Vēdzeles

Ar ko un kā tās labāk ķert
Šodien uz vēdzeli no ledus, bijām ar fāteri pie upes 16:00 un praktiski uzreiz cope, pēc divām stundām man jau bija 2 vēdzelītes 38-40cm, viena 33cm un viens zemmērs, fāterim viens zemmērs...dabūju braukt 18:00 jau mājās...
11.janvāris 2011, 19:19 | links

Oi kas pa video! Tā vien gribas kādai lotiņai pa ļipu sadot:)
10.janvāris 2011, 23:08 | links

paldies, interesants video!
10.janvāris 2011, 22:06 | links

klejotāj---Noskaties --http://www.youtube.com/watch?v=n1GoLWt6iGE&feature=related-- varbūt no ta tev kautkas noder ;)!
10.janvāris 2011, 15:52 | links

Tev no tā kas mainās ? Jā, Henriju...
10.janvāris 2011, 15:18 | links

Roli, "Savā laikā vienu Rīgas puisi paņēmu līdzi uz vēdzeļu copi" Jansonu?
10.janvāris 2011, 15:14 | links

Labs video :) Vēl vairāk priecē, ka pie spēles un visām pārējām fīčām esmu nonācis tikai pēc personīgās pieredzes, neko neskatoties, bet eksperimentējot un galu beigās atrodot optimālāko spēli un mānekļus.
Ja uzmanīgi skatījies, tad redzēji, ka lielākā daļa ir aiz bārdas aizķeksētas, tas ir tas par ko jau rakstīju un par to meistarstiķi, ka vēdzele sagriežas ar asti pa priekšu- apsmējos :D, tas notiek tikai gadījumā, ja tā ir aizķerta anālās atveres rajonā.
Bet tā labs un pamācošs gabals :)
10.janvāris 2011, 12:18 | links

Te jau ir daudz, daudz plašāk http://video.mail.ru/list/agat103/1809/6555.html
10.janvāris 2011, 10:44 | links

kads varetu ielikt bildi, kādas izskatās tās bļitkas priekš vēdzelēm!!!
10.janvāris 2011, 10:44 | links

Mana pieredze rāda ka gaujā no ledus ar bļitku var nosirmot ne vēdzeli izvilkt,tai pašā laikā blakuscaurumos āķis ar fileju un viss notiek.
10.janvāris 2011, 10:41 | links

http://rutube.ru/tracks/3024985.html Šeit var apskatīties vēdzeļu bļitkošanu, žel nevaru vairs sameklēt Oltes vairākus raidījumus par šo lietu ...
10.janvāris 2011, 10:26 | links

tādi tie mānekļi ļurbām,šie tikai palielām straumēm.
10.janvāris 2011, 07:59 | links

Vēdzele bļitkai pret grunteni liek iekšā vienos vārtos, gandrīz vienmēr, vai tas būtu rudenis, ziema vai pavasaris . Rudenī pirmā cope sākās pēc tumsas, brīžiem dažas stundas janogaida, ziemā krēslā, pavasarī tumsā , bet visu nakti ...Ir izteikta viļņveida cope, ja ir vēlēšanās un laika to var katrs pārbaudīt.
Savā laikā vienu Rīgas puisi paņēmu līdzi uz vēdzeļu copi, noskatījāmies ka veči no laivas vēdzeles vilka , jāsaka spaiņiem , mums uz abiem tikai 2 :) Lūk tā ir cemmerēšana un tas periods nav ilgs .
9.janvāris 2011, 22:34 | links

Roļuk , bliez visu ko vien zini , viss noderēs , viss tiek likts aiz auss , kā saka - mūzu dzīvo , mūžu mācies .
9.janvāris 2011, 22:24 | links

Ko vēl vajag par vēdzeli pastāstīt ? :)) vakar ar vienu vēdzeļu "mīli" izrunājos , upe tek pagalmā :) , ja ko nezināšu fāterim varu uzzvanīt :))
9.janvāris 2011, 22:19 | links

Tad nu par visu pārjejo----- lielāko daļu bļitkošanu saista ar maksķerēšanu no ledus, to nevar attiecināt uz vēdzelēm, esmu bļitkojis daudz no kugu piestatnēm(rudenī, pavasarī), laivām, nav gadījies nevienu aizcirst...Kad šīs (mana pusē) dodās uz nārstu ,(pirms ziemassvētkiem) tās guļās uz bļitku (protams ne vienmēr)... ticama teorija--tā pat kā stagars tas aizsargā savu nārsta vietu, pastāv uzskats ka tāpēc vēdzele ļoti labi ņem uz ķīsi, jo tas nārsta laikā izēd vēdzeļu ikrus...Nārsta laikā vēdzele neņem(slikti ņem), izņemot nārsta vecuma nesasniegušos (pārsvarā mazie papucīši, jēb pēpuki)...Pat tagad vēdzeles grābj trijžuburi pilnu muti, protams gadās arī kadu aizcirst...Viss ir atkarīgs no rīka, ja esi cemmerists , tad jau vienalga kadu zivi tu aizcērti ...Tēvs gadus 50 vēdzeļojis, šodien bija izbrīnīts par sīkaļu daudzumu, tas priecē, paaudze atjaunojās.
9.janvāris 2011, 22:06 | links

Tatad sākšu ar copes atskaiti, šodien izgāzos tikkai viena :) , comam 5, fāterim 7 , bija arī mēri :) , protams lielās aizgāja, bija ticami pieradījumi, nolauzts āķis...man "lielās" vieta iznaca ārā norauts svina klucis ap 200gr :) Lielakā daļa uz klasisko bļitku bija grābušas ar muti, nomainot rīku trapījas arī aizcirst ...
9.janvāris 2011, 21:56 | links

Vēl interesanta lieta, ka bez filejas uz āķa vari raustīt stīvs palikdams- nekas nenotiek. Tāpat tā fileja laiku pa laikam tiek arī norauta, tātad kāds kaut ko arī ēd :), bet domāju, ka tie ir mazie tēviņi, kas vēl nav nobrieduši nārstam, jo parasti tās copītes ir knapi manāmas, velc ārā- āķis tukš, atliek vien nobrīnīties, kā to var tik filigrāni notīrīt :)
Otrs, pārsvarā uzraujas papi, mammas ļoti reti, bet ja trāpās, tad ir ko vilkt :) Lieluma attiecības vairums gadījumu 1-3 vai pat 1-5.
9.janvāris 2011, 21:26 | links

Puikas gados mēs tādā veidā no krasta mazā upītē ķērām
9.janvāris 2011, 20:19 | links

Piekrītu eMKam, ka nav viss tik vienkārši, pareizāk sakot skaidrības nav nekādas :) Cik speciālistu tik viedokļu, pie tam šo frāzi es attiecinu uz visu pasauli (vēdzeļu areālu). Ir pilns ar večukiem, kas savā upītē velk un ir baigie guru, bet tā nav visaptveroša teorija. Kaut vai par to, kāpēc vēdzele guļas virsū bļitkai? Jūs domājat viņa neatšķir dzīvu ēsmu no nedzīvas vai organisku ēsmu no neorganiskas. Es personīgi domāju, ka jau pa gabalu redzot, ka bļitka nokustas vēdzele tuvojas, bet viņa nav droša, ka tas ir ēdams, jo tas taču bleķis! Bet kustas! Kustēties var tikai kaut kas dzīvs. Tajā brīdī, kad bļitka guļ nekustīgi uz grunts vēdzele to aposta ar ūsu un jūtīgajajām krūšu spurām. Tā arī aizcemmerējas. Citreiz viņa stāv blakus un domā (jā domā!!!) ko darīt, bet šis ņēm un noraustās. Nu ko, vēdzele drošības pēc pakampj... un tad āķis mutē. Par to vai ļurba ēd nārsta laikā vai nē, es arī esmu lasījis pilnīgi pretējas domas. Piemēram, pēc nārsta lielās mammas aprij tēviņu, kas pagadās tuvāk mutei :))) un daudz ko citu, bet nav man spēka tik daudz rakstīt :)))
9.janvāris 2011, 19:42 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager