Peipusa ezers

Aktuālākais no Peipusa. Vietas, licences, copes atskaites, ledus stāvoklis ...
Tātad par aizvadīto divdiennieku.
Trešdiena - ap 6.30 startējam iekšā no Kodaveres ieslīpi uz Kallastes pusi. Sākam meklēt kaut kur no 5km. (Laiks no rīta pavēss, bet pa dienu jau labāku gandrīz vai nevar vēlēties. Saule silda, vēja gandrīz nav!) Tā arī ik pa gabalam aizurbāmies līdz pašai robežai. Rezultātā - urb kur gribi, visur atkal tik sīkie asarīši un pa kādai raudai! Pēc tam pabraucam kādus 500m atpakaļ un tur piesakās vismaz pārītis cepamie asari. Tā visu pēcpusdienu tur arī nosēdējām, bet no asara tāpat nekā. Pārsvarā laba rauda un pa retam arī kāds ņemams asars. Nu neko, kā ir - tā ir! Vakarā braucam uz Saaritsu nakšņot (starpcitu, nezinu kā ir citur, bet tur šogad pacelta cena no 10 uz 13 euro pa nakti) ar nolūku vakarā uz vēdzeli pasēdēt. Tā arī izdarījām. Tālu negājām, dziļums no 2 līdz 3m. Uz bļitku rezultāts visiem pa nullēm! Domāju, ka vainojams bija izteiktais pilnmēness! Bet uz ūdām kolēģim gan no rīta bija veselas 3gb 3m dziļumā, bet man 2m dziļumā nekā! Secinājums - laikam vajadzēja paiet kādus 300m dziļāk! Izmērs noķertai vēdzelei no 800g - 1.2kg, ēsma - uz pusēm pārgriezts ķīsis.
Ceturtdiena - ap 7.00 no rīta dodamies iekšā tur pat Saaritsā. (Laiks tāds pats, kā trešdien - vienkārši supper!) Izņemam ūdas un tur pat ar sākam provēt laist lejā murmuli. Kādas stundas garumā ik pa brīdim piesakās arī kāds ņemams asars, bet pēc tam cope apsīkst un ņem vairs tikai "standarts". Daudz nedomādams, uzsitu savai ķerrai pa kurbuli un laižu uzreiz uz 6km. Pirmā lunkā nekā, bet otrā uzreiz pieteicās smuka rauda. Tā arī tur visu atlikušo dienu nosēdēju. Čomiem, kuri palika tur pat krastā, vispār nekā prātīga nebīja visas dienas garumā.
Rezultāts par abām dienām - daudz smuku raudu (lai arī tā nebija mērķa zivs), ļoti maz ņemamu asaru.
P.S. Mans šī gada personīgais secinājums - tomēr domāju, ka lielais vairums labā asara ir ticis vasarā izkāsts! Ja paskatās no robežas uz krastu, tad nemaz tas attālums tik neiedomājami liels nav! Un ja vēl piemet, ka vasarā tur nepārtraukti dragā ar zvejas kuģiem velkot aiz sevis "mutņikus", tad tā teritorija nemaz tik neizkāšama vairs neliekas.
Kāds noteikti teiks, bet re kā es saķēru! Pirmkārt, protams, ka kaut kur jau kādi asaru bariņi vēl apkārt peldās, bet ej nu tu viņus atrodi, otrkārt, domāju, ka tiem atlikušajiem bariņiem paika ir tik daudz pieejama, ka, lai pie viņiem tiktu, jau nepieciešama lielāka meistarība par murmuļa tirināšanu!
9.marts 2012, 13:58 | links

Sedoo, bildes smukas, bet pastāsti labāk, kas pa tuvākiem kilomeriem dzirdams... Tas priekš tiem, kas bez sniega močiem... :)
9.marts 2012, 11:47 | links

Visiem labrīt, un visas ar pagājušo Sieviešu dienu!!!
Īsumā, gar pierobežu starp Mustvi un Kallasti, ir asars, Ieliku kādu arī bildi! Ja ko vajag konkrētāk uz PM!
Visiem ne asakas, jālaiž uz darbiem:)))
9.marts 2012, 10:37 | links

Sveiki! Kaadam nav plaanu shiis nedeelas nogalee no Smiltenes vai Gulbenes puses doties uz Peipusu?
9.marts 2012, 08:24 | links

P.S. Bija ar pa kādam rupākam asarim, bet maz. Plaudēni pasīki, tikai daži . Pārsvarā rauda.
8.marts 2012, 23:48 | links

Sveiki! Kādam neatradīsies vieta sestdien vai svētdien uz Peipusu. Esmu no Valkas.
8.marts 2012, 23:45 | links

Nu tad īsumā- aizvakar pēc necopes Ķīšezerā. atbaraucot mājās, ielīdu palūkoties copes lietās.lv. Hmm, interesants sludinājums - mēklē divus līdzbraucējus uz copi Pepusā! Ātri telefons rokā un jā, tiek sarunāts brauciens uz Peipi. Naktī sazvanamies, knapi paspēju uz taransportu, bet viss ok. Īsa iepazīšnas un laižam prom. Ceļš paiet pļāpājot - izrādās ka ar pāris vīriem laikam jau esam tikušies gadus 25 atpakaļ, ir atrasti kam kaimiņi, kam radi. Rīts Varnja - ārā mīnus 22, piesakamies pie robiņiem un laižam ar auto iekšā ezerā. Mērķis septītais kilometrs - pagajušoreiz pārējā kompanī esot tur labi pavilkuši. Nedaudz palavierējot esam galā, pērģerbjamies izklīstam un sākam copēt . Man copes jau uzreiz, pirmie pāris sīki asarīni, tad pāris labas raudas, vēl kāds asarēns, tad neliela pauzīte.Pēkšņi spēcīga cope, es lieku pretī - jā galā kas krietni labs. Labi pacīnamies, ievelku āliņģī, et uzreiz nevaru iebraukt - šaurs gars purns. Ā, skaidrs, līdaka. dabuju uzladus - hmm, uz aci, pēc Latvijas standartiem līdz mēram nedaudz pietrūkst. Kā ar Igauņu likumiem nezinu, laižu atpakaļ. Tad vē ldaža laba rauda, protams pa kādam asarītim un viena kārtīga "pastala". Domāju būs vēl , bet nekā. Aizeju līdz kolēģiem - kam labāk , kam sliktāk, ir visiem. Guntars visu rīta sākumcēlienu norāvis ar bļitkiņu - sākums galīgi nekāds, pēs tam sāk ņemt sprīžinieki asari. Arī kaut kas lielāks noraujas. Saprotot ka nekas uz asariem nespīd, met mieru un metes uz raudām. Pa to laiku Jānis ar raudām pievilcis jau pus Rimi maisiņu. Jāsaka, ka viņam arī koprezultātā bija visvairāk. Arī pārējie dienas beigās visi apmierināti. Laikam jau mazāk par 8kg nebija nevienam. Piecos mantas savāktas un varam laist mājās. Atrakstamies robiņiem, pajemam veikalā pa pāris aliņiem un ceļā. Nu ko - rezumē- laiks gandrīz ideālsspoža saule no rīta -22, pa dienu varēja bū kādi -5, vēja paraktiski nebij nemaz. Un protams prīmā kompānija - paldies vīri! Nu, kā jau iesākumā teicu, tas īsumā laikam arī viss... :)
8.marts 2012, 23:44 | links

Veikalā 4 eur pie zveijnieka 2-3 eur
8.marts 2012, 23:19 | links

Tikai skaidrā ;-)
8.marts 2012, 23:17 | links

a peipus nakti driskt cope vai aizsliegt?
ap 16:00 brekis keras labi 3 lieli 2kg balto tarpi...
8.marts 2012, 23:13 | links

Ja par 5Ls var pārdot, tad nav jēgas ķert priekš pārdošanas. Svētdien Varņas veikalā gatava raudu vobla maksāja 4Eur/kg. Atliek tikai transportēt uz LR :-).
8.marts 2012, 23:10 | links

Nu jā kā parasti uz brīvdienām laika maiņa:))vienīgi no mīnusa uz plusu vismaz raudai vajadzētu patikt?
8.marts 2012, 22:08 | links

Ja nemaldos tad labākais raudu klovs pagājušo sezonu bija aprīlī Raudas bija druknas un spundīgas Ikri kā lašiem :DDD
8.marts 2012, 22:08 | links

Bumi lai tik normāls laiks un drusku kļovis un būs...
8.marts 2012, 22:05 | links

Tik šogad kaut kā uz to raudu nevar uztrāpīt:))un lielajiem ašukiem arī:))))
8.marts 2012, 22:05 | links

jeeska
Vajga jau baudīt....Es māku atpūsties DDDDD
8.marts 2012, 22:03 | links

jeeska ,kā Tu šos vārdus nožēlosi jūn un jūl mēnesī pie alus butelītes :DDDDD
8.marts 2012, 22:02 | links

bums man jau pietiek ar 20kg,mājās nav īpaša konkurence-ja nu sīkie pieslēdzas uz muguriņu tiesāšanu:)
8.marts 2012, 22:01 | links

Zariš ,kā runājām asari Tev raudi man :DDDDDDDDDD
8.marts 2012, 22:01 | links

uldeens No 100 kg iznāk apmēram 25 -30 kg vītināto :DD
8.marts 2012, 21:57 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager