Patika Tavs skaidrojums. Man uz spoles 0.12 (ķīniešu klasifikācija) pītā, diezgan tieva. Šķiet ka tādam izmēram neprasītos mono pavada kā te minējuši 0.25-0.4
Paliek jautājums, vai tiešām ir jēga mono vai fluro pavadai, ja, piemēram, ir pietiekami tieva pītā kā pamataukla?
Paliek jautājums, vai tiešām ir jēga mono vai fluro pavadai, ja, piemēram, ir pietiekami tieva pītā kā pamataukla?
Man makšķere pārsvarā uz līdakām, tāpēc uz spoles ir pītā aukla 0,2. Kad eju uz asariem ar DS vai atvadu sistēmu, tad vienkārši no pamatauklas nogriežu 20-30 cm garu gabalu, kuram apakšā lieku svinu. Flurokarbona auklai galā lieku āķi ar mānekli, pavadu nelieku, neviens asaris nav nokodis. Flurokarbona aukla 0,4. FK Aukla apmēram līdz metram. Tas atvadu sistēmai. Ja DS, tad vnk pie tās pašas pamatauklas, kas ir pītā 0,2 piesienu FK auklu, nu arī apmēram metru. 20 cm no apakšas āķis un apakšā svins. Nu, tā daru es. Nezinu vai zivs pievērš uzmanību pamatauklai. Pats domāju, ka efektīvāk varētu būt, ja pamataukla būtu stipri plānāka, bet pagaidām negribas taisīt komplektu uz asariem, vairāk tomēr interesē līdaka. Pēc manas pieredzes asaris arī var grābt lielu 4. izmēra rotiņu, kas piesiets pie pītās 0,2 pamatauklas. Ja gribas specializēties uz asari un to zivi ķert rezultatīvi, kad blakus ir vairāki copmaņi, tad jāpāriet uz smalkumiem. Es flurokarbona pavadu liktu, ja makšķerētu uz džiga, kur iespējams mitinās arī līdaka.
naloxon04, 1.augusts 2019, 16:01
2.augusts 2019, 00:06 | links