Esmu redzējis igauņus arī velkot savus auto Pērnavā ārā!
23.03.2012 14:17
Комментировать | Распечатать
В предстоящие выходные будет пасмурно, ожидаются осадки, сообщает Эстонский институт метеорологии и гидрологии. На востоке страны осадки пройдут в виде снега, на западе — мокрого снега и дождя. Улучшение погоды может произойти в воскресенье днем.
Ветер юго-западный, 4-9, во второй половине дня на побережье до 12 м/с . Температура воздуха от +1 до +7°C.
Редактор: Prognoz.ee
Lai gan Peipuss tomēr uz ziemeļiem, kur it kā vēsāks, kaut kā mazlietiņ pārgalvīga liekas braukšana pa ledu šajā laikā.
Bet nu tā reiz ļaužiem patīk izaicināt likteni - tepat Latvijā ne vienā vien ūdenstilpē blakus tekošai upei uz kaut kāda aizdomīgi čagana ledus tup veči un gaida, kad ledus lūzīs. Vai tiešām neapzinās risku vai arī vēlme ķert ir TIK liela? Es laikam to nekad nesapratīšu.
Ezerā Igaunijā ielūzusi automašīna no Latvijas, kurā atradās pieci cilvēki. Viens Latvijas pilsonis gājis bojā, vēsta "Postimees". Latvijas pilsoņi, kas atradās automašīnā, bija reģistrējušies vietējā robežsardzes iecirknī par ierašanos makšķerēt. Robežsargi brīdinājuši makšķerniekus par bīstamām vietām uz ezera. Latviešu utomašīna izlūzusi cauri ezera ledum un nogrimusi. Četriem vīriešiem izdevies izkļūt no mašīnas, bet piektais, 80 gadus vecais vīrietis nav spējis saviem spēkiem izkļūt no grimstošās automašīnas. Pašlaik notikumu vietā notiek gatavošanās darbi nogrimušās automašīnas un bojā gājušā Latvijas pilsoņa izcelšanai.
Čomi noteikti ir Ļoti apmierināti ar copi.....
Varēs ar kājām nākt mājās...
Visam jau ir kaučkādas robežas un izskatas ka es te par velti pirkstus deldēju brīdinādasms ka tas ledus nemaz nav kāds izskatas ....un saulainā dienā un arī lietus to garauž ne jau biezumā bet gan struktūrā...tam vienkārši zūd saturs....nevis biezums....
mēs bijām šaurumā, tur saule spīdēja kādas 3 h, gājām ar kājām. Ledus likās labs- urbu āliņģi, negāja kā sviestā boris, ledus likās ciets, moči braukāja, krastā tika. Pie krasta nekāda lielā putra nebija, vismaz ar kājām ejot to nemanīju. šķērsojot plaisu gan jāatrod vieta, kur to šķērsot droši.
Varbut vilks vasara,bet cik samaksas par to joku.Neapskauzu tos dzekus,ta ir ka pa tumsu brauc vedzeles.Esat tacu pratigi,nakam sezon vel aizbrauksiet,divas reizes esmu peipusa piedzivojis straumes paradisanos,treso negribu un citiem neiesaku!
andzus69
Bet tā jau ledus labs- ciets, nekas daudz nav kusis. Tik šodien mazliet vējš ar sauli pagrauza to.
Ko tu fleitē.....varbūt ar kājām ejot nejūt bet Kallastes trīstiltnieks vakārā večus krastā vedod līdz pus ratiem esot bridis pa putru kas no ledus palikusi.....
Pa nakti jau uzsals tikai virskārtiņā kas dienā pie +5 izjuks kā pīļu sūdi un pie krasta vispār būs.....
Tas ir ko Es te jau rakstīju par piekdienas saules darbiem Peipusā....Tas tiem kas nezin kas ir Peipus pavasarī.....
Tiem kas brauc uz Lielo Ezeru esiet prātīgi jo tas kas būs no rīta tas vairs nebūs pēcpusdienā....
No rīta iesiet kā pa asfaltu bet vakarā bridīsiet pa putru.....
Izrādās ka pazīstama čoma busiņš - visi dzīvi, visi veseli! Bet lērums pamatīgs! Un plikpieša apraksts diezgan pareizs! Kā arī robiņi teikuši ka var droši!