Liepājas rajona lielākā upe, kuras lomi arī nav tie sliktākie (vēdzeles, vimbas, līdakas, asari). Būsim atsaucīgi, un laicīgi uzzināsim, kas darās Bārtas upē.
Pie Nīcas parasti uzzaslt ne īpaši vālāk kā ezerā, ja nav atkušņa, bet īpaši pārliecināts nebiju vai ir staigājams un ledus noturēs mani vekot ārā lielo Lota. lota :))
Ja visu klusē, tad jau velk...bet, ja nopietni, domāju, ka pasākums vēl visai riskants (bet tas varētu būt atkarīgs par kuru posmu tu mēģināsi)...sestdien, svētdien neknapais vējš un svētdien vēl piedevām atkal birs tas baltais s..s...:D
Nu kas tai Upē īsti notiek, šorīt netikās saļaru svilināt lieki, talāk bail bija braukt, ceļus ta mums tīra tikai pie mājas un tad ja slēpes grimst iekšā ? :)
Šorīt veicu izlūkbraucienu uz upi.Biju pie Šeķa.Vietām vēl viļņojas,nevienas makšķernieku pēdas,tādēļ arī necentos pārbaudīt ledus izturību.Piebraucu arī pie Apendicīta betona tiltiņa ar caurteci.Kāds bija provējis tikt virsū uz ledus,bet nebija izdevies,jo pie krasta ledus salauzīts un apakšā ūdens.
MJ es uzskatu ka nav obligati jabut mazgumijam, var izmantot ari mazas porolona zivtinjas vai roterishus speciali tam paredzetus, bet pamata tiesham izmanto gumijzivtinjas tam ticiba lielaka :)
Es pat gribētu salīdzināt MJ ar ziemas "mormiškošanu". Protams, inventārs mazliet maktenāks, bet mānekļa spēlei var būt liela nozīmē, nu gluži kā ziemā, kad liekam lietā visu savu fantāziju, lai iztirinātu mazo āķīti ar motilīti galā...:)
Šodien izskrēju pa vecām vietām. Pabiju Toselē, Vecūpē un arī Bārtā. Biju no 8:00-12:00. Iznākums galīgi nepatīkams. Viens mērs, kas turpina peldēt. Izmēģinājos visdažādākos mānekļus, kas iepriekš strādājuši vecajās vietās, bet nekā.
Tuvojas ziema un vēdzeles mostas no slēpņiem, lai nārstotu, pagājušnakt sēdējām pie ugunskura un ielikām gruntenes - mani čomaki dzēra "alu" un cepa sasliku, nebija nekas vairāk par plunkš pie krasta ūdenī. Man 2 ļurbas 1.5 un 2 kg un daudz zemmēra. Šobrīd varbūt upē braukā dzelteni un pelēki kuteri ar e-aprīkojumu daudzu ZS īpašnieki. Taču galvenais ir galvā , spējās noķert ko. Zivis nav glupas.
Šogad Bārtā copēju biežāk kā parasti, bet lomu mazāk.
Lielākā līdaka 6kg pēc Jāņiem
Asaris 700g rudenī.
Neskaitāmas reizes paliku bez jebkādiem lomiem,
salīdzinot ar pagājušo gadu kad vienmēr vismaz mēra līdaka bija lomā un lielākā bija 10kg