Peipusa ezers

Aktuālākais no Peipusa. Vietas, licences, copes atskaites, ledus stāvoklis ...
nu tad maza atskaite par 24.03
Bijām Varņā- tikām līdz Bumša lunkām-a tur tukšums..... bet metrus 30 blakus-razdača! nu šitādu copi laikam vēl nebiju piedzīvojis.... Rauda bij galā katrā laidienā-uz āķa baltais+sliekas gabaliņš. Beigās jau ZB uznāca-rokas sāka sāpēt kā grāvi rokot! :D:D 2os metām mieru....
Rezultāts: man no 7iem līdz 2iem= 55kg
Fāterītim apm 45kg
Sezona tika noslēgta tajā pašā dienā, kaut bija paredzēts arī svētdienā iet uz copi-bet kur to voblu tik daudz likt...... man līdz Jāņiem pietiks.....
26.marts 2012, 15:20 | links

Mājās ar netiek bez piedzīvojumiem....

http://video.reporter.ee/iframe2.php?pid=133268902208a&video&id=286552#
26.marts 2012, 14:02 | links

Nu tad miers...! Vēl jau vienu brīdi par sestdienu domāju, bet ... lai nu paliek.

http://www.kalastusinfo.ee/sisu/posts/zapreshcheno-vyehodit-na-led-pskovskoe-ozera-chudskogo-ozera-i-ozera-lyammi-490.php

Paldies Peipusam!
26.marts 2012, 13:45 | links

Nu laikam ir loti tuvu tam, ka Peipis buus ciet šosezon. Shodien jau vairs nevar braukt virsuu ne ar ko, droshi ka riit vai pariit, vispaar uziet nelaus.... bet laikam zemledus makshkereeshana nav tik interesanta, kaa virsledus makshkereeshana. Es nolēmu rīt nebraukt, lai gan gribējās vel iecopēt... ies un medīs zivis tepat no krasta! :-)
26.marts 2012, 13:02 | links

rob4ik21
kino labs! Kā saucas 2. muzjaka?
26.marts 2012, 10:01 | links

Labrīt!
6dien biju Merepalu, vilkām ar kājām kādus 2,5 - 3 km, loms rauda + asarīts! Savilkām tieši tik, lai būtu konkrēts zajo...s lidz krastam vilkt! Čomam pirmajā laidienā ļurba uz 1kg! Bija arī varoņi, kas pilnā stiepienā ar autiņiem(arī busiem) vilka pa ledu - nu nez, bet nost nācām ap 17:30, vēl neviens no viņiem krastā nebrauca! Čomi ar kvadru teica ka pie krasta jau sūdīgi nost tikuši! Tā ka es sezonu esmu beidzis, tiem kas vēl domā doties - vai tik izdevīgāk un veselīgāk tās zivis nesanāks tirgū paņemt, jo uziešana bija laba, bet lietus dara savu un tas ledus jau ir diezgan melns un pašvaks!
26.marts 2012, 09:15 | links

Rob4ik 21, Tava filmiņa un tai piemērotā mūzika ir vienkārši supper. Operators rullee ! Lau Tev veicas un ne asakas !
26.marts 2012, 08:19 | links

notepads izčakarēja ziņas formatējumu :)
26.marts 2012, 00:24 | links

mana atskaite par 24.03. Kolkja. Atbraucām busiņš, 8 cilvji. Visi aizgāja gaidīt

rindā uz iekšā vešanu, es savā "gudrībā" aizgāju kājām. Eju, ik pa laikam ieurbju,

paraustu bļitku, nekā nav, eju atkal. Tiku līdz 2.kilometram, zvana copesbiedrs:

nu, kā ķeras? Es atbildu ka tukšpadsmit, prasu kā jums? A mēs vēl gaidam vedēju...

Eju tālāk, bļitkai jau atmetu ar roku, tricinu murmuli. Tāpat klusums, divi ķīši

neskaitās... Pēc pāris stundu meklējumiem pa tukšo zvanu kolēģim, prasu kā iet?

Ķeroties vidēja izmēra raudiņas un sīki asari. Saku ka man baigais ablomovičs.

Kolēģis saka ka lai ejot pie viņiem. Atbildu ka laikam jau tā būs jādara... Nu un

tā pamazām ik pa laikam piesēžot un patricinot mormišku tiku līdz "kolhozam", uz

kurieni karakati veda makšķerniekus. Pēc GPS 6,6 km no krasta. Redzu ka ik pa

brīdim kāds izvelk kādu zivteli, bet nekādas īpašas aktivitātes nav, novērojama

tautas staigāšana. Bet man kā nav copes tā nav! Pus diena pagājusi, mans loms trīs

raudas! Nomainīju kādas 3 vai 4 vietas "kolhoza" teritorijā līdz atradu savu vietu.

Var teikt ka tiku uz razdaču, copēju ar divām copenītēm - mormišku un gruntenīti,

nespēju apkalpot... Ķērās pamatā rauda, pa retam kāds asarīts. Ap pustrijiem, trijiem sākās lietus bet tas copi neiespaidoja (kā te iepriekš daži minēja). Ja tik kāds krikums ir uz āķa, copē kā traks. Pusčetros bija jātin makšķeres un jāiet uz krastu jo pussešos sarunāta prombraukšana. 7,1 km pēc GPS līdz krastam, divas stundas ko čāpot... Mans loms 8,5 kg, praktiski viss laikā no vieniem līdz pusčetriem, tātad 2,5 stundās.
Ledus stāvoklis diezgan strjomnijs, urbjot neveidojas skaida, bet ledus kubiņi. Var redzēt ka viss melnais ledus ir pilns ar plaisiņām, ejot cenšos izvēlēties baltos laukumus, kaut arī brīžiem zābaks iebrūk līdz potītei, ceru ka varbūt saule nebūs ledu te pārāk saēdusi. Plaisa pie krasta ir, bet tikai vienā vietā tā ir soli plata, turpat blakus cm 20-30, tā kā nesaprotu ko tas vecis (lapu atpakaļ) stāstījis par problemātisku krastā tikšanu. Krastā sagaidot kolēģus noskaidoju ka man lielākais loms, šiem mazāk :)
P.S. nezinu cik km es būtu nostaigājis līdz krastam, jan nebūtu GPS, redzamība lietū bija nekāda, knapi varēja saprast uz kuru pusi krasts, nekādus orentierus pēc kuriem atrast vietu kur uznācu pat neceri saskatīt...
26.marts 2012, 00:23 | links

ridienu leduus iztures?????
25.marts 2012, 23:26 | links

Jātaisa totalizators......cik pa divām dienām pa burbuli nolaists....DDDDD
Vai tik kādi 10 nebūs kopā Igaunijas pusē.....jo otrā pusē jau ar ķerto netrūkst....
25.marts 2012, 22:21 | links

Viņi mūsējos pirmos lāiž uz ledus,sēž un gāida kas nu būs :)...Es šodien atklāju barbeķu sezonu un esu laimīgs ka treštdien to sezonu noslēdzu bez stresa :)...
25.marts 2012, 22:17 | links

Dro ši ka tas nav vis arsenāls jo par Kallastes busu te nemin un vēl tie divi Varņā.....
Šogad būs labi pamērcēti braucamie...
Igauņi beidzot atjēgušies.....DDDDD
25.marts 2012, 22:07 | links

maksi
Tamam naf bagāžas....maksi-2 nesanāks....DDDDD
25.marts 2012, 22:01 | links

http://rus.postimees.ee/786420/za-sutki-pod-led-ushli-tri-transportnyh-sredstva/

За сутки под лед ушли три транспортных средства

25.03.2012 16:48

Комментировать | Распечатать

Быстро меняющаяся ледовая обстановка вынуждает власти ввести с понедельника запреты и ограничения на передвижение по льду на Чудском, Псковском озерах, а также на озере Лямми.
РЕКЛАМА

Ограничения и запреты вступают в силу с 26 марта.

За сутки на озерах под лед ушли три транспортных средства. Обошлось без жертв.

На Чудском озере близ Муствеэ в ста метрах от берега под лед провалилась машина, позже ее удалось вытащить на берег.

«В субботу в обед сообщили, что на Чудском озере на траверсе Йыэпера провалились под лед и утонули мотосани, - сообщил капитан погранохраны Лыунаской префектуры Мати Миксон. – Вечером в субботу на Чудском озере произошел еще один инцидент: в поселке Казепяэ в 50 метрах от берега под лед ушел автомобиль, к счастью и здесь никто не пострадал».

Редактировал Postimees.ru
25.marts 2012, 22:00 | links

Bet kas Vairim pirmo reizi Peipi ierādīja?? :))
25.marts 2012, 21:49 | links

Valdi tā pēdēja bīlde dikti man nepatīk :)),sanāk otrā pusē tāds pats maks-2 vizinās :))
25.marts 2012, 21:48 | links

Ja kas Vairi -Tu biji pirmais,kam tika parādīts ,tā ka tagad Tu esi goda kolchoznieks :DDD
25.marts 2012, 21:47 | links

Tā jau tie kolhozi rodas.....DDDDDDDD
25.marts 2012, 21:36 | links

Labi vēl ,ka tas pleķis ir lielumā uz 10 ha :DDD
25.marts 2012, 21:24 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager