Tautieši, varbūt stulbs, bet man aktuāls jautājums. Šobrīd esmu izvēles priekšā starp eholoti ar sānskatiem vai bez. Itkā, nauda atļauj otro un loģiska atbilde ir ar, bet... Man ir tautas klases komplektiņš: 3,3m PVC laiva + 5HP+uz tranča stiprināms kronšteins 45cm, kur stiprina devēju+plānotais vai nu Helix 7 vai Reveal 7. Man rodas jautājums vai motora kāja, netraucē sānskatam, jo pēc konfigurācijas tas eholotes devējs būs tieši pa vidu kājai. Šī brīža eholotei, muzeja eksponātam, Eagle Fishfinder lejas skatam kāja netraucē, ja vien kāds gaisa burbulis augšējā slānī rada traucējumu. Vai kāds, kuram ir līdzīga konfigurācija, var pakomentēt, kā tur ir ar to sānskatu?
Vincis, 30.septembris 2021, 15:41
Man ir HOOK2 ar sānu skatiem. Kronšteins man ir paša izgatavots līdzīgs šim:
https://eholotes.lv/kronsteini/kronsteins-eholotes-devejam/
Es devēju pie kronšteina pieskrūvēju tā, lai pieliekot pie laivas, devējs būtu zem laivas dibena un pašā eholotē ir tāda funkcija, kā apmainīt vietām labo ar kreiso pusi. Līdz ar to motora kāja netraucē sānu skatam. Iesaku ekrānu ņemt no 9 uz augšu. Man ir 9, būtu forši tomēr lielāku, jo ja uzliek trīs bildes (karte, standarta eholotes stars uz leju un sānu skati), bildes varēja būt lielākas.