Vakar Mustvee 16.km pie torosiem 10m dziļumā kā parasti - kam kule pilna, kam pusē. Bez zivīm neviens nepalika. No rīta ņēma labāk, pēcāk ne tik, bet ņēma. Asari līdz 360g, skaistas raudas un protams, ka neiztrūkstošie ezera kapteiņi - ķīši. Tos no sākuma metām prom, tad atbrauca Viktors un pastāstīja, ka esot ļoti garšīgi, pagatavoti primitīvā veidā. Šodien pamēģināju - tik tiešām garšīgi un ātri. Jo sīkāks ķīsis, jo labāk.
Recepte - ķīšiem siltā ūdenī noskalo gļotas, apkaisa ar sāli, apviļā rīvmaizē un stipri sacep uz pannas sakarsētā eļļā. Nav ne jātīra, ne jāķidā. 100% ēdams materiāls ar visu galvu un spurām. Kraukšķīgs un garšīgs.
20.marts 2011, 18:47 |
links