Burtnieks

Vakar divus beigtos ar maniju.
Viens smukulis bija , taa uz 4-5kg.
Iespejams tie ir parmesti paar bortu redzot inspektora tuvoshanos.

gabis, 23.maijs 2014, 11:15

Ja tas tiks pierādīts, tad maija copei Burtniekā, iespējams ne tikai, būs feirāms.
23.maijs 2014, 14:47 | links

VALDI,makšķernieki v.s.o.p. skatījumā ir 'tie vainīgie

bezbarda, 20.maijs 2014, 11:06

Manā skatījumā vainīgi ir tie "jaukie cilvēki", kuriem vairāk par visu gribās būt gudrākiem par citiem un sovjetisma garā nozagt no kopkatla. Jebkādā veidā - ar tīklu, cemmeri, makšķeri... Dēļ viņiem veidojas jauni ierobežojumi.
Nebūs negausības - nebūs problēmu. Paši ar negaušiem ikdienā runājaties un viņus zināt, bet ciešat un pieciešat.

V.S.O.P., 20.maijs 2014, 11:22

Vot šitam es varu piekrist. Diemžēl tas tā notiekoties. Manā skatijumā daudziem iespējams ir PO par normām. Jo šamie neesot mierā ar tīklu "blīvumu" iekšējos ūdeņos. Kamēr gan vieni, gan ari otri mēģinās apsipt Valsti, tikmēr ilgtermiņā čakarēsiet paši sevi.
23.maijs 2014, 14:45 | links

kāds ir dzirdējis/redzējis? https://twitter.com/Resetins/status/469462271669075968/photo/1

velomens, 23.maijs 2014, 10:36

sodien ap 20 zandartiem redzeti ar vederiem uz augsu, vel jau ari begti asari un pliceni peldas, tur kaut kas isti nav kartiba
23.maijs 2014, 12:45 | links

Laiku ierakstīju nepareizu, ezerā biju no 6 līdz 11.
23.maijs 2014, 12:15 | links

Es arī vakar manīju beiktus peldam. Kopumā redzēju trīs skaistuļus dažādās vietās. Tagad nedaudz par copi. Es velcēju no 3 līdz 11. Piecas mēra līdakas laivā, vairākas mēra un daudz zemmēra atlaistas. Vēl dabūju vienu 400g asari. Bija daudz copju, kur jūti zivs ir galā, pavelc kādus 5 m un atkabinās. Nu tā īsumā.
23.maijs 2014, 12:14 | links

Vakar divus beigtos ar maniju.
Viens smukulis bija , taa uz 4-5kg.
Iespejams tie ir parmesti paar bortu redzot inspektora tuvoshanos.
23.maijs 2014, 11:15 | links

kāds ir dzirdējis/redzējis? https://twitter.com/Resetins/status/469462271669075968/photo/1
23.maijs 2014, 10:36 | links

Ilgais. man sestdien arī tā likās, ka līdaka paņem un nokrīt.
Patiesībā zālēs brekši nārsto un dzenā prom vizuli. To sapratu, kad vienu nabagu izdevās līdz laivai atvilkt...

Tur kur nārsto brekši, līdaku nav.
Salacas galā brekši ņēmās kā negudri, tāpēc tajās medīgās lēpenēs pašreiz līdaku nav. Pagājušo gadu tur bija eldorado.

Šāds necopes gads, kāds ir šamais, bija kādus 8 - 9 gadus atpakaļ: stipri vējains, zems ūdens līmenis, līdakas ņēma ar "gariem zobiem". Tajā gadā, maija mēnesī, man izdevās iebraukt ezerā kādas 2-3 reizes.
21.maijs 2014, 13:25 | links

Ilgais. man sestdien arī tā likās, ka līdaka paņem un nokrīt.
Patiesībā zālēs brekši nārsto un dzenā prom vizuli. To sapratu, kad vienu nabagu izdevās līdz laivai atvilkt...
21.maijs 2014, 10:47 | links

kā pedējas dienas ir gaajis pa ezeru? biju pagajuso nedelu 4dienaa viens mers un paris asari! tik švaki nav bijis sen! bet varbut tas man ta nelaimejas! vai ari ezers ir toch izskasts!

latvians88, 20.maijs 2014, 19:53

patiesībā velk Burtniekā tāpat kā citus gadus. Kādu dienu labāk, kādu citu ne tik. Līdakas ir. Paskat cik zemmērus atlaiž vaļā ... . Dažs labs pa dienu 30 un vairāk aizsūta atpakaļ paaugties. Bet jārūpējas par ezeru ir, ja gribam paši makšķerēt.

es tā arī neesmu dzirdējis vai pēdējos gados zivju resurs ir papildināts?
20.maijs 2014, 22:43 | links

Biju svētdien.
Divas laivā, ap 10 zemmēri atlaisti.
Laba cope bija pa zālēm, tikai nevarēju izvilkt. Divus-trīs metrus var pavilkt, šīs purnu zālēs, un iepūt viņām. Viena bija tāda, ka spole sāka tarkšķēt...bet nekā.
20.maijs 2014, 21:47 | links

kā pedējas dienas ir gaajis pa ezeru? biju pagajuso nedelu 4dienaa viens mers un paris asari! tik švaki nav bijis sen! bet varbut tas man ta nelaimejas! vai ari ezers ir toch izskasts!
20.maijs 2014, 19:53 | links

Vispār jau tagad nedrīkst zvejot, it kā liegums esot. Interesanti lielie bļāvēji par ļaunajiem zvejniekiem bļauj profilaksei vai vienkārši kārtējās bļaušanas pēc. Vajadzētu drusku vēl pagaidīt, lai varētu bļaut par tīklu labirintiem, kuros maldās sērdieņi makšķernieki.
20.maijs 2014, 19:07 | links

Beidziet cepties, Burtnieku jau tie makšķernieki nobeiguši, lai ezeru dabūtu normālā stāvoklī jāiegulda miljoni, bet jautājums vai nav vieglāk un lētāk aizklapēt ezeru visiem ciet un lai pats atkopjas, bet ja nesanāk tad lai aizaug.
20.maijs 2014, 18:36 | links

Kāds ir parēķinājis samērību rūpnieciskās zvejas licenču cenai ar makšķernieku licenču cenu. ja rēķinam latos, un pieņemam, ka paturam 5 līdakas 1kg svarā, tad maijā tas maksā 5 Ls, tātad 1Ls/kg. Kas noteikti vidēji ir ļoti labs rādītājs, jo daudzi pat to nenoķer un arī nepatur. Pēc neoficiālas info zvejnieki gadā nešamaucoties drīkst noķert 45t dažādas zivis...jautājums, vai nesanāk tā, ka makšķernieki ar savu licenču maksu nesponsorē zvejnieku zivis? Un cik tad īsti zvejnieki maksā par licenci? Zandartu arī vairs tikpat kā nav, bet copmaņu "jūra" un ienākumi no licencēm noteikti nav tie mazākie. P.S. Cik dzirdēju zvejnieki ziemā dažas labas nedēļas ap 100kg dienā zandartus veda krastā.

I.Tiltins, 20.maijs 2014, 11:36

Parunā ar inspektoru, Tiltiņ, uzzināsi kā viņš šobrīd ar zandartniekiem cīnās un tie nav zvejnieki.

Atceries vienu pamatinformāciju - vidējā ezera produktivitāte ir 50 kg /ha gadā, platība 4000 ha Tālākie spriedumi ir atbilstoši erudīcijai un aritmētikas zināšanām. Tu paņem un sarēķini, pastāsti mums ar faktiem un aprēķiniem - ko īsti sponsorē makšķernieki. 45 T gadā ir 123,28 kg dienā, katrā dienā. Un parēķini atkal savādāk - cik krastā izved 30 laivas dienā par 5 mēri uz laivu ar vidējo svaru ap 1 kg zivs. Rēķini droši...

Es neaizstāvu zvejniekus, bet teksti - pēc nepārbaudītām ziņām.... - sorry tenku tenkas un viss. Kaut viens no Jums zinātājiem, ieleiciet tos pēterlomus saprotamā izskatās, mobilie ar kamerām ir 90% iedzīvotāju... kur problēma?

V.S.O.P., 20.maijs 2014, 12:06

VSOP> es tikai par tasinību, lai nesanāk tā, ka nosacīci maksas dīķī, vieni maksā par ielaistajām zivīm, te domāju zandartus un līdakas, savukārt citi ar nosacīti zemu licences maksu ķer ar tīkliem.
Protams, ka esmu makšķernieku pusē.
20.maijs 2014, 18:31 | links

Šogad beidzot kundzīte, kas izsniedz laivas un licences Burtnieku bāzē, piekodināja, ka licences pēc copes jānodod. Pajautāju, vai viņus sākuši stingrāk kontrolēt ? Uz ko viņa atbildēja, ka iepriekš lic. makšķerēšanas organizētājs viņiem nav obligāti prasījis atgriezt nodotās licences.
Tā tāda liriska atkāpe par legālo lomu uzskaiti un to, kurš un cik ir ieinteresēts uzskaitīt ...
20.maijs 2014, 17:43 | links

Alcān, beidz piedēvēt savus ļurekļus citiem, piegriezies jau. Nekur tu neatradīsi MOSP apgalvojumu, ka zvejnieki nebūtu jākontrolē.
20.maijs 2014, 16:40 | links

normu noķert ir sarežģīti kur nu vēl divas vai trīs
20.maijs 2014, 15:23 | links

Ar zvejniekiem arī strādā, Valdiņ. Ja nemaldos, tad šobrīd viņi tik vienā vietā un laikā ar lomiem ārā drīkst nākt, savedīs kārtībā uzskaiti un būs skaidri dati uz kuriem lēmumu balstīt.
ko darīt ar copmaņiem, kuri šobrīd uz zandartiem šancē? Ko darīt ar tiem, kuri ar gada licenzi katru dienu pa pāris normām ved ārā?

V.S.O.P., 20.maijs 2014, 11:17

Ja nemaldos, Burtniekā ir 5 līdakas un 5 zandarti uz licenci diennaktī. Tie kas brauc ar vairākām normām dienā laukā, pie tiem biežāk jāpiebraukā..
20.maijs 2014, 15:14 | links

VSOP, ļurināt jau var visu ko. Arī to, ka makšķernieki visi savu normu izpilda un pārpilda, kā arī to, ka zvejnieki izvelk "tikai" 45 t gadā Burtniekā.
Vai jūsu organizācija var ko izdarīt lomu uzskaites problēmu risināšanā ? Ar to arī vajadzētu sākt, lai saprastu kas ko cik izvelk. Tad varētu runāt tālāk.
Savādāk to tik dzird no MOSP, ka makšķernieki grib piečakaret visus un ir galvenā problēma zivju resursiem, bet zvejnieki nekādu ļaunumu nenodara un nav kontroles vērti.
20.maijs 2014, 13:51 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager