Venta, cope praktiskā

Rakstam par visu, kas notiek Ventā
Ar tauvas joslu ir baigi slideni... No vienas puses Zvejniecības likums tieši definē, ka tā domāta kājamgājējiem un attiecīgi sēdēt/copēt bez saskaņošanas tur nedrīkst... Savukārt MN arī pietiekami skaidri piemin, ka makšķerēt tauvas joslā ir brīvi atļauts... MN kā speciālā norma it kā ir stiprāka par vispārīgo jumta likumu, BET tikai tiktāl cik tā to precizē un paskaidro nevis nonāk pretrunā... Koroče, de jure te varētu līdzēt tikai ST spriedums vai cits nepārsūdzams precedents... A de facto kā nu sanāk, kuram lielāka motivācija :)
12.novembris 2012, 20:58 | links

Kirsis6666, neesmu plānojis līst lielajā politikā. Ir citi ceļi (diemžēl mazāk efektīvi, bet tomēr), kā var censties panākt ko labu, to arī darām kopā ar citiem makšķerniekiem no MRK. Diemžēl nav viegli, jo pārāk daudziem šķiet, ka virkne lietu viņus neskar vai arī domās pēc tam, kad viņus šīs lietas ietekmēs tieši. Tāpēc bieži vien makšķernieku viedokli grūti uzzināt, bet makšķernieki pat nevar iedomāties cik patiesībā šāds viedoklis ir vajadzīgs. Ir maz aktīvu tieši makšķernieku klubu, aktīvāki ir brīvprātīgi dabas un zivju resursu sargātāji, tie, kam ar makšķerēšanu ir saistīts bizness, kaut vai tie paši zvejnieki, tāpēc bieži viņu viedoklis dominē. Savu kluba biedru viedokli cenšamies paust gan sadarbojoties tieši ar Zemkopības ministriju, gan citām valsts struktūrām, kā arī darbojoties Makšķernieku Organizāciju Sadarbības Padomē (MOSP).
Pie tam nedomāju, ka esmu kompetents visās, jomās, vienkārši jautājums par tauvas joslu mani interesēja, tāpēc pētīju to padziļināti.
12.novembris 2012, 20:09 | links

MKMartins, saskaņošana ir nevis īpašnieka, bet tavs pienākums, tā kā tā izkārtne ar telefona numuru jāmeklē vien pašam.
Urmaas, tur tev taisnība, ka uzskata par "privātīpašumu" un savelk cietuma cienīgus šķēršļus.
12.novembris 2012, 20:07 | links

Zvaigzne
Sory.Privātīpašumu neieliku pēdiņās.Runa ir par to ,lai apkārtējās zemes īpašnieki "tauvas joslu" neuzskata par savu "īpašumu" latviskā stilā.Tobiš žogus riņķī un par pārējo uz zirga pavizināties.:))
12.novembris 2012, 19:37 | links

nu tad jau ipasnieka pienakums ir salikt zimes ta lai cilveki saprot kur sakas un beidzas vina ipasums atstat telefona nr lai cilveks var saimniekam pazvanit un saskanot a cik tadu tabli4ku tu pie upes esi redzejis?:D es personigi nevienu :))
12.novembris 2012, 19:35 | links

urmaas, tauvas josla pārsvārā gadījumu ir privātīpašums. Atšķirība ir tāda, ka tas ir apgrūtināts - jāļauj brīvi pārvietoties cilvēkiem un par makšķerēšanu nevari prasīt maksu. Ja brīvi nepārvietojies (piemēram spinigo, mušo) tad sēdēšana jāsaskaņo ar zemes īpašnieku.
12.novembris 2012, 19:33 | links

piecukotas ir praktiski visas vietas pie ventas kuras ir popularas mekskeresanai personigi es baribas palku kad izberu iemetu soma un majas vinu izmetu lauka semusku mizas sapust pec paris dienam cinciki tapat sapust a tos maisu metatajus gan neatbalstu maisi un pudeles nesapust vispar un pats pie nabites ejot peldet esmui zale uzkapis pudelei un kaju patom sut nacas taka nemetaju savu musaru rinkji un nafig man klausities ka viens brec nejau vinam trauce tas nomiditais plekjis vinam vnk gribas lai 5km radiusa ap vina ipasumu neviens nestaigatu jo liekas ka tam cilvekam ir paranoja jo ari arpus vina ipasuma ir videonoverosanas kameras kokos sakarinatas :))
12.novembris 2012, 19:31 | links

Pērkot zemi ūdens'tilpnes krastā ir jārēķinās ar apgrūtinājumu "tauvas josla".Tas protams,ja ap ezeru nav visa zeme īpašumā un tml.Tas nedod nekādas tiesības uzskatīt "tauvas joslu" par privātīpašumu.Kāds sakars upes viena krasta iedzīvotājam ar otru krastu???Tas tak varbūt nav viņa īpašums!To ka tur nomīdīts?Nu un?Zvēri tak ar izmīda krastu savās ūdens dzeršanas vietās!
Es neesmu par tiem kuri piecūko krastus utt.Taisni otrādi.Es esmu par neskartu dabu bez sadzīves atkritumiem.Glītie mauriņi upes un ezeru krastos ir tikai vizuāli skaisti.Dabai to pat varētu uzskatīt par skādi.Protams ne vienmēr un visur.Ir ari izņēmumi.:))
12.novembris 2012, 19:21 | links

Nekā personīga -tikai lai uzturētu diskusiju.Tātad A.god.Zvaigznes K-gs:kāpēc gan Jums,ņemot vērā Jūsu kompetenci visāda veida ar ūdeņiem saistītiem jautājumiem,beidzot neielīst lielajā politikā?Galu galā mūsu ir daudz un pārējais uzdevums ir - pa vienam pārstāvim katrā partijā...
12.novembris 2012, 18:55 | links

ta ne taja gadijuma par ko sobrid iet runa nekadi neattiecas uz cukosanos ka tev blauj virsu par to ka sedi preteja krasta un cope
:)) nuuu ari es uzliktu slabomi celam kas pieiet pie upes un ja man tur reali butu javac musars aiz citiem vnk atlautu cilvekiem ko zinu kas nemeslo piebraukt tuvak lai cope viri a parejie lai drazo uz sosejas :) i suni vel palaistu bez uzpurnja sava zeme lai ieknab kadam musaršikam kaja :))

MKMartins, 12.novembris 2012, 18:25

Vai tu vari, liekot roku uzsirds, apzvērēt, ka tajā pretējā krastā, uz kuru bļauj tas riebīgais miljonārs, nav makškērnieku nomīcīts dubļains placis? Vai tur nemētājas činčiki? "Vanaga" ādas un citi atribūti? Atbildi godīgi :)

Varbūt ir vērts paskatīties uz to vietu no otra krasta, no tā biezā skatu punkta.

Pārdomām - vai cilvēks, būvējot māju pie dabas, skaistā vietā, gaumīgi un iekopjot, ir priecīgs par to "matjerščinu" upes otrā pusē? Ar "matjerščinu" domāju visu komplektu - nomīcītus, dubļainus krastus, piegružotas ugunskuru vietas, lamāšanos un bļaustīšanos? Vai tev tas škiet labs komplekts koptam īpašumam?

Neaizstāvu nevienu, bet zinu kāpēc mūsu ģimene jau 10 gadus kā pametusi laivošanu pa Latvijas upēm:
1. Maz iekoptu naktsvietu;
2. katra pļaviņa vispirms jāattīra no iepriekšējo tūristu darzām;
3. bīstami iet pēc malkas, jo tuvākā apkārtne ir burtiski piedirsta;
4. nav nekāds garantijas, ka kāds pārkaitiāts privātīpašnieks nemēģinās noskaidrot - vai mēs cienam privātīpašumu un nepalaidīs savus suņus uz nakti pastaigāties....

PS. Niestājos nevienā pusē, tikai piedāvāju variantus, pirms kādam demostrēt sava "pofigisma" apmērus. Vienmēr kāds būs stiprāks un šaus ātrāk.
12.novembris 2012, 18:44 | links

Kaa vienmeer patiesiiba ir kaut kur pa vidu.

Par patentiem-jaa, shaads nodevas veids pastaav, amatniekiem, frizieriem, manikiiram utt.

Runaajot par to vai ir nepiecieshams kas taads-ja jau te ir diskusija, tad pieljauju, ka arii ieprieksh shaada veida diskusijas apspriedes vai idejas ir bijushas, gan publiskaa, gan privaatajaa telpaas. Pats regulejums prasa papildinaajumu un agri vai veelu, iespeejams, ka radiisies kaada liidziiga, modificeeta nisha....
12.novembris 2012, 18:30 | links

ta ne taja gadijuma par ko sobrid iet runa nekadi neattiecas uz cukosanos ka tev blauj virsu par to ka sedi preteja krasta un cope
:)) nuuu ari es uzliktu slabomi celam kas pieiet pie upes un ja man tur reali butu javac musars aiz citiem vnk atlautu cilvekiem ko zinu kas nemeslo piebraukt tuvak lai cope viri a parejie lai drazo uz sosejas :) i suni vel palaistu bez uzpurnja sava zeme lai ieknab kadam musaršikam kaja :))
12.novembris 2012, 18:25 | links

MKM
Man pašam ne reizi vien ir bijusi vēlme pārrakt ceļu, kas iet pa manu teritoriju un nav servitūts, jo ļoti bieži ir cūkukūts pēc makšķerniekiem, arī pēc izskata zolīdiem un kārtīgiem paliek bardaks, kā arī bieži vien lietām pieaug kājas.
Man vienkārši apnīk šķirtot, kurš lādzīgs, kurš cūcīgs.

Jūsu Ventas gadījumā iespējams, ka cilvēkam arī ir pieriebies manis augstāk minētie fakti.
Nebūt neaizstāvu, bet apzinos, cik nepatīkami ir noiet līdz upes malai un kārtējo reizi ieraudzīt sadauzītas pudeles, čibukus, utt.....
Iedomājieties, ja jūsu durvju priekšā būtu šāds skats visai regulāri un sētnieks nebūtu. Kāda būtu melodija, ko spēlētu ....
12.novembris 2012, 18:07 | links

nu par to loposanos piekritu tadiem vajadzetu biki nokauneties kas lopojas sedi un dzer virtuve ja nevari savakt aiz sevis un priecajies ka sudos ieaudzis esi nafig man jabrien pa tiem bamburiniem :)))) nu zvaigzne es nerunaju par laivosanu vai naksnosanu bet par spiningosanu kad eju ar kajam gar ventu to man neviens nevar aizliegt tapat ka senosanu un ogosanu tu man nevari aizliegt sava meza protams ja tev tur nav rinkji zogs :)) staigat es gar upi varu cik vien velos on p[ofig kam taa upesmala pieder vnk krišjaņos tas naudasmais doma ka vinam pieder visa pasaule bet bez saviem miesasargiem vins no majas iziet nevar :)))
12.novembris 2012, 17:58 | links

kraft, realitāte ārpus pilsētas:
a) 2l vanags plastmasas pudelē;
b) lai nākamiem būtu interesanti braukt vēl pārbaudīs vai neesi zem mēra zivis paņēmis un normu neesi pārsniedzis.
Darba cilvēkiem nav, būs kam šāda iespēja būs vienaldzīga, būs kam papildus ienākuma avots.
Dotajā brīdī izvēle īsti nepastāv... tikai pelēkā zona.
12.novembris 2012, 17:42 | links

Katrā gadījumā valstij vajadzētu domāt kā vienkāršot dzīvi atomuzņēmumiem.
(Domāju ka to papīru sauc par patentu, kādreiz bija runa par amatniekiem, piemēram kurpnieks, nopērk patentu un ar to nomaksā valstij nodokļus, tālāk cik nopelna ir paša ziņā. Kur tā ideja pazuda nezinu.)

Bez tā likumā par IIN ir darbības veidi, kas līdz 2000 neapliekas ar IIN. Piemēram tirgo mājās audzētas puķes, atļauju izsniedz pašvaldība. Ja bizness pēc Jūsu domām ir neliels, jāpanāk izmaiņas IIN, attiecīgi papildinot vajadzīgos punktus.
12.novembris 2012, 17:38 | links

Jautājums tiešām priekškam...

Par to vienkāršību, ja tu piem esi fiziska persona un strādā algotu darbu citur, tad dēļ tiem dažiem latiem protams nav vērts bakstīties ar vidu.

Bet ja jau esi pašnodarbinātais, vai mikrouzņēmums, tad jau tik nostādi 20% vai 9% džeržavai un āmen :D Tas ir max pusstundu rindā pastāvēt iekš soda dienesta.
12.novembris 2012, 16:42 | links

Tamdeelj jau arii saredzams skaidri, ka shaads veids var buut tikai vienkaarshotaa formaa, ja vispaar ir veerts to paardomaat, jo to nosaka sezonaala rakstura ierobezhojumi, paarsvaraa, tomeer, atklaato uudenju laikaa, noteiktu sugu migraacijas, uudens liimenis uudenstilpnee utt. Daudzi faktori, kas var no gada mainiities, liidz ar to ienaakumu, ja taadi ir, uzskaites sisteemai ir jaabuut vienkaarshai, vai nu noteikta summa gadaa vai nu noteikta summa, peec kuras tiek ietureets nodoklis zemajaa likmee. Citaadi tam nav nemaz ekonomiska pamatojuma. Taapat, tomeer vietu skaits vairaak vai mazaak ir ierobezhots un piekljuve taam ir dazhaada. Taapat, pilniigi noteikti buus cilveeciskais faktors, kaa Raihs arii pieziimeeja. Cilveekam radiisies jautaajums "Prieksh kam man tas....???".
12.novembris 2012, 15:52 | links

Kāda nu tur reģistrēšanās,utt-dēļ tiem pāris vasaras mēnešiem,kad laivotāji sagribētu(pie tam varbūt sagribētu) īrēt nakšņošanas-tusiņa vietu ir pārāk par maz ,lai padotos VIDam un neskatoties uz to,vai tu kaut ko pelni vai nē,tāpat jāiesniedz visādas atskaites. Tas toč nav tā vērts. Tad jau labāk pa "pelēko"-iekārtotajā vietā atstāt telefona nr un miers. Kaut gan nesapratēju arī noteikti pietiks:)
12.novembris 2012, 15:41 | links

Manas domas, Zvaigzne....
12.novembris 2012, 15:37 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager