Līdakas

https://www.youtube.com/watch?v=iZH6uyJk0Aw

kaut kur no 3.30 sākās par iebarošanu

Domaataajs, 12.septembris 2016, 16:39

Man aiz skaudības sirds stājas, es tādus video nevaru skatīties

5TR3NG7H, 27.oktobris 2016, 09:40

ir video, kur šitamais onka velk bargos ruduļus ar pludu- tieši tāpat pavasarī, visticamak, ka tajos pašos ūdeņos... tur tādi exemplāri, kadi man pat nav sapnī rādījušies...
27.oktobris 2016, 09:48 | links

Nedēļas nogalē gribētos kaut kur Rīgas apkārtnē patramdīt līdakas. Pašlaik mērķa ezers - Kaņieris. Neesmu tur bijis, skatos, ka ezers diezgan sekls. Kādus mānekļus ir vērts iemest līdzi? Vairāk ar vobleriem darbojos.. Jūsu ieteikumi šajā gadalaikā?

girtsr, 26.oktobris 2016, 21:54

Kaņieris tiešām ir sekls ezers. Jāreķinās, ka dziļums, kurā makšķerēsi būs ap 1m vai mazāks. No mānekļiem ieteiktu noteikti paņemt līdzi lielās gumijas, aprīkotas ar off-set āķiem, kādu mazā izmēra džerku, un voblerus ar attiecīgu darba dziļumu 0,5m-1.m Nevajadzētu aizmirst arī par kādu vieglāku rotiņu un pretzāļu vizuli. Būtībā ezers interesants, bet presings visai liels. Kaut ko tur noķert var gandrīz vienmēr.
27.oktobris 2016, 09:46 | links

https://www.youtube.com/watch?v=iZH6uyJk0Aw

kaut kur no 3.30 sākās par iebarošanu

Domaataajs, 12.septembris 2016, 16:39

Man aiz skaudības sirds stājas, es tādus video nevaru skatīties
27.oktobris 2016, 09:40 | links

Nedēļas nogalē gribētos kaut kur Rīgas apkārtnē patramdīt līdakas. Pašlaik mērķa ezers - Kaņieris. Neesmu tur bijis, skatos, ka ezers diezgan sekls. Kādus mānekļus ir vērts iemest līdzi? Vairāk ar vobleriem darbojos.. Jūsu ieteikumi šajā gadalaikā?
26.oktobris 2016, 21:54 | links

P.S dīķis mums kādu 1 ha liels gandrīz vien ir un tas ir uzpludināts dīķis.Un cīņa ar līdaku bija ļoti interesanta.:):))
Ne asakas!

martinsgrinb, 2.oktobris 2016, 15:47
Intreresanta statistika. Tajā dīķī pirms nolaišanas līdakas tika regulāri ķertas?

kkas, 4.oktobris 2016, 13:42

Vai tad tas skaitās daudz -kādas 15 mēra līdakas pa visu 1 ha platībā lielu dīķi.Šajā dīķī ir arī padaudz koku celmu un visādi koku stumbri šur tur apakšā,jo dīķis tika ierīkots kautkad 90-ajos gados,tajā vietā iepriekš esot auguši alkšņi,tāpēc tā,un zacepi šosezon man bij tikai daži,copējot šajā dīķī.I asari,līdakas šeit var noķert.Runājot par to,vai līdakas tika regulāri ķertas pirms tam-tā gluži nebija.Atceros,ka tajā 2013.gada rudenī noķēru tik kādas 3 līdakas un kādas 3 vasaras periodā.Toreiz es vispār tik sāku spiningot-tā bija mana pirmā spiningošanas sezona.Nu es reāli biju kas līdakas spiningoja mūsu ģimenē.Nu tā.
4.oktobris 2016, 15:25 | links

P.S dīķis mums kādu 1 ha liels gandrīz vien ir un tas ir uzpludināts dīķis.Un cīņa ar līdaku bija ļoti interesanta.:):))
Ne asakas!

martinsgrinb, 2.oktobris 2016, 15:47

Intreresanta statistika. Tajā dīķī pirms nolaišanas līdakas tika regulāri ķertas?
4.oktobris 2016, 13:42 | links

4.oktobris 2016, 12:55 | links

Ne asakas!
2.oktobris 2016, 15:47 | links

Tā-šodien jauns personiskais rekords līdakai ~2-2,5 kg.Paņēma šī pirmajā metienā uz jauniegādātā Pontoon21 Cablista125F voblera.Līdaka noķerta dīķī,kuru 3 gadus atpakaļ nolaidām un tad tur mēs dabūjām vienu 3 kg un vienu 6 kg līdaku un vēl 11 mēra līdakas.Nekas jau īpašs,bet gan jau vēl kādas 6 līdakas nenotvērām toreiz un palika.Abas lielākās toreiz atlaidām ,lai vairojās,jo tādās taču ikru ļoti daudz.Vēl kaut ko ,ko neuzrakstīju ,varat izlasīt foto galerijā pie bildes.Ne asakas!
2.oktobris 2016, 15:44 | links

Atkaribā no dziļuma kurā taisies makšķerēt, mānekļu tops manā gadījumā krasi atšķiras. Būtībā rudens ir lielo mānekļu laiks, vobleri sākot no 110mm un uz augšu. Parasti izvēlos skaļus, agresīvus mānekļus un attiecīgi arī vadu- spēcīgiem, asiem rāvieniem. Atkarībā no copes inventāra, der pamēģināt arī mazos džerkus(svarā ap 25-30g), tieši rudenī tie mēdz izšaut.
Arī vecie, labie šūpiņi strādā.
Ja vari noprecizēt copes apstākļus- varu padalīties ar savu personīgo pieredzi un minēt jau konkrētus modeļus ;)

LuckyFishing, 26.septembris 2016, 10:01

Ezers gar krasta zāļu joslu vidēji 1,5-2,5m dziļš.
2.oktobris 2016, 12:29 | links

Lucky fishing, būtu pateicīgs, ja padalītos ar iecienītāko mānekļu nosaukumiem seklajos ezeros - Babīte, Engure utt.

kri, 26.septembris 2016, 10:16

Par Babīti- noteikti nebūšu eksperts, bet Enguri apmeklēju visai bieži. Ja runājam tieši par rudens copi- Engurē noteikti izvēlos zilos, dabīgos toņus. Vismaz pēc manas pieredzes tie strādā viss labāk. No gumijām Keitech Swing impact 4.5' un Keitech Swing Impact fat 3.8' Bluegill krāsojumā, strādā arī Lucky Jonh Mr Greedy 3.9'. Tas no gumijām.
Par vobleriem- Labi strādā Tiny Magallon, TsuYoki Got 90F, Cormoran Me-Ra Roach swimbaits, Sprut Arumi 100F- tas ir mans šīs sezonas atklājums. Arī Daiwa Morethan X-Cross 95F, Tsuribito Dead Minnow 90, Megabass X-120.
Engurē der paeksperimentēt arī ar dažādiem rotiņiem.
Tie ir pāris mānekļi kas uz sitienu nāk prātā, protams arī par mazajiem džerkiem nedrīkst aizmirst makšķerējot seklejos ūdeņos rudenī- Strike pro Baby buster, Salmo Slider un Agat Dragon.
26.septembris 2016, 10:42 | links

Lucky fishing, būtu pateicīgs, ja padalītos ar iecienītāko mānekļu nosaukumiem seklajos ezeros - Babīte, Engure utt.
26.septembris 2016, 10:16 | links

Kādiem mānekļiem dodat priekšroku tagad rudenī? Un kā to vadiet?

Fretka, 25.septembris 2016, 09:41

Atkaribā no dziļuma kurā taisies makšķerēt, mānekļu tops manā gadījumā krasi atšķiras. Būtībā rudens ir lielo mānekļu laiks, vobleri sākot no 110mm un uz augšu. Parasti izvēlos skaļus, agresīvus mānekļus un attiecīgi arī vadu- spēcīgiem, asiem rāvieniem. Atkarībā no copes inventāra, der pamēģināt arī mazos džerkus(svarā ap 25-30g), tieši rudenī tie mēdz izšaut.
Arī vecie, labie šūpiņi strādā.
Ja vari noprecizēt copes apstākļus- varu padalīties ar savu personīgo pieredzi un minēt jau konkrētus modeļus ;)
26.septembris 2016, 10:01 | links

Man uz lidakam ir standarta 2 manekli, tur kur nav daudz zales izmantoju tikai vobleri(strike pro tailblazer95 kur pavisam sekli vai Magallonu kur dzilums virs 0.5m), jo uz diviem triszuburniekiem realizacija ir daudz lielaka, tur kur zale ir bet netik daudz relax kopyto 4collu gumija bez svara ar diviem 2zuburu akiem, tur kur zales padaudz mainu parastos 2zuburus uz vienu pretzalju ! Tur kur es ar draugiem copeju nekadas butiskas atskiribas lietojot dazadas krasas nepamaniju !
26.septembris 2016, 00:47 | links

Es vēl voblerus īsti rudenī neesmu mēģinājis,bet gan jau labi.Pagājušogad vēl vienu zemmēru decembra beigās vienā ezeriņā es dabūju,lēni vadot rotiņu.
25.septembris 2016, 11:57 | links

Gumijzivi es vadu diezgan lēni,arī vobleris tad jau būtu lēnāk jātvičo.Gumijzivs vadīšanas straujums gan arī atkarīgs no dziļuma.
25.septembris 2016, 11:55 | links

[quote=460903]Kādiem mānekļiem dodat priekšroku tagad rudenī? Un kā to vadiet?

Man pārsvarā gumijzivis un vobleri ,sākot no 90 izmēra,jo rudenī taču līdaka ķers tomēr kaut ko arī lielāku,nedzīsies parasti pakaļ mazam māneklim,jo ūdens būs aukstāks.Bet man šajā laikā copēt ļoti patīk.:)

martinsgrinb, 25.septembris 2016, 11:52[/quote
Jo līdakas kļūst aktīvākas.
25.septembris 2016, 11:53 | links

Man pārsvarā gumijzivis un vobleri ,sākot no 90 izmēra,jo rudenī taču līdaka ķers tomēr kaut ko arī lielāku,nedzīsies parasti pakaļ mazam māneklim,jo ūdens būs aukstāks.Bet man šajā laikā copēt ļoti patīk.:)
25.septembris 2016, 11:52 | links

25.septembris 2016, 09:41 | links

Sveiki kungi! Šonedēļ atsāku līdaku medības. Ap Jelgavu-pa mazajām upītēm. Ko lai saka-ņem! Pa pārītim katru reizi var dabūt. Paeksperimentē un ir.
23.septembris 2016, 17:39 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager