Līdakas

Nu ko-sākas līdaku laiks,ne?Paliek laiks jau nu īpaši rudenīgs.Līdakas sāks aktīvāk ķerties.Jāgaida,kad tik varēšu tikt uz copi,visādi lauku darbi vēl jāpadara un tad jau uz copi.Visiem ne asakas!!
23.septembris 2016, 16:42 | links

https://www.youtube.com/watch?v=iZH6uyJk0Aw

kaut kur no 3.30 sākās par iebarošanu
12.septembris 2016, 16:39 | links

jūtubā reiz manīju, ka kāds krievs iebaroja līdakas ar beigtām zivtiņām ezerā un tad cēla vienu pēc otras.
12.septembris 2016, 16:36 | links

Esmu redzeejis kaut kad pasen,viens kapaaja renjgjes,vai ko taadu un tad iebaroja liidakas

Ruu, 7.septembris 2016, 08:14

90tajos vācu copes žurčikā bija interesants raksts par vienu lielo līdaku matadoru kurš šamās ķer uz beigtām zivīm, gabaliņiem ar grunteni. Un parasti apcopējamo vietu iebaroja. Bet interesantākais ka vislabākā ēsma pēc viņa uzskatiem ir svaiga skumbrija, un tas iekšzemes ūdenstilpnēs :) Kā viņš pats izteicās zivs trekna, barojoša un līdaku mammas ātri saprot ka ideāli var piesist vēderu bez lielas piepūles. Lomi šam bija iespaidīgi, fotoreportāža bija kā pierādījums.

Sulla, 7.septembris 2016, 15:03

Zini, šie compaņu stāstiņi ir vnk smieklīgi :D ! Nav jēgas iebarot līdaku, ja viņa sēž tajā rajonā, un grib ēst, tad arī kamps to dzīvo zivteli. Līdaka ir teritoriāla zivs. Man vectēvs kādreiz ķēra tikai uz dzīvo, bet viņš nesēdēja vienā vietā, viņš parasti brauca ar laivu, un potencialās vietās meta iekšā maili. Ja nebija kampiens, brauca tālāk. Viņš vienmēr atgriezās ar lieliem lomiem

yuuhuu, 7.septembris 2016, 15:31

Sullam taisnība,es arī esmu lasījis šo rakstu par skumbriju gabaliem un lielajām līdakām.Man gan liekas,tas bija mūsu pašu žurnāls.
11.septembris 2016, 22:52 | links

Domaju ka lidaku piesaukšana ar mailem burka strada 100%.Pats kad sedeju uz dzivo,maļokus tureju pie krasta sietiņspaini.Nevareju saprast kas par rosibu notiek udeni pie spaiņa.Uzmanigi piegaju klat un noveroju ka lidaka ap 3kg baksta ar degunu spaini.Aibiedeju nejauši un pec laika atkal bija tā atpakaļ.Pie krasta bija zari taka pat neriskeju ka noķert ,butu aprāvis visu.
11.septembris 2016, 21:01 | links

Starpcitu IIrijaa ir aizliegts izmantot dziivu eesmas zivtinju,tikai mirushu.Liidakas kjeraas tiiri labi
7.septembris 2016, 16:18 | links

Zini, šie compaņu stāstiņi ir vnk smieklīgi :D ! Nav jēgas iebarot līdaku, ja viņa sēž tajā rajonā, un grib ēst, tad arī kamps to dzīvo zivteli. Līdaka ir teritoriāla zivs. Man vectēvs kādreiz ķēra tikai uz dzīvo, bet viņš nesēdēja vienā vietā, viņš parasti brauca ar laivu, un potencialās vietās meta iekšā maili. Ja nebija kampiens, brauca tālāk. Viņš vienmēr atgriezās ar lieliem lomiem

yuuhuu, 7.septembris 2016, 15:31

redzams ka tu vēl pārāk maz zini par līdakām un viņu paradumiem;) jo lielāka līdaka, jo vairāk tā barojas ar mirušām zivīm, kuras starp citu zivīgās ūdenskrātuvēs netrūkst, jo zivis mirst tieši tāpat kā citas radības.
7.septembris 2016, 16:06 | links

Esmu redzeejis kaut kad pasen,viens kapaaja renjgjes,vai ko taadu un tad iebaroja liidakas

90tajos vācu copes žurčikā bija interesants raksts par vienu lielo līdaku matadoru kurš šamās ķer uz beigtām zivīm, gabaliņiem ar grunteni. Un parasti apcopējamo vietu iebaroja. Bet interesantākais ka vislabākā ēsma pēc viņa uzskatiem ir svaiga skumbrija, un tas iekšzemes ūdenstilpnēs :) Kā viņš pats izteicās zivs trekna, barojoša un līdaku mammas ātri saprot ka ideāli var piesist vēderu bez lielas piepūles. Lomi šam bija iespaidīgi, fotoreportāža bija kā pierādījums.

7.septembris 2016, 15:31 | links

Lielbritānijā vietējie aborigēni līdakas uz vobleriem vai rotiņiem vispar neķer. Makšķernieku veikalos tiek pārdoti sasaldēti neģi, to liek uz trīsžubura aķa un ar svaru iemet bedrē (parasta gruntene). Tad tik paliek līdaku gaidīt. Pats meģināju, tur tas strādāja, kāpēc tad pie mūms nenostradas. Galvenais lai tie neģi būtu svaigi sasaldēti, tad no viņiem diezgan daudz asins tek.
7.septembris 2016, 15:21 | links

iekš youtube esmu visai daudz video redzējis, kā čaļi mauc uz līdakām ar veselām, beigtām skumbrijām ar 2 troiņikiem iekšā, un arī skumbriju gabaliņus iemet iebarošanai. Un tas arī iekšējos ūdeņos.
7.septembris 2016, 15:17 | links

Par makreļu un citu jūras zivju aromātu, tad ķāpēc gan ne, lielākai daļai "ēdamgumiju" ir tikai jūras aromāti, saldūdens plēsēji ņem tikai tā.

Par iebarošanu gan neesmu pārliecināts bet nu viss var būt. Zinu večus, kas tiešām zem dzīvā līdakmakšķeres pluda liek barotavas ar raudu barību, tipa lai pievilinātu citas sīkās zivis bara effektam. Saka, ka strādājot :)
7.septembris 2016, 15:13 | links

7.septembris 2016, 15:03 | links

Vnk bez iekšām :D :D :D vēl fīderī saliec reņģes gabalus.
7.septembris 2016, 14:29 | links

Ar asariem tas strada bet nu lidakas gan nav sanacis ta pievilinat.
7.septembris 2016, 14:01 | links

VAr vienkarsi samest copes vieta zivs gabalinus un parasto baribu lai mailes atnaktu, varbut piesaistis lidakas uzmanibu, galvenais lai ta neslinkotu dzities pec mailem kad uz smilts ir halavnaja galja :D
7.septembris 2016, 13:56 | links

Daudz reizes esmu vērojis, kā barojot baltas zivis netālu no krasta, atnāk mailes un tam pakaļ atnāk līdaka pēc kada laika, it īpaši tas notiek mazājas upēs.
7.septembris 2016, 13:18 | links

Ja stāvēsi un 100 reizes metīsi vienā punktā, noteikti kāda pienāks. Viņas ir ziņkārīgas un nāk uz plunkšķi.
7.septembris 2016, 12:45 | links

ja copee liidakas uz pludiņu, tad blakjus var iemest jebkuru barību !
7.septembris 2016, 09:15 | links

Ir iespejams IEBAROT lidakas? Googles mamma neko isti nepiedavaja.

Trimmeris, 6.septembris 2016, 17:32

Kādu laiku atpakaļ redzēju filmu, kur 3l vai 5l burkā bija ūdens un dzīvas males. burka tika nolaista ūdens tilpnes dibenā un pēc dažām stundām līdakas bija klāt. Vēl viens variants: nelielas beigtas baltās zivis (mailes vai citas sagriezt gabalos (ne pavisam mazos) un iemest ūdens tilpnē perspektīvā vietā. Pēc kāda laika līdakām jābūt klāt. Bet nevienam variantam nav 100% ticamība. Ne asakas.

janis.a, 6.septembris 2016, 18:51

Ir gan šāds veids. Vecās copes grāmatās arī tas aprakstīts. Jo ja jau līdakas ēd sliekas kas stāv uz grunts, to pašu ar zivs gabaliem . Jo ir arī līdaku lamatas kur arī zivs ir uzsprausta beigta. :) Vajag tikai darīt !
7.septembris 2016, 09:08 | links

Velreiz paldies par info :)
7.septembris 2016, 08:50 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager