Makšķerēšana jūrā

Sveiki vīri, jautājums,ir jēga braukt butes brīvdienās, Miķeļtornis, Jaunciems, neesmu baigais jūras copmanis , tāpēc nerubiju kas tur ar tiem vējiem un visu pārējo
16.septembris 2022, 16:33 | links
 
Sveiki, biedri! Kāds šobrīd sēž pie jūras un var padalīties ar laikapstākļiem un visu pārējo?
16.septembris 2022, 12:09 | links
 
Sveiki. Kāds nezin info vai saiti uz elektriskajiem nakts spīdekļiem priekš spicītēm?

peka1, 13.septembris 2022, 13:15


Fishing discount šitie ar visām baterijām pa piecīti ir dabojami. Spīd lopā, tārpus var likt uz āķa viņu gaismā.
16.septembris 2022, 09:35 | links
 
Es biju aizvakar Ovīšos , pa dienu nekas neķērās, kā sāka satumst tā parādījās cope, visu vakaru un nakti ņēma, bet ar uznācieniem, no paikas plekstēm man bija līdzi brētliņa, renģe, breksis, rauda, un garnele, garneli ņēma vis sūdīgāk, bet breksi un raudu ņēma uz urrā, zivju gabaliņus nemarinēju, es nekad iepriekš neesmu ķēris plekstes uz brekša fileju, bet plekstei tā iegaršojās, es ar senci kopā saķeru 13kg, bet varēja būt vairāk, brauciet un ķeriet, galvenais lai laikapstākļi ir normāli, es lielā vējā uz copi nebraucu, man besī stiprā vējā būt pie jūras, bet katram savs, bet process vienkārši burvīgs, ne asakas visiem :)
15.septembris 2022, 01:59 | links
 
Ir kāda jēga šanīs brīvdienās braukt? Varbūt bute neņemj tik labi vel?

kastjan666, 14.septembris 2022, 18:48

Nav jēga braukt, tik labi vēl nejem. Uz ballēm ar neej, Tavu "veceni" kāds cits pajems, sēdi internetā un zondē to "laimīgo dienu". Cope būs, kaut kad ar garantiju, arī ķerot zivis propilkos :D
14.septembris 2022, 23:49 | links
 
nelietotaajs [19:14]: Taisnais [13:22]: Sveicināti. Kā notiek to garneļu vārīšana, cik ilgi? Vāra lai labāk uz āķa turās vai ir vēl kāda nianse? Svaigs ķiplos der aromam, vai tas var kļūt par traku ar kaut kādā brīdī?

peka1, 14.septembris 2022, 12:59

Vārīta un nevārīta garnele ir atšķirīgas lietas. Gadās, ka vienu ņem , otru neņem. Jābūt līdzi abām. Nav paziņu, kas vārītu. Veikalā ir visi iespējamie vārīto garneļu kalibri. Viss atkarīgs no āķu izmēra ar kādu copē un daudzuma cik kabini virsū. Neesmu ievērojis, ka jūrā ķiploks būtu bijis par daudz. Ir bijuši gadījumi, ka ķiploku nemīl. Pārdošanā ir krabīšu un citi atraktori. Atkarībā no copes vietas piekrastē, veidoju uz āķa ēsmu kokteiļus. Izmantoju minimums 5 ēsmas.Vai WD-40 vairs neizmanto ka atraktantu?:D
Un raķetes jāņem līdz, amerikāņi uzbruks

Abavnieks, 14.septembris 2022, 19:38


Palasoties šito, mati ceļās gaisā, cik nu vēl atlikuši..
Stulbākajai zivij pasaulē tagad vajag vārīt cept un marinēt garneles... vēlams kādu tonnu ķiplokus ietest no laivas, tā kārtīgi - lai ar garantiju plakanā būtu...
ej tak tu nost...
Tad moš ņems...
14.septembris 2022, 21:43 | links
 
visiem tik uzlikt uz paplātes ,brauciet meklējiet ,es nevienam neprasīju , braucu meklēju
14.septembris 2022, 21:29 | links
 
Vecīt, vienkārši brauc un strādā, un skaties uz vietas. Šodien zivs ir, rīt nav un otrādi, no rīta ir, vakarā pilnīgs tukšais.
Jūrkalnē varētu būt biezākas butes nekā Liepājā, tīri teorētiski, katrs gads ir savādāks
14.septembris 2022, 20:54 | links
 
Uz Liepājas ziemeļu ir vērts braukt? Vai Jūrkalnē tomēr ir vairāk rezultātata?
14.septembris 2022, 20:38 | links
 
Batlers [14.09.22]: Uzlkasi butei galdu tad jau būs, tikai distancē janoklipse,,,biju pagājušās brīvdienās Lūžņā pāris tik dabuju ar visu galda uzsklāšanu! 200 km negribās tāpat vicot uz vienu galu
..
14.septembris 2022, 20:27 | links
 
Uzlkasi butei galdu tad jau būs, tikai distancē janoklipse,,,
14.septembris 2022, 19:51 | links
 
nelietotaajs [14.09.22]: Taisnais [13:22]: Sveicināti. Kā notiek to garneļu vārīšana, cik ilgi? Vāra lai labāk uz āķa turās vai ir vēl kāda nianse? Svaigs ķiplos der aromam, vai tas var kļūt par traku ar kaut kādā brīdī?

peka1, 14.septembris 2022, 12:59

Vārīta un nevārīta garnele ir atšķirīgas lietas. Gadās, ka vienu ņem , otru neņem. Jābūt līdzi abām. Nav paziņu, kas vārītu. Veikalā ir visi iespējamie vārīto garneļu kalibri. Viss atkarīgs no āķu izmēra ar kādu copē un daudzuma cik kabini virsū. Neesmu ievērojis, ka jūrā ķiploks būtu bijis par daudz. Ir bijuši gadījumi, ka ķiploku nemīl. Pārdošanā ir krabīšu un citi atraktori. Atkarībā no copes vietas piekrastē, veidoju uz āķa ēsmu kokteiļus. Izmantoju minimums 5 ēsmas.Vai WD-40 vairs neizmanto ka atraktantu?
:D
Un raķetes jāņem līdz, amerikāņi uzbruks
14.septembris 2022, 19:38 | links
 
Ir kāda jēga šanīs brīvdienās braukt? Varbūt bute neņemj tik labi vel?
14.septembris 2022, 18:48 | links
 
Sveicināti. Kā notiek to garneļu vārīšana, cik ilgi? Vāra lai labāk uz āķa turās vai ir vēl kāda nianse? Svaigs ķiplos der aromam, vai tas var kļūt par traku ar kaut kādā brīdī?
14.septembris 2022, 12:59 | links
 
:))))) Komatiņi neielikās savā vietā. Ledusskapi uz jūru neņemu :)))), bet kas gribēs saprast tas sapratīs. :)))))
14.septembris 2022, 12:21 | links
 
Ķiploks nav domāts kā oksidants un lai aizkavētu produkta bojāšanos. :))))
Ķiploks domāts kā aromāts, jo sen jau zināms, ka daudzām zivīm, pie auksta ūdens, ir tendence pavilkties uz ķiploka smaržu. Esmu daudz par šo tēmu rakstījis un attiecībā uz baltajām zivīm šis aromāts ir ļoti labi, pat izcili, nostrādājis arī siltā ūdenī. Uz buti esmu iepriekš mēģinājis, bet iemaisot svaigu reņģi ķiploka gabaliņos. Nekāda īpaša starpība starp garneli nav bijusi piefiksēta, bet šad, tad jau der kaut ko pakārtot vai atkārtot. Šoreiz reņģe bija sasaldēta un vienkārši no veikala. Atkausēju tikai līdz tam momentam kad atdalās plānā sasaluma kārtiņa. Reņģi gabaliņos griezu tikai pie jūras un ledusskapī, pie + 5 grādiem šādi iemarinēta reņģe var "nodzīvot" arī nedēļu.:)))). Šajā sakarā ir vēl nianses. Eksperimentēt nevienam nav liegts un tad padalies!
14.septembris 2022, 12:18 | links
 
Sveiciens copmaņiem! Lasu pēdējās atskaites no Makšķerēšana jūrā un saprotu, ka būs jāuzraksta arī man atskaite kaut gan viss smalkāk, precīzāk un par plekstu copi, vispār, būs aprakstīts manā kārtējā rakstā CL oktobra numurā.
Mēs ar kolēģi uz plekstu copi bijām 12.09 no plkst.14 līdz nākamās dienas, pareizāk nakts, plkst 2.
Copes vieta Ovīši. Ēsma vārītā garnele un ķiploku pulverī 3 dienas noturētas reņģes. Uzreiz pateikšu, ka abas ēsmas nostrādāja ļoti vienādi. Kopumā 12 h uz 4 kātiem 78 gab. Kopējais svars 19,4 kg. Labākais copes laiks starp plkst. 21 līdz pusnaktij. Tad cope sāka lēnām apsīkt. Praktiski uz braukšanu projām tā "nobeidzās" pavisam. Distance.....pie kājām 70 cm dziļumā. Mēģināju arī ar iebrišanu un lai cik tas nebūtu savādi tad jo tālāk izdarīju iemetienu, jo mazāka izmēra butes ķērās, un tam ir arī izskaidrojums, bet par to visu oktobra CL numurā.
Lai veicas un ne asakas!
14.septembris 2022, 08:00 | links
 
peka1 [13.09.22]: Sveiki. Kāds nezin info vai saiti uz elektriskajiem nakts spīdekļiem priekš spicītēm?

Es aliexpres sūtiju šādus un papildus jāpasūta baterijas
13.septembris 2022, 23:43 | links
 
zivjulauva [13.09.22]: Kas notiek ar butem? Sēžu Jūrkalne, no butes ne miņas.

butens, 13.septembris 2022, 11:13
Es ar no tiem Dobelniekiem... :) jūra atkāpusies, ar brienamtērpu līdz pat 50m vietām var iebrist. Naktī brienot dibenu varēja redzēt līdz pat aptuveni 1,2m... Respektīvi- viļnu nebija un plus mēness apgaismoja. Zvejnieku tīkli arī no rīta esot bijuši praktiski tukši (mazliet parunājāmies). Rezultātā katrs pa 10 butēm un dažām pusbutītēm saskrāpējām. Netrāpījām uz laika apstākļiem...
Es, vēl no rīta tikoo cēlies redzēju ka jūs bijāt pie auto un domāju pieet aprunāties kā beidzās jums tur cope, pie sevis nodomāju vai daudz zaudēju ka nepaliku līdz rītam pie jūras, un kad modies, skatījos ka tīkli ar bija izcelti, tad jau skaidrs neko ne palaidu garām, šoreiz gan necope, bet jūras gaiss pietiekami noķerts un viss super, tādas dienas pie jūriņas
13.septembris 2022, 19:49 | links
 
Peka1;Fishingdiscontā tirgojas 2,50gab....
13.septembris 2022, 14:28 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager