Burtnieks

Starp citu, Aldari, kas par vainu bija laivai? Tas bija pūslis, kas nolaida gaisu, vai tā bija plastikāta laiva?

Godīgi sakot, paši ezera apsaimniekotāji arī varētu piestrādāt pie drošības. Mēs pa vienām brīvdienām caursitām vienam pūslim grīdu, kā arī vairākas reizes ar dzenskrūvēm nodevām pa akmeņiem aiz karogiem. Labi vēl ka ar pūsli, plastikātene tur aizietu pa burbuli. Varēja taču apsaimniekotāji, kad nebija līmeņa vasarā paņemt un tos akmeņus nomarķēt ar kādiem karodziņiem.
19.oktobris 2014, 23:00 | links

Piekrītu Aldarim. Pats vienmēr velku vesti virsū, tā ir siltāk, viņa nemaisās pa kājām laivā un, protams, drošāk, it sevišķi aukstos ūdeņos.

Vēl, ko vēlos piebilst un kas ir ne mazāk svarīgs - drošības trose no dzinēja, ko īsti "jūras vilki" parasti aptin ap rumpeli - to vienmēr vajag pieķēdēt pie apģērba, sevišķi, ja ar laivu brauc viens. Mums čaļi pirms pusotra mēneša ievālēja Burtniekā akmenī pie bāzes aiz karogiem. Labi, ka nebija liels ātrums (brauca lēnītēm ārā). Šitā ja iemauc pilnā gaitā un bez drošības troses stabili var iemaukties ūdenī un pēc tam vēl Tava paša laiva Tev pārbrauks pāri.

Tomēr, varbūt mēs šajā forumā varētu uzrakstīt kopīgi kādus drošības noteikumus braukšanai ar laivām kurus palasot jaunie ņemtu vērā, kā arī varbūt kādam "jūras vilkam" arī beidzot pielektu kādas var būt sekas un tā vismaz novērsīsim kāda iekļūšanu nelaimē nākotnē.

Par notikušo - visdziļākā līdzjūtība tuviniekiem.
19.oktobris 2014, 22:55 | links

Malači ka viss maz vienu paspējat izglābt , varēja beigties vēl traģiskāk . Līdzjūtībā bojā gājušā tuviniekiem .
19.oktobris 2014, 21:38 | links

Sveiki.
Gribetu griesties pie visiem copmaniem!!!!
Velciet vestes MUGURA!!!!
Es esmu no tas laivas kas izglaba to viru,bet diemzel neuzspejam izglabt otru...
Ar bracku pamanijam ka slikst laiva un metamies pilna rucka glabt. Bet lidz atbraucam bija tikai viens...otrs vairs nekur nebija redzams...vis notika tik atri ka braucam taluma vel itka bija redzams tas otrs bet tuvojoties vins pazuda...tas bija paris minutes...
VARU TEIKT TIKAI VIENU JA VINAM MUGURA BUTU VESTE MES VINU IZGLABTU!!!!
ES RAKSTU AR DOMU KA LAI MANI SADZIRD COPMANI KAS NEVELK VESTES MUGURA...PATS ESMU RETU REIZI GREKOJIS...
BET SADA SITUACIJA TAS PARIS MINUTES KO MUMS DOTU JA VINAM BUTU VESTE MES VINU IZGLABTU....
IR GRUTI SAGREMOT TO NJA PIEBRAUCOT GLABT CILVEKUS REDZI VESTES KAS PELD PA UDENI..........
Iespejams sarakstiju ko lieku bet joprojam emocijas nem virsroku...
19.oktobris 2014, 21:25 | links

Esmus šokā, un izsaku līdzjūtību tuviniekiem un pazinjam. Apāstkļjus nezinu bet par traģisku notikumu dzirdēju. Pats biju uz ezera - notikumus neredzēju.
19.oktobris 2014, 20:49 | links

Tai nelaimee nez pie vainas alkohols,vai vienkaarshi fizikas nepaarzinaashana?

Ruu, 19.oktobris 2014, 17:30

Izkrist no laivas var jebkurš, arī skaidrā prātā un būdams pat pieredzējis copmanis vai zvejnieks, kā gada sākumā gadījās ar Valdi Celmiņu.. Nu patīk daudziem celties kājās arī ne pārāk stabilās laivās, pats esmu redzējis kā copmanis pieceļas kājās un pēc pāris sek jau aiz borta, ne dzēris nekā. Lab ka tas bija vasarā un netālu citas laivas, bij kas palīdzēja tikt atpakaļ laivā.
19.oktobris 2014, 20:12 | links

Ruu
Pirmkārt, noteikti nebija mugurā veste.
Pēc atgadījuma pagājušajā rudenī, kad laivasbiedrs pilnīgi nevainīgā situācijā dabūja izpeldēties, tagad vienmēr vesti velku mugurā, nevis lieku zem dibena ...
19.oktobris 2014, 18:07 | links

Tai nelaimee nez pie vainas alkohols,vai vienkaarshi fizikas nepaarzinaashana?
19.oktobris 2014, 17:30 | links

Vakar no 7-12 trīs mēra līdaciņas un vēl dažas tukšās copes. Gumija neinteresēja vispār tikai vobleri :)

P.S. Skumji uzzinot par vakardienas nelaimi Burtnieku ezerā...
19.oktobris 2014, 15:47 | links

Vakardienas rezultāti nejiepriecina. Divatā cītīgi strādājot tikai divas lidacinjas ap 60 cm. Atbrauca uz Rīgu. Bija vel pāris nerealizētu copju bet kopuma cope diezgan garlaicīga. Forshi ka bija laba kompānija un laika apstākļi.
19.oktobris 2014, 07:51 | links

Man biku labak 2 zandarti ap 50cm un 2 lidakas standartnieces, plus viena zemmera.Bet cope švaka.Visas zivis uz vienu krasojumu, secifika zin vai zinies :)
18.oktobris 2014, 15:19 | links

Šorīt: 1,6 lidaks + mēra zandars. Tas viss. Jā un vēl nosalu. Parunāju bāze mācēja sacīt, ka viens otrs arī pilnīgā tukšā malā braucot.
18.oktobris 2014, 14:04 | links

Rīt jāmauc pavelcēt,kamēr vēl var :) Vienīgais kas varēs man aizliegt velcēt ir ledus vāks :)
17.oktobris 2014, 21:42 | links

Godātie kungi un dāmas! Makšķerēšana ir hobijs laba laika pavadīšana pie dabas un lai varu atslēgties pēc garās darba nedēļas. Zivis ir otrā vai trešā plānā. Labāk braucat atpūsties un ķert pozitīvo nevis šajā forumā negatīvismu kultivēt. Smiekli nāk par šitādu čatu - lielākā daļa vispār nezin kur tas burtnieks ir un kā zivi noķert !
17.oktobris 2014, 21:08 | links

Parasti ir tā,ka labi apsaimniekotā ezerā apsaimniekotāji paši izlemj ar kādām metodēm atļaut makšķerēt,un ar kādām ne!Ir ezeri kuros aizliegts velcēt ar jebkura veida dzinējiem,aizliegtas ūdas(jebkādas)u.t.t.Tādā viedā diezgan ātri tiek vaļā no nevēlamajiem tā sauktajiem gaļiniekiem!Cik zināms aizpagājušogad bija tādi kas maijā veda krastā divas un pat trīs normas,bet tas ir katra saimnieka ziņā!Nu gluži kā Lobē-Čīkst ka ziemā izdauza visas līdakas,bet tajā pašā laika ūdas aizliegt negrib?
17.oktobris 2014, 21:06 | links

šo es arī dzirdēju, ka aizliegšot velcēt

chakars, 17.oktobris 2014, 10:32

Risinājums- aizliegt velcēt ar jebkura veida dzinējiem- un problēma noņemta- ar airīšiem!Kā es jaunībā!Ar airīšiem , kungi!(Protams, arī dāmas!)
17.oktobris 2014, 20:46 | links

tak ko Jūs cepās? pis to burtnieku, ir tak arī citas ūdens tilpnes kur aizbraukt.
17.oktobris 2014, 20:14 | links

Lai kaut ko aizliegtu, vispirms to vajag definēt. Tas ir tā pat kā ar cemmerēšanu...
17.oktobris 2014, 11:20 | links

wtf? Es kautko nesaprotu vai kā? Tiešām velcēšana ir tik nereāli rezultatīva, ka viņa ir jāaizliedz? :D :D
Visi te kladzina bēdas par sīkumiem.. bet par reālām lietām ir klusums.. - es domāju par atļauto zvejošanu ar daudzu simtu metru tīkliem.. tas arī samazina populāciju.
Beidziet d***t vienreiz.
17.oktobris 2014, 11:16 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager