Jautajums: Kā līdakas ķerās Gaujā??? Cik lielas svara ziņā?
Atbilde: Līdaka ir pati populāraka zivs Gaujā. Makšķerēju Gaujā jau 16 gadus. Ķeru ar viss ko tikai ir pie rokas. Pati pedējais bija gumijzivtiņas ne mazāk par 10 cm. batās ar melno muguru un dzeltenas ar sarkano muguru. Tie divi ir favorīti bez šaubām. Tikai āķi vajag neaizķeramie, tad var iemest kur gribi un lēnām velkt. Par izmēru teikšu šo, Gaujas standarts ir 500-600 gr. bet ja paņēmt zivtiņu lielāku tad var noķērt ko labu. Ķērām līdz 11 - 12 kg. gabalā.
Sveiki!Ja brauc laiva un airē un palaiž gumijas zivtiņu daudz tālāk vai var kaut ko labu saķērt???Ir kau kas saķēris kādu lomus?
Kādas krāsas gumijas zivtiņas labak derēs vasarā saulaina laika un tumšā laikā?
mmmm Lilaste man ar baigi patīk! šogad tur ķēru uz rappalas vobleriem, kuriem krāsojums spilgi sarkans ar melni/zilganām svītrām! vēl uz zaļas gumijnieces gāja labi!
Drīzāk jau jāmēģina citi vizuļi.Piemēram, es pārsvarā makšķerēju lilastes ezerā, un šogad tur nestrādā neviens no vizuļiem uz kuriem pagājušogad vilku līdakas.
es vispār vairs babītē neķeru! agrāk ļoti patika, tagad vars ne! tīkli krustu šķērsu savilkti, un tāda sajūta ka zivis arī visas pazudušas! nu neko nevar noķert! agrāk uz oranžā mūdzīša nāca arā tīri smukas zaļsvārces - tagad kādu moš palaimējas dabūt! bet varbūt vienkārši nezinu copes vietas???
Nezinu veči kā Jūs es tik uz dzivo , Liepājas ezerā rudenī savilkos 2 gadu atpakaļ līdz riebumam no krasta, cetrnieces , piecinieces , sešinieces un deviņnieci ka copmaņi dusmīgi metās !:))