Peipusa ezers

Aktuālākais no Peipusa. Vietas, licences, copes atskaites, ledus stāvoklis ...
kads nez līdz kuram peipis ir vaļā???
25.marts 2012, 16:56 | links

Vakar Varnjā.
Dienas sākumu aplauzāmies iedami līdz 3-3.5km. Neko prātīgu neredzējām. Uz 13 atgriezēmies līdz 1.5km, kur regulari barojot tikām pie raudām, pa kādi 6-7 kg salasījām. Ap trijiem sākās lietus un cope izbeidzās!
Kopumā jauks pasākums! Šosezon noteikti pēdējais!
Cerējām ieraudzīt atgriežamies tos 4 muļķus, kas ar mašīnām no rīta iebrauca. Gribējās redzēt kā kārpīsies. Bet nu nesagaidījām.
Ledus liekas jau nekāds.
25.marts 2012, 16:55 | links

Sezonas noslēgums ir izdevies.Aizvakar Varņā 7km iepriekš barotos āliņģos skaista rauda pa retam sīks asarītis kurš turpina augt.Rezultātā man 18kg šķirotu raudu,kolēģim kurš zivis nešķiroja 31kg.Nākamajā dienā copējām Ņinā jo paziņas ieteica vietu kur ņēma brekši 5km.Copējām līdz 14.30 neviena brekša,bet raudas daudz es kā vienmēr šķiroju un rezultātā 8kg raudu,kolēģim 24kg.Ledus vēl apmierinošs kas turp dosies visiem ne asakas.
25.marts 2012, 16:44 | links

Sezona noslēgta.
Vakardien Nina. Lomi 6 - 10 kg. Cope - sportiska.

No rīta uziešana OK, bet vakarā... :-(
Melnais ledus jau strauji sāk sadalīties atsevišķos kristālos. Ja agrāk, paskatoties āliņģī, varēja redzēt apļus, kā urbis gājis, tad tagad - vertikālas plaisas. Mikroplaisiņās skalojas ūdens un kausē to ledu. Ejot pa to, sajūta tāda kā ietu pa gumiju...
Tur, kur "baltais" ledus, vakarpusē dažvie varēja jau līdz potītei iebrukt.

Gan jau kādi kamikadzes vēl dosies uz ezeru, bet es domāju, ka pietiks ar pāris siltām dienām un vairs nekā. Process tiešām notiek ļoti strauji.

Paldies Peipusam!
Ne asakas!
25.marts 2012, 16:20 | links

Sveiki.Neliela atskaite 3 dienas Kolkja.Ceturtdien 6.5 km-vietējais vedējs Igors(mūs ieveda vecticibnieks Ivans) ieteica meklēt iebarotos caurumus.Un metrus 150 no mūsu bāzes-kafejnīcas(atstātas ragavas)tādu atradu,bet nē -tukš.Ieurbju 20m attālāk un atkal tukš.Iebēru motili,mannas putraimus un sīki sagrieztos tārpus un aizeju uz pirmo āļiņgi.Ir- kopā pa dienu ar pieciem pārtraukumiem uz kafējnīcas apmeklējumiem-nosvērot krastā-19.5kg skaistu raudu un pusbreksis 1 kg.Bet pats interesantākais bija,kad pienāca kolēģis (ap 13.00) un izurjot 3 caurumus palika tukšā,es saku piesēd pie tās iebarotās un līdz 15.30-17.5 kg nosvērot krastā(žņaudza visus doma pa cik es to caurumu pārdevu).Un tā visas dienas.Secinājums viens-baltajā plekī izurbj caurumu,kautko sīko ieber un pēc pāris st. tikai copē dažbrīd piebarojot un nau ko skraidīt.Vienīgais,kas bojāja garastāvokli no copes un atpūtas ar draugiem,mūsu tautiešu auto,kuri pataisija Peipi par "Moskovskoje sadovoje kaļco"-turp un atpakaļ,turp un atpakaļ bez jēgas un bez zivīm-2 min. un tālāk.Paldies par uzmanību.
25.marts 2012, 16:12 | links

Igauņi laikam grib beidzot redzēt to Latvieša ideotisma robežu cik tā liela ... DDDDDDD
25.marts 2012, 14:43 | links

Vakar Kolkja, ieveda mūs apmēram uz 6,5 km. Cope bija visu dienu, tikai tas izmērs... Smuka rauda ķērās tikai rīta pusē, atlikušo dienas daļu - sīcis un paretam tikai smukā peipusniece. Kopā 13 kg. sanāca. Viens vecais no mūsu bara bija jau kājām aizvilcis krietnu vien gabalu tālāk iekšā. Uz priekšu ejot, bija pārkāpis plaisai pāri, bet atpakaļ knapi ticis, jo plaisa pavērās ļoti platā un tikai ejot gar to kaut kur ticis pāri. Tā viņš stāstīja. Nu bet tie auto braucēji, trūkst vārdu...pļac pieauguši cilvēki...tādā lietū uz pēdējā ledus... ļoti ceru, ka vakar viss laimīgi beidzā. Gaidam nākamo sezonu!
25.marts 2012, 14:16 | links

vakar Varnaa, 22kg raudas, un siks asaris, bonusa nebija, ja vienīgi 400g breksis :)
25.marts 2012, 12:58 | links

Vakar varnjā iegājām kādus 1,5 km patīkams sezonas noslēgums, tīrā izlases raudiņa 32,4kg. Patīkami, bet žēl, ka kāds bonusiņš netrāpījās.
Laiks tik uz pusdienām samaitājās.
25.marts 2012, 12:18 | links

ka tik nākošgad neuzliek veto visām braukšanam dēļ pāris ,,gudrajim,,
25.marts 2012, 12:15 | links

Gunti
Tu piemirsi vēl ūdenslīdēju brigādi;)
Vakar bīju gan Kalastē gan Varnjā. Kalastē kluss mierīgs, nesājās trakie ar autiņiem pa ledu ,kad slapjais smiegs gāja pa gaisu, bet zivis švaki. Plankumainās neņēma ,jo bija pa gaišu, tad mēs pārvācāmies uz Varnju.
Mašinas pilni krūmi un pagalmi:D Uz ledus no krasta skatoties, melnais tūkstotis, bet uzejot samērā normāli. Ķērām no 13:00 savi padsmit kg savilku...pietiks;)
Kā uznāca lietus tā cope beidzās. Džeks nākot garām lielijās kad labāka cope bijusi no 12:00-15:00 ,teicās kad 40kg esot,bet lielajā toverī es nezinu kā 40kg saiet:D Raudu izmērs smuks bija ko es redzēju.
Ja grib raudas tad uz Varnju var maukt;)
Redzēju abu busu ielūšanu....pie stūres tās blīves nekam neder:D Abi busi iekrita plaisā pie krasta. Ar tādu ātrumu ne tas vien var ielūzt brauc kur acis nerāda ,tā nevar. Un gudrīši ,pa balto ledu gribēja forsēt plaisiņu vai tad nevarēja melno vai zilgano atrast un ar šusi žvikts un pāri. Pusstundas laikā zilais buss jau bija stipri uz sāniem nosvēris lai gan sākumā tikai viens priekšējais ritens bija iekritis.
Ar balto vispār bija hohma. Varēja saprast kad vecais nemaz nezināja kur atrodas un kur jābrauc. Vilkās pa ledu kā gliemezis. Visam kronis bija kad pa priekšu izlaida Susaņinu. Nu tad tas viņi ieveda s...s:D Tā viņš ir kad nerubī fišku.
Izskatās kad robiņi šogad speciāli neliedza braukt kaut ko perina:D Jo no rītus mutiski teica ja gribiet brauciet, bet mēs jums " ņesovetujem" Pa savu nobrauktuvi neļāva, bet pa citām lūdzu. Tā kā atradās gudrīši kas nevar 1.5 km pa līdzenu ledu ieiet iekšā. Jo zivs nebija nekur tālu jāmeklē.
Sezonu noslēdzu ar sausām kājām un labu noskaņu un daudz jauniem secinājumiem;) Ne asakas jums tautieši bezledus sezonā;)
25.marts 2012, 11:38 | links

Tā kā vakardien negribējās nāk pie datorā, tad uzrakstīšu šodien par piedzīvoto peipusā 24.martā!
Izbraukšana no mājām 2:30 pie peisa esam laikam ap 6:00. Tā kā kallastē biju pirmo reiz, tad seko baram kā aste! Nu labi aizurbjam 3,7km prom un ieurbam pa caurumiņam, man pirmie divi tukši, bet trešajā izvelku dažas raudas! Labi iebaroju ar motili un kkādu barību un lēnā garā ~9m dziļumā ķerstu pa kādai smukai raudai un daži asarīši!(kopā salasiju 5,6kg, man pietiek) Dīvaini bij tas, ka ap 14:00 man priekšā viens cilvēks(20m attālumā) velk vienu pēc otras smukas pastalas, bet es tikmēr sīkos asarēnus:| TAd jau atk ar kolēģi izvilkto raudu biežums sāk izlīdzināties:) Kolēģim kilo pāri breksēns:)
Par ledu, jau ejot uz tiem kilometriem dažviet kājas krita cauri caur tiem baltajiem pleķiem:// Ap 2km kolēģijis uzkāpa uz trijstūr veida aizberga un diezgan labi sašūpojās:O Ja tur iebrauktu iekšā mašina tad kaput būtu! Ledus itkā ir biezs~45-55cm, bet liekas tāds ļoti mīksts! :|
Tā kā domājat ko darat!
p.s domājat 3dien vēl būs ledus?:D
25.marts 2012, 11:05 | links

Izvilkt arī var ja domā ar galvu,vajag laivu ar motoru četras smagā kameras un kompresoru,ja tikai ledum ejot buss jau nestāvēs krastā un negaidīs (TOLMETU).
25.marts 2012, 10:36 | links

(NESIJA)-Nu īsts Titāniks sanāca,jūtu līdz žēl autiņa.
25.marts 2012, 10:26 | links

Šodien tur jābūt interesanti,tāds vējš ar slapju sniegu,komforts -18*C!
25.marts 2012, 09:32 | links

tie trakie bruģē ar busiem mums ceļu nākošai sezonai? cik saprotu sprinters ir otais kas aiziet peldēties izskatās ka ar prātu galīgi nedraudzējās
25.marts 2012, 08:38 | links

Iedod koodinātes- nākamgad tur būs zivju lērums ,jo ar tīkliem netiks klāt Varēs ar bļitku klapēt pa busiņa jumtu un saukt vēdzeļus uz maltīti :DDD
25.marts 2012, 08:32 | links

Nesija-izmaksas par izcelšanu var būt diezgan palielas....var arī neatmaksāties....
25.marts 2012, 08:25 | links

Prātiņa nav arī robiņiem ja viņi laiž ar auto virsū,mācība tika būsim turpmāk prātīgāki...
25.marts 2012, 08:24 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager