viksviks. Es makšķerēju pie nogremdēta kuģa vraka ap 8 km no Pāvilostas. Starp citu, esmu dzimis un dzīvoju Zemgalē. Nestrīdēšos, bet man šķiet, ka gan doršai, gan stintei ir vācu izcelsme. Ne asakas!
skiperis, 1.septembris 2019, 06:33
Var Tev piekrist, tādēļ, ka 16.,17.gadsimtos Suitu etniskajās apmetnēs pirmie ienāca vācieši, vēlāk poļi. Tā kā būs vien kārtējo aizguvumu Suiti ieguvuši droši no Vācieša. Vācu valodā rakstās "der Dorsch". Eiropiešu ieceļotaji (iekarotāji) tā izglītojuši latviešu apmetnes senatnē, ka nevar saprast, kurš vispār ir latviešu vārds. Interesanti cik % vārdu ir aizguvumi un atvasinājumi no svešām valodām, tādu vārdu ir bez sava skaita. Palasot materiālus noskaidroju, ka tieši Suitu etniskie latvieši aizgūto vārdu - "dorša" sāka izmantot pirmie, un tikai vēlāk tas ieguva izplatību aiz Alsungas, Gudenieku un Jūrkalnes pagastu robežām, skatoties pēc šīs dienas teritoriālā iedalījuma. Tu jau esi lielākais CL "doršinieks", tādēļ vaina par šī vārda izplatību laikam jāuzņemas Tev. :),:). Lai veicās un nākošgad nebūtu jāpārkvalificējas.