Vēdzeles

Ar ko un kā tās labāk ķert
Nu ja ka viļņveidīga, pie tam vēl ir bijis, kad ņem tikai tajā brīdī kā parādās nokrišņi, kā mākonis aiziet, tā copes nav ...Šodien Vakarā laiks noskaidrojās un varēja zvaigznes vērot, pārliecinājos ka vēdzele nav aktīva, kad kāpj atmosfēras spiediens...Var jau sēdēt līdz 22 tad līdz 2 un tad līdz 7 :))
7.janvāris 2011, 21:52 | links

Es arī esmu novērojis ka vēdzeļu cope ir viļņveidīga , līdz rītām ir kādi 5 copes viļņi , bet labi , ne man vecus bukus mācīt .
7.janvāris 2011, 21:47 | links

Dīvaini, vakar ap 20:00 beidzās cope :)))
7.janvāris 2011, 21:42 | links

Roli :) ap 20iem tikai cope arī sākas :)
Parasti ir tā - ja ap krēslas iestāšanos dabū kādu zivi vai copīti, tad nekur meklēt iet nav vērts, var ar večiem uzsist klačinu, padzert tēju, kādu gramu kā stiprāka :). Ap astoņiem visiem iestājas pagurums, liela daļa notinās, nav šizofrēnisko lukturīšu spīdinātāju, un tad pasākums var sākties un līdz 23iem. Vēlākais esmu no ledus vilcies nost ap pusvieniem.
Gaisma un trobele tai zivij nepatīk :), esi atradis vietu, tad pa necopes brīdi sacaurumo ledu 2-3 m2 platībā, ar intervāliem 1m no ālinģa līdz ālinģim, aizzīmē, lai kāds mudaks tur neiedomā iesēsties un pacietīgi dragā. Un būs, ar garantiju būs...tikai kā jau teicu, max samazināt lukturu spīdināšanu un tusēšanos virs ledus :)
7.janvāris 2011, 21:31 | links

Šovakar ne piesitiena, tā līdz 20:00 nonīku uz upes ledus :)
7.janvāris 2011, 21:15 | links

Tā, šovakar ar čomu nolēmām aizbraukt vēdzelēs, ta kā abiem apstākļi ļāva tikai vakarpusē atbrīvoties, tad sanāca braukt nakts melnumā , klāt vēl pamatīgs putenis , brr...:) Pie upes bijām pirms 18:00, kur īsti bijām nevarēja saprast , kaut gan vietas zinājām kā piecus pirkstus :))
Pirmie āliņgi un čomam jau mērs uz ledus , tad nu pienāca mana kārta, pirmais zemmērs, copju daudz, pa retam kāds rupjāks uzsita, viens āķi biku palieca, bet līdz 21:00 man 3 vēdzelītes, viena mēra, ( visas peld tālāk )....Cik copmaņu nāca papļāpāt ( Liepājniekiem pierasta lieta), tad super-puper vietā neviena piesitiena, arī pārējiem labi ja kāds knapmērs...
6.janvāris 2011, 22:09 | links

Kilka , zinu , nezinu kas tieši notiek manā mīļajā Bārtā , tagad man tā ir ļoti tālu no manis .
28.decembris 2010, 22:18 | links

Likās jau ka par Bārtu interesējies ...ezerā neviens tagad neķer vēdzeles....
28.decembris 2010, 22:15 | links

roluks7-ap kuru vietu iet runa! (super-puper) vai neritiga! doma aizlaist uz Liepaju, varbut sanak laiks aizlaist ar uz copi! Un ezeraa nau proveta vedzele?
28.decembris 2010, 22:02 | links

Nevar piebraukt pie super -puper vietas ....pāris km nevaru noiet lai apmierinātu savu un Jūsu interesi, bet "neriktīgās" vietās pa kadai vismaz pirms svētkiem izvilka ....
28.decembris 2010, 21:23 | links

gintsgg - tu nezini, kas notiek ar vēdzelēm upē ledus periodā? ;)
28.decembris 2010, 21:14 | links

Mani arī tas interesē .
28.decembris 2010, 21:12 | links

kas notiek tagad ar vedzelem Bartas upe?
28.decembris 2010, 17:56 | links

urmass tad sanak kad peipi udas ziema nevar likt?
20.decembris 2010, 10:23 | links

vēdzeles Peipī ķer jebkurā dziļumā.sākot no krasta un beidzot ar lielajiem dziļumie.noteicošais nav dziļums,bet atrast šamo karataku.tās visbiežāk uzturāsakmeņainās vietās.ķer ar blitku,jo dzīvā ēsma ziemā Peipī esot aizliegta!
:)
19.decembris 2010, 20:02 | links

kada dziļumā ķer Peipusa ezerā vēdzeles.? un uz ko?
19.decembris 2010, 19:59 | links

Vispār ķīsis ir laba ēsmas vēdzelēm .
19.decembris 2010, 17:25 | links

vēdzeles copēju piecus gadus bet uz ķīša neesmu noķēris ,tas Ventā
19.decembris 2010, 11:16 | links

Daudzas smukas vēdzeles ir noķertas uz ķīšiem un vietās,kur tie ir,pašam 1.2 kg uz ķīša,paziņām pārītis virs 2 kg un kilo virs ar turpat uz spuraiņa,zināms,ka rauda,asaris ar nesmādē ikrīšus.tas par Salacu;)
15.decembris 2010, 17:11 | links

Vēdzele jau nav labāka :) Tā tā pat ikrus izrij, vienīgi uz viņas laiku nav daudz to nārstojošo:)
15.decembris 2010, 16:43 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager