Peipusa ezers

Aktuālākais no Peipusa. Vietas, licences, copes atskaites, ledus stāvoklis ...
Borda ar kādu mašīnu biji ezerā(krāsa)?
6.marts 2012, 20:48 | links

Lai veicas Seedoo!
Bet par tām raudām gan padomā... :-)))
6.marts 2012, 20:31 | links

Paldies vabolīt, un tfu tfu tfu vismaz, tu man uz ceļa kāju uzsauksi:))) Kādas bildes , viss tas ir fotošops:)))
Ne asakas visiem cīņubiedriem!!!
6.marts 2012, 20:29 | links

seedoo.Ne asakas,atskaiti vari nerakstīt vis tāpat būs zināms:))pēc tavām bildēm....
6.marts 2012, 19:58 | links

atskaite šodienai: Merapalu uzbraucu uz ledus pie Uno. 4-5km ieķšā un mazliet pa kreisi, no skolas ne vairāk kā 4km. No rīta uzreiz pieteicās 400 - 600 bet ne vairāk par 10 un tad visu cauru dienu liela sprīža garie , no diviem caurumiem 12.kg, vel 3 veči tas apmēram tā pat, kādam rauda trāpijās lielāka, kādam asars uz 800. Cope unikāla turpinājās visu dienu. Ziemeļu vējā bez telts vai auto aizsega auksti, prasās pēc cepuma vai krasta čaja. Ņēma uz visa motils, slieka, baltais un pat uz asara acs un pat labāk kā slieku kamēt neizzīda tukšu.
Pārejiem ne asakas.....
6.marts 2012, 19:53 | links

seedoo ,es svēdien runāju ar vietējo tas teica kad ari viens vietējais tālajos lielos un daudz sakeris kautkur starp Mustvi un Omedu.Cik talu ir robeža no Mustves?Raudas voblā negaršo gribu pavilkt asari.
6.marts 2012, 19:46 | links

Bezbārda: Nu.... tipa gar pierobežu! Būšu divdienniekā Mustves pierobežu pārbaudīšu, kaut gan pēc Zariņvalda informācijas nekas būtisks naff mainījies!!!
P.S. Met raudu sālī un caur Bumša recepti uz striķa:)))
6.marts 2012, 19:20 | links

atskaite par 2-diennieku3 un 4 .Daudz raudu daudz mazu asarisu.Kolegis ilgi ar kautko lielu stivejas tomer zivs izradijas gudraka.Bijam Rannas rajona apmeram4,5km no krasta.ledus biezs sniega praktiski nav viss parvarties ledu bet ar autiiem jauzmanas var ielust sasalusaja sniega un tad ir su...ja runa iet par skersenem tad man pazistams estins tikai ar pastaisitam mauc un es teiksu kad vinam labi sanak .Seedoo kas ir talie kilomitri
6.marts 2012, 18:49 | links

Strādā ari balansieris, labi strādā.
6.marts 2012, 17:39 | links

kads var dot informāciju, kas darās uz Peipusa, ir ūdens uz ledus, vai sniegs, kados biezumos?
6.marts 2012, 17:35 | links

Vēl piebildīšu, ka tas lielā mērā ir ticības jautājums. Man Peipusā balansierim lielas ticības nav :) Tāpēc īpaši arī nemēģinu. Pāris reizes paraustīju - nekā un metu malā :) , bet ja tai lietai tic un māk, tad gan jau ka strādā arī balansieris...
6.marts 2012, 17:23 | links

Pats uz balansieriem Peipusā neko neesmu dabūjis, tā pat kā arī viens labi pazīstams copmanis, kas savlaik katru otro dienu brauca copēt uz Peipusu (arī saka, ka uz balansiera neko nav dabūjis). Bet domaju, ka nav tik traki. Pagājušajā gadā, kad tos asarus visi dzenāja, bija veči, kas teica, ka uz balansiera arī ķēra. Man jau liekas, ka galvenais atrast to ašuku. Ja viņš gribēs ķerties, tad dabūsi i uz balansiera i uz bļitkas. Varbūt bļitka kādā brībī būs rezultatīvāka vai otrādi, bet ķersies gan jau uz abiem...
6.marts 2012, 17:20 | links

Uz peipsi ir jēga ņemt līdzi balansierus, vai tur viņi diezko nav cieņa?
6.marts 2012, 17:10 | links

mēs 7dien naktī uz Varanju braucam, ir kādam kādas atsauksmes, ka tur šajā laikā kožas?
6.marts 2012, 16:40 | links

tagad, kad ir telefoni, nomaldīšanās gadījumā viss ir vienkāršāk nekā agrākos laikos. var čomus sazvanīt un robiņiem konsultāciju vai palīdzību uzprasīt.
daudzos gadījumos pie vainas ir pārmērīga cepuma graušana.
ir redzēts, ka copes kolēģi krastā kurina milzu ugunskurus un auto novieto pret ezeru un fāras midžina, lai kolēga krastu redz. bet tas tik skaidrā laikā...purgas laikā paziņa ir visu nakti nosēdējis celofāna maisā. labi, ka vairākas dienas nevajadzēja sēdēt:))
bet pareizi jau te vīri minēja-bez kompasa uz ezera ni un ni!
6.marts 2012, 16:04 | links

Mums ar šonakt starts uz divdiennieku! Tad jau manīs, kā būs!
P.S. Mēs vienreiz pat no 5km attāluma izlīdām krastā precīzi ar 4km nobīdi! Un tas viss pilnīgi skaidrā dienas laikā! Nācās iet pie večiem un prasīt, kas tad tā ir par vietu, kur mēs esam!
6.marts 2012, 15:25 | links

Beidzot ir ko palasīt, nu apnicis jau bija lasīt to tukšo muldēšanu:))) Pie visa vainīga ,,vabolīte,, es nē:))) Bet nu ko darīt, ja nopieni vīri kam krāni kā smilšpapīri lūr ekrānā, tad nāksies laboties:)))
P.S. Asars parādijies gan pret Ņinu, gan ir arī Mustves rajonā, tikai tālajos kilometros!!!
Šonakt starts!
Ne asakas!!!
6.marts 2012, 15:17 | links

Par to urbi - orientieri. Viens mans stāstīja, ka kādreiz arī tā izdarījis. Cilvēks noliek urbi pareizā virzienā, ielien teltī un copē uz nebēdu. Dzird soļus - paziņa pienācis. Šim urbis neass, prasa, lai iedod. Cilvēks labas dabas būdams, atvēl arī. Varat tikai minēt, kas notika tālāk... paziņa nolika urbi savā vietā, tikai pretējā virzienā... :-(((
6.marts 2012, 14:23 | links

Es kā vecs orientiierists varu padalīties kā es daru. 1. Pirms brauc iekšā piefiksē orientieri - labāk kādu torni +/- 2-3 km no iebraukšanas vietas .
2 . Tikai tālāku gabalu no krasta ,vēlams lai to torni vēl redz ,noliek kompasu zemē - tad visprecīzāk nostājas bultiņa uz ziemeļiem.Jo to no tālāka gabala uzliksi virzienu (azimutu) precīzāk uz viņu iziesi,ja to dara tuvumā tad būs ļoti liela novirze bet vismaz krasta virziens .
3. Tad pagriez stikliņu - novieto strīpiņu uz torni neizkustinot pamatu.
4. Tad kompasu ielidinu kastē un zinu ka ja kas tad man jau virziens atpakaļ ir uzlikts.

Un vēl ir svarīgi - atcerēties un trīs reizes pie sevis nomurmināt krasta debess pussi pat nepiesienot precīzām koordinātēm.

5. Kad ir putenis - daru tā : Atdaloties nokompānijas izurbju caurumu un urbi nolieku zemē kā bultu kompānijas virzienā . Ir bijis man konkrēts gadījums kad bij putenis.Bij laba cope ,biju kādus 500m no kompanī ,paceļu galvu ,redzamība +/- 10m ,vējš ,pēdas aizputinātas ...ko darīt ? Zinu ka nekur nevajag iet un sākt maldīties ,paliku uz vietas ,copēju tālāk kamēr pāriet purga .Kopš tās reizes lieku urbi kā bultu zemē ,citādi atkal palikšu neiegraužoties cepumā ,kā toreiz :))))))))
6.marts 2012, 14:07 | links

Jā ar tām atļaujām bija jau pieriebušies , bet visu cieņu tiem , kuriem pietika pacietības jau piecsimto reizi skaidrot kā to atļauju nopirkt .
6.marts 2012, 13:49 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager