Vot man ar intresē!
28.janvāris 2023, 08:32 | links
andreiko [27.01.23]: Svena jaunais vasaras panoptiks, lētā versija:jū, šis ar jaunāko devēju
https://www.facebook.com/watch?v=684829476363711
ja ir zem -20, tad āliņģi kūp un noķertās zivis šķiet siltas... apsilda roķeles, noslauka un copē tālāk :) :)
Andreiku - Minhauzens mīza uz naža rokturi, lai varētu pacelt izkritušo nazi un lāci nodurt :)
daddy_j, 27.janvāris 2023, 08:20
pauls.arturs [26.01.23]: Sveki visiem. Varbut kads zin,ka ar ledus Baļotes ezera? Ari interese Aluksne,jo tivakajas dienas gribetos pabut abas lokacijadPiekusisi urbt ledu Alūksne.
Vienreiz bijām uz Plaužu ezera pie -26.Vēja nebija un nemaz tik auksts nelikās.Vismaz kamēr gājām točno ne.Biju nolēmis drusku pafočēt.Puika izvilka asarīti.Šis kā pielocīja asti uz vienu pusi, tā palika. Forši fotogrāfēt kad asaris tā pozē.Nestirinās.
Bjorgvins, 26.janvāris 2023, 23:07
EdgarsB [26.01.23]: empire [18:59]: Labvakar, kāds zin par ledus biezumu Jēkabpils pusē??Šodien garām braucot piestājām pie Vīķu ezera. Ledus ir, veči copē, viss notiek.Paldies par info..!
empire [26.01.23]: Labvakar, kāds zin par ledus biezumu Jēkabpils pusē??Šodien garām braucot piestājām pie Vīķu ezera. Ledus ir, veči copē, viss notiek.
Nu beidz, atceros (laikam) 1981. gada ziemu. Aizšāvu līdzi klasesbiedriem uz Riebezeru. Viņi tur lika ūdas. Ar nakšņošanu siena šķūnī. Naktī (pāri par -20) domāju, ka iedošu ozolu (dubu dam). Tad klasesbiedrs apžēlojās, iedeva vaļinkus. Līdz rītam izdzīvoju. Tad jau no rīta, kad pie mīnus divpadsmit ķēru sīkos priekš ēsmas, likās āfrika. Toreiz, starp citu, noķērām (es gan sēdēju uz sīkajiem tajā brīdī) lielāko līdaku tajos laikos - 7,9 kg.
Un toreiz jau nebija simsu, daivas vai šīmaņa marsiešu tērpu, mēs bijām kā vienkāršie poļarņiki - pižiks, vatētās bikses un fufaikas. Kājas gan sala kapitāli (ja nebija kājās vaļenki, bet mums uz trijiem bija tikai viens pāris, tā sakot - ceļojošais).
andreiko, 26.janvāris 2023, 17:37
mirtins [26.01.23]: Ei, nu beidz, Mirtin, tu tak mīnus tridcatņikā nemet kukuriņus pa ledu! Turklāt mums tas tridcatņiks iekož ar tik reizi pjaķiļetkā. :)babē pie mīnus 20 man vislabākie lomi bij
Man jau liekas, ka ar -15 pilnīgi pietiek, lai pārietu jebkura vēlēšanās copēt, it sevišķi, ja iepūš kāds jestrāks vējelis. Tad vairs negribas tupēt uz ezera, bet uz Meža kapiem! :(((
andreiko, 26.janvāris 2023, 16:14
Asaru bļitkošana sākas no mīnus 15. :))) Vislabāk pie mīnus 30. Tas no manas pieredzes. Svarīgi lai stabili un ilgi. Vienreiz bija arī vienā copes raidījumā nofilmēts kā mīnus 30 grādos Baltezerā kapāja normālu asari :)
mirtins [26.01.23]: Smiltenes Noteikumos nekas nav mainījies-kāp uz ledus tikai sertificētā(peldošajā) kombinezonā! -Protams, bez prasības par peldošo kombi, (ar cilvēciņa simbolu, burtiem "fl", tāds marķējums ir tikai norfin!!!), noteikumos paredzēti vēl durklīši, apavi ar radzēm, virve un verga(jebkurā gadījumā, arī, ja ledus kaut 50cm). Man arī nav peldošā komba, tāpēc braucu uz citu novadu ūdenstilpēm, piemēram Alūksni. Šo svētdien gan tur nebūs ko darīt, jo notiks motokross uz ledus!
Esmu sev izvēlējies nepirkt peldošos komberus, lai nerastos vilinājums līst kur nevajag.
Turklāt mīnus 30 grādos peldošajā komberī varētu nebūt sevišķi forši uz ledus.
Daudz vienkāršāk būtu noteikt prasību pēc ledus cērtes un nagiem.
Bet nu deputāta zīmogs izspiež no cilvēkiem pēdējā saprāta paliekas, arī no tiem, kuriem tā saprāta nekad arī nav bijis :D
Līdz 12 gadu vecumam airu laivā tikai ar vesti!
Pieaugušajiem ir jābūt vestei laivā…bet var nebūt uzvilkta!
Sodi bija toreiz Engurē par šo punktu! Tad no tā laika vnm iemetu laivā zem krēsla! :)
JK7, 26.janvāris 2023, 16:38