Līdakas

Esmu noķēris desmit lielas līdakas virs 5 kg, vislielākā tieši 9 kg. No desmit līdakām deviņas!!! noķertas ar rotiņu, arī vislielākā. Secinājums ir pārliecinošs- uz maza rotiņa var noķert lielu zivi!
5.jūnijs 2017, 11:52 | links

Sveiki biedri !!! Spečuki vart lūdzu pakomentet, ieteikt. Nodarbojos ar, spining, maksķerēšanu 5. sezonu. Esmu nokeris ap 40 lidakam, bet problema ir sekojosa, lielaka lidaka bija 1,250 kg, nevaru nekadigi piemanit, ko lielaku, 2, 3 kg, 5 vispar kaut kads kosmos liekas))) parasti lietoju gumiju 100mm ,vai voblerus ap 100mm,20 lb šnori, dzels pavada, eksperementeju ar flurokarbonu, salasijos daudz literaturas, bet sekas paliek, vakar biju copet Lielupe, nokeru 4 lidakas visas ap 40 cm. Copes vietas: Lielupe, Svēte, Platone,Bērze utt..

artjelgava, 4.jūnijs 2017, 14:53

Sveiks,viss atkarīgs arī no vietas,kur copē.Piemēram, es copēju arī nepopulārās vietās,kur visticamāk lielo ir maz vai ļoti maz.Pie populārajām pieskaitu daudzus piejūras seklos lagūnu ezerus,Daugavu,Pierīgas ezerus,Ventu,Lielupi,utt.Man pagaidām lielākā līdaka,ko esmu noķēris,svēra aptuveni 2,5kg,ko noķēru dīķī pagājušogad.Jā,arī mānekļi būtu jālieto attiecīgi,bet var gadīties arī,ka uz mazākiem mānekļiem dabū skaistu zivi,bet nu mazāk.Ieteiktu Lielupē pamēģināt voblerus 110,130 ar raustīšanu un attiecīgās vietās.Kā arī lielās gumijas vari pamēģināt.Bleķi,rotiņi arī labi,bet kaut kā uz šiem nekādas lielākās no manām nav gadījušās.
4.jūnijs 2017, 23:02 | links

Džerks ir pilnīgi cita opera, cits stils un inventārs. Tomēr, mazā upītē vari džerkot, cik gribi, visticamāk, lielu līdaku tur nav. Domāju, ka iesācējam jāsāk ar klasisku vieglu spiningu, bet pareizu taktiku un tehniku, lai tiktu pie lielākas līdakas par čaļa nosaukto rekordu.
4.jūnijs 2017, 21:59 | links

Artjelgava!

Visi sāk ar mazajām! Skatos, kur Tu copē- izņemot Lielupi, mazās upēs. Tajās pārsvarā arī būs mazas līdakas, jo nepaspēj izaugt, kad jau kāds noķer. Ja copē Lielupē, jāizmanto pavisam cita tehnika, jo lielās līdakas mīt dziļumā, kur neder mazo upīšu mānekļi. Bet sportot mazās upītēs ir patīkamāk, jo copju skaits potenciāli lielāks. Es mazās upēs ieteiktu rotiņu, kurš ir universāls un rezultatīvs māneklis. Dabūsi arī asarus un, iespējams, kādu sapalu. Lielupē- smagu rotiņu, šūpiņu vai vobleri, visiem mānekļiem jāspēj sasniegt pietiekamu dziļumu. Ja ir laiva, drošāk būs velcēt, ja gribi lielo, tikai jautājums, cik tas ir interesanti un sportiski. Jebkurā gadījumā, izmanto neuzkrītošas auklas, pavadiņas un karabīnes, neko masīvu, resnu vai uzkrītošu. Copju skaits palielināsies, ja copēsi ar fluorkarbona pavadiņu, min 0,30 mm, bet risks pazaudēt lielo līdaku, palielināsies.
Ne asakas!

Kuha, 4.jūnijs 2017, 20:44

aizskāri džerkotāja sirdi,par neko masīvu un resnu nepiekritīšu zinu džerkotājus kas velk ne tikkai Lielupē,bet arī pats mazajās upītēs ar 0,5 auklu, 0,4 titāna vai 0,5 fluro bez bēdas un ņem gan mazās gan lielās tā kā nu par to smalkumu vairāk varētu piekrist par zandartu asari nejau līdaku ;)
vnk lielās ir kūtrākas ir jāzin kur viņas varētu sēdēt un jāzin ko piedāvāt savu mazo voblerīti vienu dien vinja var neņemt otru dienu ņemt jāsakrīt daudziem faktoriem.
4.jūnijs 2017, 21:36 | links

Artjelgava!

Visi sāk ar mazajām! Skatos, kur Tu copē- izņemot Lielupi, mazās upēs. Tajās pārsvarā arī būs mazas līdakas, jo nepaspēj izaugt, kad jau kāds noķer. Ja copē Lielupē, jāizmanto pavisam cita tehnika, jo lielās līdakas mīt dziļumā, kur neder mazo upīšu mānekļi. Bet sportot mazās upītēs ir patīkamāk, jo copju skaits potenciāli lielāks. Es mazās upēs ieteiktu rotiņu, kurš ir universāls un rezultatīvs māneklis. Dabūsi arī asarus un, iespējams, kādu sapalu. Lielupē- smagu rotiņu, šūpiņu vai vobleri, visiem mānekļiem jāspēj sasniegt pietiekamu dziļumu. Ja ir laiva, drošāk būs velcēt, ja gribi lielo, tikai jautājums, cik tas ir interesanti un sportiski. Jebkurā gadījumā, izmanto neuzkrītošas auklas, pavadiņas un karabīnes, neko masīvu, resnu vai uzkrītošu. Copju skaits palielināsies, ja copēsi ar fluorkarbona pavadiņu, min 0,30 mm, bet risks pazaudēt lielo līdaku, palielināsies.
Ne asakas!
4.jūnijs 2017, 20:44 | links

Pirmkārt, zivi nevar noķert tur kur viņa nav.
Otrkārt, nomaini to striķi uz 10lb un uzliec normālu pavadiņu.
Treškārt, pārskati mānekļus, varbūt vajag papildināt.

Lielupē noteikti ir lielākas zivis, vajag tik rakt!
4.jūnijs 2017, 15:08 | links

Sveiki biedri !!! Spečuki vart lūdzu pakomentet, ieteikt. Nodarbojos ar, spining, maksķerēšanu 5. sezonu. Esmu nokeris ap 40 lidakam, bet problema ir sekojosa, lielaka lidaka bija 1,250 kg, nevaru nekadigi piemanit, ko lielaku, 2, 3 kg, 5 vispar kaut kads kosmos liekas))) parasti lietoju gumiju 100mm ,vai voblerus ap 100mm,20 lb šnori, dzels pavada, eksperementeju ar flurokarbonu, salasijos daudz literaturas, bet sekas paliek, vakar biju copet Lielupe, nokeru 4 lidakas visas ap 40 cm. Copes vietas: Lielupe, Svēte, Platone,Bērze utt..
4.jūnijs 2017, 14:53 | links

sitas tads iesaceju jautajums kads ir istais lidaku zemers

krisjanis88, 2.jūnijs 2017, 08:26

Zem 50 cm
2.jūnijs 2017, 08:28 | links

sitas tads iesaceju jautajums kads ir istais lidaku zemers
2.jūnijs 2017, 08:26 | links

Pačeko kada stieple ausaiņiem, neatceros kurā veikalā gan iegrābos, bet ar trāpijās no plānas stieples taisītas cilpiņas, lūza un stiepās
23.maijs 2017, 22:54 | links

Normālai čeburaškai rūdītā stieple iet caur korpusu, tāpēc to teorētiski nevar atliekt .
23.maijs 2017, 22:47 | links

sveiki.
Ir man tada problema. Pagajuso 4dien biju uz lidakam, panema tada uz 2 - 3 kg , pievilku pie krasta un atlieca ceburaskai, ausainim stiepli..
Sovakar tiesi tas pats,palielaka lidaka iegaja zales, mazliet stiprak pavilku un atlieca vala stiepliti un zivs aizgaja ar visu gumiju.
Divas makskeresanas reizes viens un tas pats.
Nesaprotu tagad vai es kko daru nepareizi vai vienkarsi dazkart ta gadas?
Bremzi ar neturu ciet pilniba, esmu atregulejis diezgan brivi lai velk lauka auklu.
Iepirku pretzalu un ofset akus un tgad nesaprotu kas par lietu.
23.maijs 2017, 22:41 | links

Sestdienas rītā Līdakām bija ņēmiens. Ja nebūtu motors noplīsis, būtu labāk. Ezerā, kur vari priecāties var 1-2 copēm vienā copes reizē bija kādas 5-6 copes un rezultātā viens zemmērs, viens smuks mērs un divi asari, no kuriem lielākais ap 600g. Ņēma gan vobleri, gan gumiju. Viss pa zālēm un gar zāļu malu. Līdakai vēderā 7 raudas, bet apetīte liela.
22.maijs 2017, 12:16 | links

Mārtiņ pa kuru peļķi tad dzīvojies?
21.maijs 2017, 00:07 | links

Ratnieku ezerā pa tukšo. Nevienas copes dienas garumā.

POMMERS, 20.maijs 2017, 19:46

Man arī Cēsu pusē pa nullēm,kad jau biju copēt.Dīķī,kur pagājušogad normāli ķērās,šogad pagaidām galīgi neņēma nu nekas.
20.maijs 2017, 20:26 | links

Ratnieku ezerā pa tukšo. Nevienas copes dienas garumā.
20.maijs 2017, 19:46 | links

Šodien jāpamēģina Ratnieku ezerā vai tad tiešām visā tuvākajā apkārtnē līdakas ir pasīvas.
20.maijs 2017, 13:01 | links

Kas notiek ar līdakām, jau ceturtā cope Jūdažu-Raiskuma-Auciema-Ungura ezerā cope pa tukšo. Varbūt kāds var ko nokomentēt? Gar zālēm izmētājoties, gan velcējot nevienas copes...

POMMERS, 20.maijs 2017, 01:47

Tas droši vien saistīts ar auksto pavasari un tā iespaidu uz konkrētu ūdens tilpni. Ja viņas tur ir, agri vai vēlu sāks ņemt...
20.maijs 2017, 10:34 | links

Kas notiek ar līdakām, jau ceturtā cope Jūdažu-Raiskuma-Auciema-Ungura ezerā cope pa tukšo. Varbūt kāds var ko nokomentēt? Gar zālēm izmētājoties, gan velcējot nevienas copes...
20.maijs 2017, 01:47 | links

Draugs uz mobilku atsūtīja video, nofilmēta līdakas ķidāšana, aptuveni 2 kg. līdakai kuņģa saturs bija 21 asaris izmērā ap 20 gr.
16.maijs 2017, 16:25 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager