Sveiki!
Esmu pirmās eholotes meklējumos, bet piedāvājums ir milzīgs un grūti kautko saprast.
Lūdzu padalīties ar info kādas eholotes jūs lietojat un kapēc tieši to izvēlējāties.
Esmu gatavs šķirties no 700€.
Laiva ir 3,60m pūslis. Pārsvarā cope Ventā. Pa retam uz Usmas ezeru.
citizen, 10.aprīlis 2022, 21:56
Varu padalīties ar savu redzējumu/pieredzi.
Crip funkciju pamēģināju un sapratu, ka dibenā esošu priekšmetu identificēšana mani neaizrauj. Labi ka nepirku eholoti ar GPS, jo tad perspektīvajiem punktu meklējumiem ziemā būtu jāvelk viss aparāts, citādi ja ir maps un patīk ņemties ar elektroniku.
Zivju meklēšanai - jo plašāks leņķis (laikam zemāka frekvence), jo ātrāk atradīsies, dibena struktūru ar nolasa.
Visu parikti samontēju uz vienas kājas - augšā minitors, apakšā devējs, kuru piestiprinu ar piespiedējiem trancī - ātri montējas/demontējas, nav nekādu vadu mudžekņu zem kājas. Lielākais mīnuss upē, jo ir laivas zemākais punkts....
Kopsavilkumā - izdali plānoto budžetu uz 2 un būsi apmierināts ar jebkuru ierīci - jo dziļums, kur brauksi reti būs virs 5m, tad zivju meklēšanas pat pie stara 60grādi būs visai mazs laukums (ģeometrija), pie šāda dziļuma liela daļa zivju pamūk no motora skaņas pirms to ierauga. Visas kantis, akmeņu tāpat redzēsi. Ja esi ieradis čatot tālrunī un redze Ok, tad pat mazākais ekrāns būs pieejams un prasīs mazāk elektrības dienas laikā. Un galu galā pēc 5 gadi visātrāk jaunu pirksi, tad varēsi izvēlēties kā advancēts lietotājs. Pat vienkāršam modelim būs kaudze uzstādījumu, ar kuriem ir jāiepazīstas un jāizvēlas pareizās, citādi būs kā man sākumā - zivi ar acīm lejā redzu, aprāts nee :)
Kopsavilkumā