Makšķerēšana jūrā

Vienkārši pēc mūsu pašu datiem un arī zinātniskajā literatūrā minēts, ka Baltijas jūrā šie izaug vislielākie, bet max garumi ir ap 25cm.
27.aprīlis 2013, 12:56 | links

Par rekordiem man neprasiet, par tiem es neko nezinu - nav mans lauciņš.
27.aprīlis 2013, 12:54 | links

Atšķirībā no rotana, kurš ekoloģiski uzvedas samērā miermīlīgi un nekādu postu vietējām sugām nav atnesis, situācija ar Neogobius ir pilnīgi pretēja. Tā ir gan ekoloģiski, gan uzvedības ziņā ļoti agresīva suga, kas spēj izspiest vietējās sugas. Ir pazīmes, ka šāds process jau varētu notikt pie Papes, Liepājas, kur plekstu daudzums iet uz leju kopš Neogobius ir savairojies. Priecāties patiesībā galīgi nav par ko.
27.aprīlis 2013, 12:53 | links

Buruny es kautko nesaprotu, vai arī šis zivs rekords Latvijā jau ir reģistrēts un atliek tikai to mēģināt pārspēt?
27.aprīlis 2013, 12:50 | links

Jūras rotans..:-)
27.aprīlis 2013, 12:47 | links

Par pēdējo Buruny postu varu piebilst, ka 2012.gada pavasarī nedaudz pirms Užavas, kur ir izteikti akmeņaina grunts un pavasarī tiek ķertas vējenes, šie apaļie bija vairumā. Arī piekrastes zvejnieku tīklos pavasarī tie lien uz nebēdu. Tā kā secinājumus izdariet paši.
27.aprīlis 2013, 12:47 | links

Droši vien, ka var... Max garums Baltijas jūrā ir ap 25cm (vecums 6-7 gadi) maz ticams, ka atradīsies kas būtiski garāks par to.
27.aprīlis 2013, 12:46 | links

Cik noprotams tad jebkuru noķerto apaļo varu pieteikt kā jaunu rekordu? Vai Latvijā rekordu reģistrā šāda zivs tiks iekļauta? ;0
27.aprīlis 2013, 12:43 | links

Jā, un par viņu sastopamību. Pirmo reizi Latvijas ūdeņos atrasts 2004.gadā pie Liepājas un 2005.gadā pie Rīgas. Nu jau sastopams visā atklātās jūras piekrastē, īpaši daudz tur, kur ir cieta, akmeņaina gultne vai pie moliem. Smilšainās vietās to ir salīdzinoši maz. Sastopams arī Rīgas līcī pie Rojas, Engures, droši vien arī citur, kur ir piemērots biotops, bet līcī izplatība pagaidām nav pētīta, jo tam nav līdzekļu.
27.aprīlis 2013, 12:41 | links

Šo sugu sauc apaļais jūras grundulis (Neogobius melanostomus, angliski - Round goby) un no sistemātikas viedokļa, tas nav "jūras bullītis". Radniecīgs melnajam jūras grundulim, kas ir reta suga Latvijas piekrastē un pēdējo 3-4 gadu laikā nav manīta. Nosaukums "bullītis" apaļajam jūras grundulim ievazāts no krievu valodas un šīs sugas dabiskā izplatības areāla Kaspijas un Melnās jūras apgabala, kur to sauc "бычок". Baltijas jūrā ievazāts ar kuģu balasta ūdeņiem 90to gadu sākumā Gdaņskas līcī.
Droši vien esat ievērojuši, ka zivs sastopama gan gaišā, gan tumšā krāsā - gaišās ir mātītes, tumšie - tēviņi.
27.aprīlis 2013, 12:33 | links

Ansim. Ventiņos šo zivtiņu var savilkt vairumā un izmēri arī priecē, bet tā kā neko nezinu par tās gastranomiskajām īpašībām, tad kaķis drīz būs pārēdies. Pagaidām minēto zivi ķeru tikai tāpēc, ka Ventā noķert mani interesējošu zivi ir pagrūti un butes pavasarī slaktēt arī neredzu jēgu(plānas, ūdeņainas). Noteikti arī no mola iespējams šo zivi noķert, bet tad ir nepieciešami atbilstoši laika apstākļi-pēdējās dienās nepatīkami zēģelē.
Buruny, ko gribēji panākt ar mana raksta pārkopēšanu?
27.aprīlis 2013, 12:31 | links

Jautājums gudrajiem ihtiologiem.
Tie buļļi, ko tagad vairumā var noķert jūrā un upju grīvās ir melnais jūras grundulis vai četrragu buļļa zivs vai tomēr kāds trešais variants, kurš rekordu tabulā nav ietverts? Pirms gadiem pieciem šādas zivis Ventā nebija, bet tagad var ķert visa gada garumā. Vakar izdevās piemānīt vienu uz 200-250gr., bet diemžēl nenosvēru un neizmērīju.

SANDIJS, 27.aprīlis 2013, 08:47

Tie buļļi, ko tagad vairumā var noķert jūrā un upju grīvās ir melnais jūras grundulis vai četrragu buļļa zivs vai tomēr kāds trešais variants, kurš rekordu tabulā nav ietverts? Pirms gadiem pieciem šādas zivis Ventā nebija, bet tagad var ķert visa gada garumā. Vakar izdevās piemānīt vienu uz 200-250gr., bet diemžēl nenosvēru un neizmērīju.

SANDIJS, 27.aprīlis 2013, 08:47
27.aprīlis 2013, 12:22 | links

Tad jau canāk, ka bullīšus var braukt ķert uz Ventspili? Nez vai tie bullīši dzīvo arī pie Ovīšiem un Mazirbes?
27.aprīlis 2013, 12:18 | links

27.aprīlis 2013, 08:47 | links

Kamēr visi cepas, par līdaku nārstu un liegumiem, varbūt kāds var padalīties ar info, kas notiek ar butēm?
gribētos nākam nedēļ uz Kolku izskriet...

Meisters, 23.aprīlis 2013, 14:39

Zināšanai-pagājušo svētdien Kolkā-nevienas butes, kaut gan laiks bija ļoti pat labs, vējš arī neliels...bet tas pagājušo svētdien:)
25.aprīlis 2013, 06:33 | links

Sharps, bute ir (uz grunteni); mencu - ja palaimēsies varēsi kādu notvert; vējenes vēl jāpagaida līdz maija vidum (viss atkarīgs no laikapstākļiem). Populārākā ēsma garnele, reņģe.
Piezvejā varēsi savilkties jūras buļļus :)
Ja gribas, lai buļļi copi nečakarē, ieteiktu laisties uz jūras malu, nevis uz molu, tur viņu mazāk. Piemēram - Ziemupe, Jūrkalne ;)
24.aprīlis 2013, 18:02 | links

Plānoju uz šo sestdienu svētdienu laist uz Liepājas ziemeļu molu. Kā tur tagad izskatās butes, mencas, vējenes. Uz ko vējenes ņem ja ņem. Butes uz ko - grutene? ēsmā -krevete? Varbūt jūras tārpu kāds provējis?
24.aprīlis 2013, 17:16 | links

Šogad vējeņu nebūs,Edgar81, vari pat nemēģināt izzīlēt, kas tām garšo...
23.aprīlis 2013, 22:20 | links

Ja negribi tad neķer mums kam tas interesē vairāk paliks!Un gaļai nav ne vainas!Tu domā,ka es ar saviem pāris kātiem jūru sausu pataisīšu,kkāds murgs,vai es kadu likumu esmu pārkapis ja butes tagad ķeru???
23.aprīlis 2013, 21:40 | links

Vakar 7kg.šodien 8kg.izmērs labs un biezums ka kurai pārsvarā normals, jo visas nav vel iznarstojušas,copeju no rita 8.00 lidz 11.00 pec tam baigais pūtiens sākās.Tas Liepājas pusē.
23.aprīlis 2013, 19:18 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager