Pravietis [13.10.19]: Jūra sāk ik pa brīdim atvērties, plekste arī, bet vai tas notiks šodien, rīt, tas ir jautājums, jo viļņi šobrīd ir iespaidīgi pat līcī....., tas ir bez visa tā, vai ir zāle un straume un vai, ūsaiņi noturēsies pret stihiju. Saku ko redzēju. Lielupes lejtecē sēdēja viens vientuļš makšķernieks - fīderists bez savācējtīkliņa un viens sacerējies aktīvists spiningists. Lai daba iztrakojas, mums jāpagaida, es labāk šobrīd ieņemu pa sotakam komplektā ar " norvēģu nacionālo fileju ". :),:).
Norvēģu galdi ir ēdienu pārbagāti gan svētkos, gan ikdienā. Lielākais kuriozs gan ir tas, ka pēdējos gados nacionālajiem ēdieniem arvien sīvāku konkurenci veido tako un pica!!! Pēc pašu norvēģu veikto ēšanas paradumu aptaujas rezultātiem, pica – kļuvusi par vienu no populārākajiem ēdieniem teju pat Ziemassvētkos! Norvēģijā uzturā ļoti lielos daudzumos patērē gaļu un zivis, šie produkti galvenokārt arī veido nacionālo virtuvi. Esot Norvēģijā, noteikti ir vērts iepazīties ar tradicionālajiem ēdieniem, piemēram – fårikål. Burtiski tulkojot – auns kāpostos. Ēdiena nozīmīgumu pasvītro fakts, ka tam ir arī sava īpašā svinamā diena – septembra pēdējā ceturtdiena ir Fårikål dag. Aitas gaļas ēdieni Norvēģijā ir populāri, piemēram, Ziemassvētku laikā ir vērts nogaršot pinnekjøtt. Vēl kāds senākas izcelsmes ēdiens – Smalahove – aitas galva… Diezgan dramatiska izskata ēdiens – uz šķīvja pasniegta aitas galvas puse, turklāt ar visu aci!
Norvēģijā jāpagaršo – klippfisk. Tās izcelsmei ir ļoti sena tradīcija. Klippfisk svaigā gaisā kaltēta mencas fileja. Šī ir viena no zināmākajām eksporta precēm.
Ziemassvētku garajā sezonā bieži galdā tiek celta lutefisk – sārma zivs. Specifiska ir tās gatavošana uzglabāšanai, ēdiena pagatavošana un, protams, garša!