Labrīt! Ar čomu savācām savas pakaļas un beidzot laižam copē, tā nu sanāca, ka galamērķis ir Kaņiera ezers, pats tur būšu pirmo reizi. Jautājums Jums- Ekspertirm, ar ko jārēķinās pirmajā copes reizē šajā ezerā, varbūt kāds noderīgs ieteikums, vai varbūt mums jau laicīgi meklēt citu galamērķi? Nu tik tiešām visu iespējamo informāciju, ko varat sniegt, būs man lietderīga, un es to respektēšu!
Artx, 11.oktobris 2014, 08:20
Nemeklē ūdeni, bet meklē zivis.
Der visi seklie mānekļi.
Var paņemt līdzi kādu poperi, bet īpaši lielas cerības uz to neliec. Poperi izšauj, bet samērā reti.
Obligāti jāņem līdzi kaut kas asariem - es parasti ņemu līdzi mazgumijas. Tiekot uz asariem, var vismaz interesanti pavadīt laiku, ja līdakām ir gavēnis.
Ja nav pārliecības par savu prasmi seklūdeņos, tad paņem līdzi mazu pludiņmakšķeri un pie laivām saķer vīķītes un plicīšus. Uz dzīvo tur vienmēr kaut ko var noķert.
Ja negribi pavadīt daudzas stundas peroties pa dūņām, zālēm un meklējot nekur neesošas līdakas, tad apmakšķerē bāzes galu un iebrauc dziļumā. Kad skatās nobāzes - pa kreisi seklums un pa labi dziļums. Tur uz tā smalas visā, tās pārejas garumā var noķert līdakas vienmēr. Vienkārši atkal un atakal laižoties pāri, airējot atpakaļ un mētājost, mētājo, mētājot, kaut ko da noķersi.
Slepenos punktus neteikšu.
Ja ir duka, mauc zapretkā. Visi "matadori" copē liegumā, kur nedrīkst braukt iekšā visu sezonu. Taču pats esmu pārliecinājies skatoties no torņa, ka liegums pilns ar laivām un visiem pofig:)) Arī braucot gar lieguma malu, vienmēr var dzirdēt ka liegumā grab laivas un veči mauc pa matuškai...
Kopš izcēlu vairāksimtmetru tīklu uz turieni neesmu bijis.... kaut kā besī laukā, ka bāzes darboņi piesedz maliķus!