku kuņģos redzējis vēdzelīti.
Bedres ar nav noteicošais un akmeņi. Vēl joprojām nesaprotu no kurienes viņas izlien. Kur es makšķerēju nav ne atstraumes ne bedres . Ir pampaks upes vidū un straumes izgrauzta gultne . Smilšaina,zāļaina bez čakārņiem. tā kā visas tās teorijas kas piemērojamas citām upes zivīm nedarbojas uz vēdzeli .
Bralitis [15.01.20]: Beidziet dirst speciālisti. Vēdzele jau nu toč nav tā zivs kas būtu sarkanajā grāmatā ierakstāma. Viņu ir interesanti ķert un vēl interesantāk ir tas ka par viņu praktiski nekas nav zināms. Ir tikai miljons teoriju bet reāli viena no vismazāk izpētītākajām zivīm. Katram ir sava pieredze ,sava teorija un savs ķeršanas stils . Un tas ka divkājainie (mājiens man) viņas izķer - nedirs !! Makšķernieks jau nu vismazāk samazina to populāciju. Vēdzeļnieki ir ļoti ļoti maz . Pirmo reiz pa 20 gadiem ir iespēja visu ziemu ( ja to var par ziemu saukt) viņas ķert un pirmo reiz tiešām var vismaz kaut kādus secinājumus izdarīt . Parasti tas viss paliek kā noslēpums zem ledus kārtas.Lai jau tā būtu.. Vnk papēti kas ir vēdzele un tad runā. Vēdzeles ķermenis un spuru izvietojums tai neļauj ilgstoši atrasties lielā straumē un par to pārvietoties augšup. Tas nav lasis, karpa vai kāda cita zivs kuriem ir spēcīgi spuru pāri. Bet nu ko tur daudz strīdēties ar jums ekspertu un zinātnieku armiju. :)
Viens gudrinieks te teica ka švaka peldētāja. Tu smagi maldies. Reiz redzēju kā vēdzele diezgan lielā straumītē kā torpēda no dzelmes parādījās un mailīti norija .
Nav arī viegls laupījums citām zivīm. Nekad neesmu līdaku kuņģos redzējis vēdzelīti.
Bedres ar nav noteicošais un akmeņi. Vēl joprojām nesaprotu no kurienes viņas izlien. Kur es makšķerēju nav ne atstraumes ne bedres . Ir pampaks upes vidū un straumes izgrauzta gultne . Smilšaina,zāļaina bez čakārņiem. tā kā visas tās teorijas kas piemērojamas citām upes zivīm nedarbojas uz vēdzeli .