Burtnieks

protams bāzēm jādomā par savu prestižu utt. ja nav pieejamas licences, tad nosacīti viņu vaina. es ja būtu inspektors, tad tā pat izčakarētu par pilnu programmu, ja nebūtu licence. vai tad tev grūti licenci nopirkt - internetā vai Burtnieku kanāla laivu bāzē vai Bauņos? protams, tas aizņems kādas 10min (iebraukt bāzē, nopirkt, izbraukt no bāzes), bet nesabojās copes prieku. tās 10min neko tev tā pat neizteiks uz ezera, protams, ja neesi plānojis copēt vienu stundu. tāpēc Latvija ir tādā situācijā, ka vajag tik skriet un raut un nedomāt uz priekšu
28.novembris 2012, 13:16 | links

edgaa
Nosauc man vienu iemeslu kāpēc man tas būtu jādara...jāčakarē savs brīvais laiks, kuru es esmu nodomājis izmantot makšķerēšanai.
28.novembris 2012, 12:41 | links

ir jau variants arī aizbraukt pēc licences uz citu bāzi ar laivu (savulaik esmu tā darījis). ne jau tikai Ezerpriedēs licences var nopirkt
28.novembris 2012, 12:26 | links

advokāt
Par tām licencēm es Tev gluži nepiekritīšu. Ir nolikums kurā ir noteiktas tirdzniecības vietas un tur ir jābūt viņām. Ja nav tad tā ir organizētāja nolaidība un bāzes tur nav vainīgas. Man pašam ir bijuši divi gadijumi....Ezerpriedēs nebija atvestas, teica lai braucot uz Burtnieku veikalu, ko man darīt nebija ko, skraidīt apkārt un meklēt...licences nav un braucu bez.
Pagājušajā nedēļā bija līdzīgs gadijums....Ritas veikals pirmssvētku dienā bija ātrāk aizvēries, "Hobijs" ir gatavs tirgot, bet neviens viņiem nav licences iedevis. Labi ka Valdeko benzīntankā varēja nopirkt. Par I-netu....nu nav visiem viņš pieejams.
Reizēm jau arī tā braukšana sanāk spontāna....davaj aizšaujam uz Burtnieku, tāpat darīt nav ko....tad paliek tikai ceļmalas bodītes un bāzes.
28.novembris 2012, 12:01 | links

Tiem, tautiešiem, kas sūdzās, ka licences bāzēs nevar nopirkt:

Speciāli priekš mūsu ērtības un priekš bāžu atslogošanas jau kādu labu laiku licences var nopirkt portālā epakalpojumi.lv

Es pats tur pērku. Pluss - licences nekad neaptrūkstās un nav jābaidās, ka zēģelēsiet bez licences, otrkārt, atslogosiet bāzes un paātrināsiet kopējo procesu, jo bāzes rakstīs ārā tikai laivas un kā paši, tā arī kolēģi ātrāk varēsiet braukt iekšā. Galu galā bāzes no licenču tirdzniecības neko neiegūst.

Par cemmerētājiem velcētājiem - dzirdēts ir, bet redzēts nav. nemāku spriest. Tomēr jebkura maluzvejniecības parādība ir vienlīdz nosodāma - vai tā būtu braukšana bez licences, tīklu likšana, cemmerēšana vai vēl kas cits.

Ne asakas visiem!
28.novembris 2012, 11:44 | links

skutans

Tad nu gan Tu profus pazīsti.... 2-3 zandarti 7-10kg svarā :D Pats Sirmajā bieži "bedres" atrodi? Jeb tas tikai tā, lai būtu par ko uzrakstīt...?
28.novembris 2012, 08:33 | links

jenots13, nav jau runa par aizķeršanu:) ir trāqpījušies pat līdz 3kg plauži aizķerot... jatājums, vai vajag tik drausmīgi slānīt, kā minēju iepriekš? tas tiešām nav normāli.
27.novembris 2012, 21:14 | links

Skutāns.Es nezinu tādus gadījumus.Par to man tiešām nav ne mazākās nojausmas.Nu nezinu kā to dara un man jau liekās,ka nemaz tik viegli nevar aizķert to zivi.Es ar esmu aizķēris plaužus un pat zandartu,bet nu uzskatu ka tas tāpēc ka voblers iet tuvu gruntij un tad mok trāpa pa muguru vai kaut kā tā.Tas tīri laimes gadījums.
27.novembris 2012, 20:53 | links

tas skaidrs ''jenot13'' , bet ko saki par tiem vājprātīgajiem slānītājiem, kas atrod nabaga bedri , pietiek -30cm un slāna līdz nemaņai.
27.novembris 2012, 20:23 | links

Ja tagad vairāk brīva laika,tapec varu atļauties aizmaukt uz copi.Nu kolhozs ir brivdienās,bet tā jau darbadienas labi ja 15 laivas pa visu ezeru.Un pedejas nedēļas kā reiz sakrīt ka brīvdienās labs laiks iekrīt.Būtu stiprāks vējš cilvēku ar būtu uz pusi mazāk. :)
27.novembris 2012, 20:11 | links

Jenot, tavs laikam to vien dar kaa sez ezera:)DDD pats pa so sezonu, tieku tikai vienreiz nedela! satieku copes biedru Edgaa regulari! Teiksu, ka man ar lomiem labi iet, tikai izmers ka parasti, nodeveju jau par Sirma standartu! Tapec nemetu, ne bildes, ne coment!
Jenot, tiekamies Peipa pie Hilla! man savas braucamais sogad:)

Svetdien, gan inspekcijai vajadzeja parbaudit daudz laivas,jo lieta sekojosa! Starteju no Ezerpriedem, protams cilveku skaits neaprakstams! Izireju laivu kaa parasti! Ezerpriedes jau kaa labu laiku nevar nopirkt licenzes, bet kad cilveki dabun atbildi, ka nau vinu, saruna sekojosa, brauksim bez! (kauns par tadiem) Ne man, ko parmest!

Es prsonigi, jau laicigi pazvanu uz Ezerpriedem un meitenes aizbrauc un noperk tas licenzes! Iesaku tiem, kas vel velas satartet no Ezerpriedem, visu laicigi var sarunat!
27.novembris 2012, 19:57 | links

jenots13:} , burtnieks tiešām ir labs un zivīgs ezeriņš ,dažš labs nostrādā UZ VELCĪTI pa dienu ap 3gab zanderus svarā no7-10kg un nerimstās ,jo patīk slānīt... ezeriņš jauks ,bet tas jūsu kolhozs gan ir atbaidošs .
27.novembris 2012, 19:44 | links

Šodien 2,5 kg līdaka un viens zanders zem mēra,vairāk neviens nepieteicās.
27.novembris 2012, 17:32 | links

Tiko atbraucu majas no ezera.Rezultāts 2vas līdakas ar kopējo svaru 3,7kg atseviški nesvēru,negribejas rokas smērēt.Beidzu ātri,jo tāds pūtiens šodien ka nav ko darīt tur.Var jau mocīties,bet es labāk aizbraukšu citudien.Tās stūlbās niedres ar pilns ezers visas "šēžas" uz auklas un pēc tam noiet lidz vobleram un brauc pa velti :)
Nu ar tīkliem tur tok ir lejputrija,jo pēdejam reizem esmu novērojis,ka 250m tīklu āra ņem ap3-4st,nevar teikt ka zivis maz :) Reiz vēl zvejnieks noprasija,kā ķeras uz ko atbildēju,ka pagaidām ne kā.Viņš teica brauc šurp pieāķēšu :) Un rāda tādu ap 5kg līdaku.
Nu cerams,ka vēl reizīti varēs aizbraukt,bet ja būs tie solītie mīnusi var arī nesanākt.
27.novembris 2012, 13:53 | links

Suits

Zivis pieaug, tadēļ arī nav tik daudz zemmēru. Jo tie kuri ķērās pagajušajā gadā bija nedaudz zem mēra un Burtnieku barības bāze ir pietiekami laba, lai tie šogad jau būtu mērā. Protams subjektīvs viedoklis.
27.novembris 2012, 10:55 | links

Sazaan, uz ko ta ņēma?
27.novembris 2012, 10:49 | links

Janja-A, Apsveicu ar lielisko lomu! Zandarts ir vērtīgāks par līdaku:)
27.novembris 2012, 10:47 | links

Es Burtniekā necopēju, bet cik te pārdien atpakaļ palasīju, tad no 100 laivām tikai retais varēja kaut ko atrādīt. Bet problēma esot ar knapmēra zandartiem, ka tie ir bijuši daudz pagājušo gadu un ļoti maz šogad.
27.novembris 2012, 10:44 | links

Es protams neaizstāvu licencētos zveiniekus, bet parēķini cik izvelk copmaņi Sirmajā. Pieņemsism ka uz ezera ir laivas 100, kas nav retums un katrā laivā ir 2 līdakas, pa 2,5kg katra... Matematika ļoti vienkārša: 100 laivas x 5kg zivju x 2 brīvdienas = 1000kg zivju. Tas tā, pie necopes :D
27.novembris 2012, 10:11 | links

Vakar parunāju ar vienu Burtnieka "patstāvīgo klientu", šogad esot maz zemmēri un knapmēri. Un kur ta šie radīsies, ja vietējais kantoris ar saviem 800m "makšķeri" pa sezonu paņem 10 tonnas tikai zandartus vien? (Informācija par skaitļiem aptuvena)
27.novembris 2012, 09:55 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager