Sveiciens visiem tārpu un metālu dancinātājiem!
Šeit centos nedaudz apstāstīt kas un kā, lai gan iznāca nedaudz caur mežrozīšu krūmiem pabrist, bet kaut kā un kaut kas sanāca, beigās.
Patīkamu klausīšanos:
Nakts mellumā, kādā griezīgā balsī kāds nepieklājīgi ķērc: "mē, mē, mē mē.... ." Atrodu kaut kādu pogu, un, ja ne priekšā stāvošā cope, tad būtu gulējis tālāk.
Izmetoet loku caur borderštāti ,izrādās pārējie valcēnieši nečuč. Divus no šiem, kuri acīm tīkamāki, savācu un dodamies Z/A virzienā.
Laukā tipiski laika apstākļi šādam gadalaikam. Tas ir puse- -22 pēc celsiuma. Kož cauri kaulam, bet pie ezereļa jau krietni siltāks: -16, bet pasaule pārvilkusies ar mākoņu segu un moš nekāds baigais pavasars nesanāks uz tās ledus, ko, a?
Patiesībā šie datumi kalendārā jau aizsisti bija pasen, ķipa sauļošanās pasākums pie Krievijas robežas, bet jo tuvāk nāca, jo skaidrāks paliku (a), ka nekāds pavasars nebūs. Martā kniebj stiprāk kā janvārī un februārī kopā ņemot, zivs it kā nekustoties un stāvot tajās pašās točkās kur pirms mēneša un diviem.
Pie Polarisa kā tirgus placī, tik neviens kā neko netirgo, bet krāmējās, ļurina un tēlo skudras bišu stropā. Skats diezgan amizants un taj' pat reizē neierasts. Bet ja jau cilvāks ir pielāgoties spējīgs, tad lecam laukā un lokāmies ziemas drānās, un ļurinam, un krāmējamies kā vien spējam.
Braukšana ļoti viegla, jeb dibinam patīkama, visi nelīdzenumi kur sakusuši, sniedziņs sasnidzis un tad, kad saule caur mākoņiem lauzās cauri, tad sirds bija gatava pa muti izlēkt cauri.
Beidzot, beidzot esmu pamodies un ar šo arī viss varētu beigties, bet ak jā, vel takš "pavasarīgā" cope. Nu ja tā tad var arī ko paniekoties.
Sākām ar cokumu borēšanu. A to, lai izmočītu ir jāpavada vismaz pusstunda ar divām pīpauzēm un galvas grozīšanu ap kakla asi.
Pirmā tirka vainagojas ar puņķaino uzbrukumu. Urbinos tālāk, tur vispār klusums. Tad eju vel, tur ar' klusums, bet lēnām cokums paveras. Asariņi sāk sprukt laukā diezgan raiti, nu tik raiti, ka nepaspēju ar katru nemaz aprunāties. Tā ka laukā ir kārtīgs kniebiens ar nelielu sniega un vēja piedevu, tad lepni uzsleju savu pili un cope pārtrūkst. Patirinu šādi un tad atkan savādāki, piebaroju ar tārpiem, tad riskēju ar bārībābu, bet nekas nemainās, kā tikai nokumārījos zaļgandzeltens.
Ehh, raušos laukā, slāju pie Jožika uzzināt karstākās baumas. Šamam nav ko baigi pastāstīst, tik vien kā notiek cīniņš ar puņķainajiem par varu šajos krajos. Jožiks savus gūstekņus klāj vēdekļveidā, jeb piesaka šiem nāves spriedumu ar nelielu māksliniecisku piesitienu. Klusēju. Tad kautrīgi minu, ka ir divi varianti: vai durt dziļāk, vai arī uz krasta pusi. Šis kautrīgi aicina mani uz grēkošanu: jadodas sameklēt puzotra mēneša veco točku, kas viedtālrunī atlikta pēc iepriekšējā zivtiņu slaktiņa.
Jā, grēcīgas domas ir tās saldākās, vismaz šobrīd, tāpēc pēc nelielas apspriedes dodamies nelielā pārgajienā. Sākumā pāris 100 metri, beigās pārgājiens izvērtās gana jautrs & virs kīlometra. Vārdabrāls piesolīja Jožikam urbjamo iztaisnot, ja pastaiga paistagas pēc.
Tjipa atnācām, Jožiks vel izsaka domu, ka šis izcilnis, tas pats, kas pirms tam tur esot bijis, bet diez vai. Urbjamies tik.
VB izurbjas visātrāk, es otrais, bet Jožikam tiek bronzas medālis.
Ja runājam pa zivīm, tad man tiek zelts, jo tirka paveras uzreiz un asariņi kā arī raudas kā cimdi sprāgst laukā varen raiti. Šamie tik galvas groza un komentē. Manējais pēc neilga laika aizverās, Jožikam atverās ne pa jokam, bet VB ta ir ta nau, vai-vaiu-vau. Nu kaut kā tā.
Ielaižu caurumā līdz nāvei nospārdītu puņķaino un dodos Z virzienā kādus 70m, un urbjos, krītu ceļos, skaitu psalmus līdz šis ir gatavs. Tur ielaižos un pēc neilga laiciņa viss atjaunojas ar jaunu sparu. Raudišu vairāk kā svītraino un process gana patīkams.
Vējels galīgi nostājies, tik maina savu virzienu, es skraidu ar visām parpalām apkārt lunkai un kaifoju.
Pēc brīža netālu iecaurumojās adatainais un tur arī paliek visu atlikušo laiku, šim no sākuma tikai asariņi, bet tad uznāca kaut kāds raudu badakāšu bars. Man cope izbeidzās.
Saņēmos un ~ 50m tālāk izurbināju velvienu cokumu. Tur panesās svītraino uzbrukums. izturēju! Klusums. Skatos, ka mākoņi drīz izklīdīs un kliedzu Jožikam, ka tūlīt iestāsies faktiskais pavasars. Tā arī notiek, saule izlien un tā iespiež, ka maz neliekas. Saņemu uzslavas no šamā. Tā arī savā apmierinātībā gudzinu pie sava pieklusušā cauruma.
Ehh, paķeru pikšķeri, čerpaku un slāju pie iepriekšējās tirkas, mērcu iekšā un cope panesās kā pie melnajiem akmeņiem, nu tādi tīri smuki strīpainie uz gramiem 200-400, un tad lieliskās raudu mammas, kas no Rubensa gleznām izkāpušas.
Uz ceļiem paliek varen grūši, tāpēc copeni iestādu sniegā kādus 3m no lunkas un riksītī pēc parpalām. Pasitu azotē kasti, kas manāmi pieņēmusies svarā un apkaros ar citām parpalām un slāju atpakaļ, un te redzu, ka mana copene ar īsiem sprinta skrējieniem dodas lunkas virzienā. Pielieku soli arī es (no malas droši vien izskatos pēc neveikli izpušķotas ziemasvētku eglītes, kas laižas no saviem jaunajiem saimniekiem atpakaļ uz mežu) un pie katra sprintiņa, mans solis ar paātrinās.
Līdz ar mēli pār pleciem, slaikā lēcienā satveru daiktu un velku atspēries, velku kārtīgu 400nieku asari. Samainu ķikurus, un laižu lejā, bet lejā tikām klusums. Blje, spļaudos, kumārīju un lādēdamies grozu ķobi pa perimetru.
Tad, tikām kamēr uzņemu kofeīna devu, sardziņš sāk dejot, es cērtu un ir galā mazais zvīņainais monstriņš. Tad vel un vel un tā kādās 15 min. apetīte šamām izbeidzās.
Zvana Polaris - Kur esat? - saku, ka apmēram tur un tur. Šis tik: "Čto, na prošliji mesta pošļi?" Atceras gan, aborigēns tāds.
Buranējot krastā, tomēr iezogas doma par pavasari, par šo un vel par to. Divreiz gandrīz izveļos no kulbas. Vienreiz VB noķēra, noķēra tāpēc, ka esmu šoferis. Ja nebūtu, droši vien mute, biskes un zābaki būtu pilni ar Igauņu sniegu.
Uz vakaru jau sērsna bruka cauri. Tie kuri iekšā kā kungi brauca ar PKW, kā dzimtcilvēki devās mājupceļā, tā ka, ja braucat pēc piedzīvojumiem, ne tikai zivīm, tad droši ar autiņu, visi ceļu vaļā un ved veljoprojām uz Romu.
Jums foršākas coes vēlot,
otinjsh
PS Ja par pliku statistiku, tad man ar Jožiku ~ 20 kg, VB ap 7, šim bronza.
PSS Ja vel turpiņāt par to pašu, tad citiem kulēs bija stipri, stipri mazāk.
PSSS lai arī bez dižiem pārsteigumiem copēt ir baigi forši, ārī tad, ja zivis ķerās!
PSSSS Gandrīz aizmirsu piebilst, ka augstāk minētie skaitļi jāreizinā ar 2, lai būtu tuvāk patiesībai.
PSSSS Ui, jau pāri 11iem. Arlabunakti.
24.marts 2013, 23:14 |
links