Nepieciešams - 500 gr baltās zivs filejas, 1 ola, daži zaļie sīpollociņi, 4 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu, 4 ēdamkarotes sasmalcinātas kinzas, 0,75 glāzes maizes drupaču, šķipsniņa safrāna
Mērcei - 4 tomāti, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 0,25 glāzes olīveļļas, 1 tējkarote paprikas, 1 tējkarote cukura, 0,5 tējkarotes zira, 0,5 tējkarotes hariss (burkānu un garšvielu maisījums), 0,25 tējkarotes kaijenas pipara
1. Safrānu aplej ar 4 tējkarotēm silta ūdens.
2. Zivi sagriež gabalos un samaļ virtuves kombainā kopā ar olu, safrānu, zaļumiem, sāli, pipariem un maizes drupačām - izveidojas viendabīga, pastai līdzīga masa.
3. Ar mitrām rokām sagatavo nelielus teftelīšus, uzliek tos uz pannas un ieliek ledusskapī.
4. Sagatavojam tomātu mērci - tomātus nomizo (iepriekš jāaplej ar karstu ūdeni), izņem sēkklas un sagriež palielos gabalos; katlā olīveļļā apcep sīki sagrieztus sīpolus, tad pievieno saspiestu ķiploku, tad pievieno garšvielas un visu pacep 30 sekundes; pēc tam pieliek tomātus, pielej 1 glāzi ūdens un ļauj sutināties 15 minūtes.
5. Sagatavotajā mērcē liek teftelīšus, mazliet pakustina katlu (lai visi tefteļi saskaras ar mērci) un uz ļoti lēnas uguns sutina apmēram 15 minūtes.
6. Tefteļi ir ļoti garšīgi ar maizi vai kus-kus.
8.aprīlis 2013, 22:58 |
links