Bebra kungs.Pa lielam jums noteikti ir taisnība. Manis paša personīgā pieredze un informācija par butēm līdzīga.Pagājušā gadsimta 80. un 90- tajos gados strādāju citā kompānijā un ir nācies tralēt arī līcī.Jā,līcī butes trāpījās.Nelielas,bet treknas.Par skaitu nav jēga runāt,atsevišķi eksemplāri.Pie manis strādā cilvēks,kurš tad kad nav jāiet lieijūrā, zvejo piemājas ūdeņos.Oficiāli,ar licenzi.Tur tādu zeperu daudz.Centrs - Ragciems,Lapmežciems.Nu zvejo uz vienu pusi līdz Mērsragam,uz otru pusi līdz Lielupei.Nu kā es saku tie zēni brauc ar vašbļodām.Nu es vienmēr uzjautāju par zveju līcī. Nu tā,profesionāla interese.Kaut kur mēnesi atpakaļ sazvanījāmies.Nu vēl atvaļinājuma laikā.Viņš teica,ka ļoti daudz butes.kaut kā īsti nepievērsu uzmanību.Šorīt redzēju jūsu komentārus.Tā kā šodien uz kuģa tikos ar to cilvēku.nu jāuzprasa cik tas ir -daudz.Varbūt tas ir 10 zivis un nav vērts muti dzesēt.Atbilde - vienā reizē apmēram 600 butes.Pārsvarā plaukstiņas,apmēram piektā daļa lielas pat pēc jūras mēriem.Es šokā.Viņš- mēs arī.Prasīju par attālumu no krasta un dziļumu.Dziļums apm. 2m. Attālums - viņi tīklus nevar likt tuvākpar 100 m. Bet noteikti zivis ir arī tuvāk.Aizmest no krasta var?Ar iebrišanu noteikti.Labāki lomi,ja nopūš ziemeļu virziena vēji.Ar dienvidaustrumu vēju zivju vispār nav.Lūk tādi brīnumi.Viss plūst viss mainās.Varbūt kādu ieinteresēs pārbaudīt.
30.augusts 2022, 15:36 |
links