RYOBI EXCIA 2.70m 5-25g
22.septembris 2023, 09:25 | links
Skatos, ka vairākiem CF Versus modeļiem norādīts, ar kāda kalibra vobleriem var ar tiem darboties. Cik saprotu, no CF spiningu klāsta kā spiningi tvičam tiek pozicionēti Levin. Kādi ir Versus salīdzinājumā ar Levin, ja piemēram, ir vajadzīgs spinings, ar kuru var gan normāli patvičot, gan pēc vajadzības padarbināt arī citus mānekļus? (Garumam šajā gadījumā nebūtu nozīmes).
dim, 24.augusts 2023, 00:15
Catdaddy
Ja skaties tomēr līmenī mazliet virs 100 (spriežot pēc jautātā Zetrix), tad viens no variantiem, ko aptaustīt varētu būt Crazy Fish VERSUS 2.60m 4-18g. Ļoti skanīga blanka no Toray 40T+Toray Nano grafīta kompozīta, ass extra fast. Tests augšai rezerve +3-4g noteikti ir, apakšas sajūtu komforts varētu sākties kaut kur ~6-7g, met, protams, arī 3-4g. Stanadrta cena ar atlaidi pie mums JIG.LV sanāk 135.
Atkal, ja tomēr zemāka cena ir prioritārāka, tad ir kā universāļi ļotii labi ir Crazy Fish Aspen Stake sērija, tur var variantus pataustīt
Bet nu vienmēr saku - kāti jātausta pašam, nevienas atsuksmes vai eksperta viedoklis nepalīdzēs saprast, kā tieši konkrētais kāts jutīsies Tavās rokās.
P.S. Nav jau it kā labi uzreiz par nelaimes gadījumiem, bet, ja tomēr notiek kāda šaise ar spici, tad Crazy Fish ir viens no nedaudzajiem brendiem, kam reāli spices pie mums var dabūt, pie tam parasti ļoti operatīvi, daudz kas tiek turēts noliktavā. Klienti neļaus samelot :D
zaraza, 23.augusts 2023, 10:41
Kādi ir plusi extra fast pātagai?
raimondsL, 23.augusts 2023, 12:15
Jon-Hill [23.08.23]: Kas laba lieta un dvacārs pie pakaļas vienam, tas otram kā ar sirpi....un kātam pa 2 soķiem neklājas spole no aļika un laivai motors no trimmera !!
Paņemt Hammer-u ar var,, un vēlāk ņerkstēt, ka viens ripulis maksā 4 sotakus ,,vai X5, riepas aiz servisa čupā meklēt,,ir redzēts !!
..un kātam pa 2 soķiem neklājas spole no aļika un laivai motors no trimmera !!
Visam jābūt līdzsvarā !!
Peace, es tak ne pret labiem attiecīgi dārgiem kātiem,,es par to, lai vēlmes sapas ar iespējām !
Jon-Hill [23.08.23]: Nekā personīga, bet pa manam : mazliet virs 100,, būtu līdz 110 nevis 135 !!Ja laba lieta,tas dvacārs pie p.kaļas!:))
Bet tirgošanās ir māksla, kuras man nav :)
ali [Vakar]: Catdaddy [Vakar]: FishMV [8:33]: RaimisD [Vakar]: Catdaddy [Vakar]: gribētos lai nav dikti dārgi, jo joprojām rokas tizlas un lūzt man tās lietas pa laikam. :DLīkrocis dzīvo katrā no mums :) ar pieredzi un zināšanām varam to pastumt malā.
Padalīšos ar savu pieredzi šajā sakarā.
Procentuālā sadale manā skatījumā. Pētījumi šajā sakarā nav veikti.
Pirmkārt.
Kāti lūzt transportējot.
Tubusu izmatoju tikai lidojot.
Braucot ar auto Eiropas ceļojumos ,kad nav saprašanas kur piestāšu un gribēsies ūdeņos pamētāt. Spini noliek pašā augšā, no sērijas- būšu uzmanīgs. Kuju tur sanāk !
Kā piemērs.
Braucam, te pēkšņi ģimene paziņo, ka ļoti gribās uzkost gurķīšus, kas ir ierakti kaut kur grabažnieka dziļumos.
Dabūni burku, mantas izmētātas, vāks ciet neiet
Sāc nikns palikt . Izgrūsti somas, saspaidi ko var un ko nevar.
Aizmirsti par spini.
Vakarā ups, pirmajā metienā spicīte nolūzt.
Vai iecirsti dirvīs, laivā uzkāpjot salauztie utt.
Tādu variantu ne man, ne Jums netrūkst.
80%
Otrkārt.
Nepiemērota mānekļa izmantošana un nepareiza iemetiena tehnika.
Tiek pārslogots kāts un metiens tiek veikts ar cirtienu.
PS.
Darbs ar multiplikātoru spoli ļoti labi iemāca nemest ar cirtienu.
Ja pareizi met ,tad norādītos testa griestus var pārsniegt pieckārtīgi un vairāk, netraumējot kātu.
10%
Treškārt.
Nepareiza zivs izvadīšana.
Pati izplatītākā kļūda .
Brīdī kad zivs paskrien zem laivas atbalstīt kātu pret laivas bortu.
Krasta copmaņiem nevajadzētu ar spēku un cirtieniem zivi raut no meldru pudura. Šeit fidera, pluda spečukiem būs ko piebilst. Nav mana tēma. Papildiniet teikto ar ietekumiem.
5%
Ceturkārt.
Zivs celšana laivā vai krastā ar kātu.
3%
Piektkārt.
Pie piemērotas kāta un tehnikas izmantošanas kātu lauž milzīga mērķa zivs.
2% pat tik daudz nenodu, tas baigi optimistiski.Ja tieši par laušanu, tad pa nepilniem 2 gadiem esmu salauzis 2 kātu, vienu ceļot zivi ar kātu no ūdens (mana pirmā lidaka) un otru liekot auduma čeholā ar spici pa priekšu, pārāk strauji liku un spice aizķērās un krakš. Bet nu tas kam spici aplauzu vēl tāpat tiek lietots, tagad tik tests tāds lielāks viņam, var droši mest visu ko grib. :D bet nu tie abi bija lētie kāti, tagad jau sāk gribēties kaut ko šikāku un attiecīgi vairāk žēl būtu iznīcināt.
Catdaddy, 22.augusts 2023, 07:08
ou,nē.. jo šikāks, dārgāks un vieglāks kāts, jo trauslāks un prasa smalkāku apiešanos. Tādai slodzei kā viņi paredzēti, to iztur, bet nepiedot nokrišanu krasta akmeņos, vai uz laivas kants.Ok, varbūt ir tad kādam ieteikums ko apskatīt Light kategorijā tādu pagarāku lai no krasta normāli var iemest, bet kas nebūtu super trausls, bet butu arī patīkams lietošanā? :)Favorite black swan līdz 12g.Šo biju pamanījis, bet tas jau pavisam šiks. :D
Es skatos uz šo
Zetrix FLAIR FLS-862ML-T 1.5-18 gr
Varbūt ir arī par šo kādas lietotāja atsauksmes?
Catdaddy, 23.augusts 2023, 09:43
ali [22.08.23]: Catdaddy [Vakar]: FishMV [8:33]: RaimisD [Vakar]: Catdaddy [Vakar]: gribētos lai nav dikti dārgi, jo joprojām rokas tizlas un lūzt man tās lietas pa laikam. :DLīkrocis dzīvo katrā no mums :) ar pieredzi un zināšanām varam to pastumt malā.Šo biju pamanījis, bet tas jau pavisam šiks. :D
Pirmkārt.
Kāti lūzt transportējot.
Braucot ar auto Eiropas ceļojumos ,kad nav saprašanas kur piestāšu un gribēsies ūdeņos pamētāt. Spini noliek pašā augšā, no sērijas- būšu uzmanīgs. Kuju tur sanāk !
Kā piemērs.
Braucam, te pēkšņi ģimene paziņo, ka ļoti gribās uzkost gurķīšus, kas ir ierakti kaut kur grabažnieka dziļumos.
Aizmirsti par spini.
80%
Otrkārt.
PS.
Ja pareizi met ,tad norādītos testa griestus var pārsniegt pieckārtīgi un vairāk, netraumējot kātu.
10%
Treškārt.
Pati izplatītākā kļūda .
Krasta copmaņiem nevajadzētu ar spēku un cirtieniem zivi raut no meldru pudura. Šeit fidera, pluda spečukiem būs ko piebilst. Nav mana tēma. Papildiniet teikto ar ietekumiem.
5%
Ceturkārt.
3%
Piektkārt.
2% pat tik daudz nenodu, tas baigi optimistiski.Ja tieši par laušanu, tad pa nepilniem 2 gadiem esmu salauzis 2 kātu, vienu ceļot zivi ar kātu no ūdens (mana pirmā lidaka) un otru liekot auduma čeholā ar spici pa priekšu, pārāk strauji liku un spice aizķērās un krakš. Bet nu tas kam spici aplauzu vēl tāpat tiek lietots, tagad tik tests tāds lielāks viņam, var droši mest visu ko grib. :D bet nu tie abi bija lētie kāti, tagad jau sāk gribēties kaut ko šikāku un attiecīgi vairāk žēl būtu iznīcināt.
ou,nē.. jo šikāks, dārgāks un vieglāks kāts, jo trauslāks un prasa smalkāku apiešanos. Tādai slodzei kā viņi paredzēti, to iztur, bet nepiedot nokrišanu krasta akmeņos, vai uz laivas kants.Ok, varbūt ir tad kādam ieteikums ko apskatīt Light kategorijā tādu pagarāku lai no krasta normāli var iemest, bet kas nebūtu super trausls, bet butu arī patīkams lietošanā? :)Favorite black swan līdz 12g.
Catdaddy [22.08.23]: FishMV [8:33]: RaimisD [Vakar]: Catdaddy [Vakar]: gribētos lai nav dikti dārgi, jo joprojām rokas tizlas un lūzt man tās lietas pa laikam. :DLīkrocis dzīvo katrā no mums :) ar pieredzi un zināšanām varam to pastumt malā.Favorite black swan līdz 12g.
Pirmkārt.
Kāti lūzt transportējot.
Kā piemērs.
Aizmirsti par spini.
80%
Otrkārt.
PS.
10%
Treškārt.
Pati izplatītākā kļūda .
5%
Ceturkārt.
3%
Piektkārt.
ou,nē.. jo šikāks, dārgāks un vieglāks kāts, jo trauslāks un prasa smalkāku apiešanos. Tādai slodzei kā viņi paredzēti, to iztur, bet nepiedot nokrišanu krasta akmeņos, vai uz laivas kants.Ok, varbūt ir tad kādam ieteikums ko apskatīt Light kategorijā tādu pagarāku lai no krasta normāli var iemest, bet kas nebūtu super trausls, bet butu arī patīkams lietošanā? :)
RaimisD [22.08.23]: RaimisD [Vakar]: Ja pareizi met ,tad norādītos testa griestus var pārsniegt pieckārtīgi un vairāk, netraumējot kātu.Šī frāze bez komentāra izklausās pēc sviesta.3-15gr tests kātam, aukla ~0.8pe.
Metot laideni, bez strauja atvēziena, pašu blanku noslogojot visā tās garumā.
Kā piemērs.
Esi nepazīstamā vietā līdzi vieglais kāts 3-15g
un deepers ar.
Nagi niez iemest.
Nu tad tādā tehnikā tas ir paveicams nesačakarējot kātu.
Attālums nebūs izcils, bet kanti drīzākais redzēsiet.
Tests 15g deepers ap 90g. Regulāri tā darīt nevajag, īpaši ar dārgā gala kātiem un aizdare, pavada ar var neisturēt, šaubos ka vieglajam kātam būsiet uzlikuši jerka atribūtus :)
Neiesaku.
Runa par to ka var.
RaimisD [21.08.23]: Ja pareizi met ,tad norādītos testa griestus var pārsniegt pieckārtīgi un vairāk, netraumējot kātu.Šī frāze bez komentāra izklausās pēc sviesta.
FishMV [8:33]: RaimisD [Vakar]: Catdaddy [Vakar]: gribētos lai nav dikti dārgi, jo joprojām rokas tizlas un lūzt man tās lietas pa laikam. :DLīkrocis dzīvo katrā no mums :) ar pieredzi un zināšanām varam to pastumt malā.
Pirmkārt.
Kāti lūzt transportējot.
Kā piemērs.
Aizmirsti par spini.
80%
Otrkārt.
PS.
10%
Treškārt.
Pati izplatītākā kļūda .
5%
Ceturkārt.
3%
Piektkārt.
ou,nē.. jo šikāks, dārgāks un vieglāks kāts, jo trauslāks un prasa smalkāku apiešanos. Tādai slodzei kā viņi paredzēti, to iztur, bet nepiedot nokrišanu krasta akmeņos, vai uz laivas kants.Ok, varbūt ir tad kādam ieteikums ko apskatīt Light kategorijā tādu pagarāku lai no krasta normāli var iemest, bet kas nebūtu super trausls, bet butu arī patīkams lietošanā? :)
Catdaddy, 22.augusts 2023, 08:38